Üzüm en fazla tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Hem taze hali hem de kurutulmuş hali çok fazla tüketilmekte olan bir meyvedir. Yaz aylarında sıklıkla tüketilmekte olan üzüm nasıl yetişir? En fazla nerelerde yetiştirilir? Öğrenmek isterseniz üzüm ile ilgili bilgileri sizin için derledik.
#ÜzümCoğrafi işaretli Manisa sultani çekirdeksiz üzümü dünyanın en eski meyve türlerinden biri. Sofralık olarak taze taze yenebildiği gibi zaman zaman farklı tariflerde de tercih edilebiliyor. Bu çok lezzetli meyvenin yapraklarıysa genellikle zeytinyağlı sarma yapımında kullanılıyor.
#Sultani Çekirdeksiz ÜzümEn sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#PeynirKaya koruğu Akdeniz ve Ege bölgesinin deniz kenarlarında yetişen ekşi ve baharatlı bir bitkidir. Safrayı düzenleyen ve egzama, sivilce, siğil gibi cilt sorunlarına da iyi gelir. Kaya koruğunun nasıl tüketildiği ve faydaları hakkında ayrıntıları derledik.
#Kaya KoruğuTürkiye’nin 58’inci havalimanı Rize-Artvin, hava trafiğine açıldı. Hem Türkiye’de hem Avrupa’da, deniz üzerindeki ikinci havalimanı, dünyada beşinci oldu. Kısa sürede ciddi bir hava trafiği yakalayacağını sanıyorum. Denize bırakılan 100 milyon metreküp kaya parçası ve dolgu malzemeleri ile oluşturulan yarımadadaki havalimanı dünyanın da dikkatlerini üzerinde topladı.
#Rize-Artvin HavalimanıÜzüm ülkemizde bol miktarda yetişen ve sevilerek tüketilen meyveler arasında yerini alır. Üzüm yetiştiriciliğinin yapıldığı alanlara ise bağ adı verilir. Türkiye'de üzüm yetiştiriciliği büyük öneme sahip zirai işlemler arasında yerini alır. Sizin için Üzüm fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? Üzüm fidanı yetiştirme, bakımı ve fiyatları konu başlıklarını detaylarıyla derledik.
Dünya üzerinde yer alan ağaçların her birinin farklı bir özelliği bulunmaktadır. Bu ağaçlar meyveleri ve ya bitkileri ile çeşitli yarar sağlarlar. Doğanın sisteminde önemli bir yer edinen ağaçlar oldukça değerlidir. Misvak ağacı da çok merak ediliyor. Misvak ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Şam fıstığı ağacı, yazları sıcak ve kurak kışları ise, ise soğuk olan bölgelerde yetiştirilir. Şam fıstığı ağaçları, uzun süren sıcak havaları sevdiği için sıcak bölgelerde kolaylıkla yetiştirilir. Şam fıstığı ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Asma ağaçlarının birçok türü olsa da ülkemizde en çok bilinen türü üzüm veren asmalardır. Uzayan dallarının doğru şekilde asılmasıyla çardak yapımlarında da kullanılan asmalar hem lezzetli meyveleri hem de görselliğiyle ilgi görür. Asma ağaçları ile ilgili bilinmesi gerekenleri derledik.
Fıstık, hemen hemen herkesin severek tükettiği bir kuruyemiştir. Tatlılarda özellikle baklavada kullanılan fıstık nerede ve nasıl yetişir? Fıstığın faydası nedir? Fıstık ağacı nasıl yetişir gibi sorular akıllara gelebilir. İşte fıstık ağacı hakkında merak edilen tüm detaylar.
Düşman çatlatan kekler, mis gibi kokan börekler, kıtır kurabiyeler… Ustaca süslenmiş meyveli pastalar, tartlar, turtalar… Tam kıvamında pişmiş, iştah kabartan çatlak kurabiyeler, simitler, çörekler… Kokusuyla alıp götüren sıcacık kuruvasan, bir dilim çikolatalı brownie ya da limonlu cheesecake... Hepsi de her gün yudumladığımız çayın kahvenin yanına yakışan lezzetler...
#Gülhan KaraSchisandra bitkisinin faydaları ve zararları birçok kişi tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Pek çok hastalığa iyi gelmesiyle bilinen zayıflığı tersine çevirip güç kuvvet verdiren Schisandra bitkisinin çok önemli özellikleri bulunuyor. Peki, Schisandra bitkisinin faydaları ve zararları nelerdir?
#SchisandraAhududu yaprağı çayı faydaları, özellikle hamilelik döneminde doğum sancısı çeken bireyler tarafından kullanılıyor. Kadın sağlığı için sıkça kullanılan bitkiler arasında yer alan Ahududu yaprağı, çay ve merhem olarak kullanılabilmektedir. Peki, Ahududu çayı nasıl yapılır? İşte, birçok faydası olduğu söylenen Ahududu yaprağı çayı ve bu bitki hakkında detaylı bilgiler
#Ahududu YaprağıŞehirlerde beton bloklar yükseldikçe insanların yeşil görme, doğaya ulaşma arzusu da o kadar artıyor. Artık balkonlarda, teraslarda, apartman bahçelerinde, hatta cam kenarı saksılarında sadece süs bitkileri yetişmiyor. Her karış toprakta domatesten kıvırcığa, maydanozdan ıspanağa kadar çeşit çeşit sebze yetiştiriciliği yapmak mümkün.
Anadolu’nun Ege’ye uzanan ucu Karaburun Yarımadası’ndaki yolculuğumun ilk bölümünde bu cennet köşeye ulaşmanın zorluğundan, rüzgarların yarışından, balıkların lezzetinden, Saip köyünde yediğim yemeklerden, festivalin seslerinden bahsetmiştim. Bu hafta, hem lezzetli hem de keyifli gezinin devamını anlatacağım.
Anadolu’nun binlerce yıllık ‘şifalı tatlısı’ pekmezin ticarileşmesine önemli katkı sağlayan Malatyalı Şitoğlu Gıda, yılda 15 bin ton pekmez üretim kapasitesine sahip fabrika kurdu. Çemişkezek’te dağdan silahlı korumalarla dut toplatan Şitoğlu Gıda, yılda 4 bin ton üretim yapıyor. Şitoğlu, iç pazarda pekmez tüketimini artırmayı ve ürünü dünyaya sevdirmeyi hedefliyor.