Meyveler son derece faydalı yiyeceklerdir. Siyah üzümünde tüketilmesi vücut için oldukça yararlıdır. Üzümün kendisi kadar çekirdeği de insan vücuduna fayda sağlamaktadır. Üzüm çekirdeğinin en önemli özelliği ise antioksidan bir yapıda olmasıdır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Çoğumuz pürüzsüz, ipeksi, parlak bir cilde sahip olmanın yolunun öncelikle haplar, serum, krem ya da estetik operasyonlardan geçtiğini düşünüyoruz ama durum gerçekte biraz farklı. Cildi genç ve diri tutmanın yolu önce onu güneş, sigara gibi dış etkenlerden korumaktan, sonra da doğru şeyler yiyip içmekten geçer. Peki hangi besinler genç ve güzel bir cilde sahip olmanın yolunu açıyor? İlk 15’te şunlar var...
#Osman MüftüoğluGüzellik kaynağı olarak dünyanın kendisinden ilham alan The Body Shop spa keyfini yanınızda taşımanız için seyahat boyu ürünleriyle karşınızda. ‘Spa Of The World’ besleyici, sıkılaştırıcı ve rahatlatıcı etkisi ile öne çıkan vücut kremleri ve peelingleriyle seyahatlerde de yanınızda.
#SpaYaz güneş, güneş de cilt hasarı demek. Güneşteki mor ötesi ışınlar her şeyden önce ciltte kolajen üretimini azaltıyor, cildi yıpratıyor. Güneşin cilt hasarları sadece “cilt kuruluğu, kırışması, buruşması” ile de sınırlı kalmıyor, yoğun güneş cilt lekeleri ve deri kanserlerine de davetiye çıkarabiliyor. İşte bu nedenle cildi güneşle buluştururken biraz daha dikkatli olmamız, buluşma süresini uzatıp yıpranmayı abartmamamız lazım. Tabii bu arada cildi koruyan önlemleri de devreye sokmamızda yarar var. İyi haber şu: Bu önlemlerden bazıları beslenmemizle de ilgili. “Nelerdir o önlemler?” diyorsanız buyurun...
#Osman MüftüoğluDenizli’de, üzüm çekirdeği üzerinde araştırmalar yapan Öktiler Ticaret, üzüm çekirdeği tozu, bal ve pekmezden lokum yapıp, "Cari" ismiyle piyasaya çıkardı. İlk etapta, 200 gramlık 500 kutu olarak Ömeroğlu Şekerleme Şirketi’ne yaptırılan üretim, tanıtım amacıyla toptancılara gönderildi.
Geçmişte üzümün çekirdeksizi makbuldu. Şarap, meyve suyu üreticileri sıkım işleminden sonra posayı (cibre) ve çekirdekleri atacak yer bulamazdı. Birkaç yıl önce araştırmacılar antioksidan hazinesi olduğunu, kolesterol düzeyini düşürdüğünü açıklayınca üzüm çekirdeğinin makus talihi değişti. Bir anda kıymete bindi.
Buzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeOsmanlı dönemindeki padişahların ferahlamak için içtikleri şerbetler, Türk mutfak kültüründe önemli bir yer tutar. Serinletici, susuzluğu giderici olarak bilinen şerbetler çeşitli hastalıkları önleyip ruh ve beden sağlığına katkı sağlarken aynı zamanda yağ yakımı ve zayıflamaya da yardımcı oluyor. Özellikle ramazan ayında tüketilen şerbetlerin şifa dolu özelliklerini öğrendikten sonra artık onları 365 gün evinizden eksik etmeyeceksiniz. İşte padişah ve sultanların vazgeçemeden içtikleri nefis lezzetleriyle yıllara meydan okuyan şerbetlerin saymakla bitmeyecek faydaları ve tarifleri...
#Miski Amber ŞerbetiVegan yazarımız, şef Deniz Yoldaç “Vegan olmak sadece beslenme tercihleriyle sınırlayamayacağımız bir kavram... Bir trend ya da diyet değil, tüm canlılarla bir arada yaşamayı savunan bir felsefe…” diyor. 1 Kasım Dünya Vegan Günü yaklaşırken Yoldaç, birlikte mutfağa girmeyi çok sevdiği şeflerin birbirinden lezzetli bitki temelli tariflerini paylaştı. Biz de açıldığı günden bu yana bitki temelli mutfağıyla kendi müdavim kitlesini oluşturan başarılı restoran Bi Nevi Deli’den, vegan fırın Sisters&Harvest’tan ve House of Ekria’nın şefi Yaren Çarpar’dan bitkisel tarifler aldık.
#Vegan“Hem küçüklere hem büyüklere...” diye başlayan bir reklam filmi müziği vardı... Bugün size vereceğim 4 tarif işte tam böyle... İsterseniz arkadaşlarınıza çay davetinde sunun, ister peynir tabağınızın yanında ikram edin, isterseniz çocuğunuzun beslenme çantasına atın, açlığını bastırsın.
#ÇEKİRDEKLİ ÇUBUKDibek kahvesi; herkesin bildiği kahve çekirdeklerinin değişik şekillerde öğütülmesiyle beraber elde edilmektedir. Bunun yanı sıra oldukça yumuşak bir tadı bulunmaktadır. Çoğu insan dibek kahvesinin varlığını yeni yeni öğrenmektedir. Dibek kahvesinin tadının oldukça hoş olduğunu söylemenin yanı sıra yapımının da oldukça kolay olduğunu belirtmek mümkündür. Peki dibek kahvesinin faydaları nelerdir? Nasıl ve neyden yapılır, zayıflatır mı tüm detayları ile derledik.
#Dibek KahvesiSağlıklı bir yaşam sürdürebilmemiz için karaciğerimizin de iyi çalışıyor olması gerekir. İlaç kalıntılarının ve toksik maddelerin vücuttan uzaklaştırılması gibi hayati bir görevi bulunan karaciğer, işlevini yerine getiremediği zaman çok ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu nedenle karaciğer dostu gıdalarla beslenmek ve bu besinleri düzenli tüketmek ayrı bir önem kazanıyor.
#Karaciğer