Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 00:00
Denizli’de, üzüm çekirdeği üzerinde araştırmalar yapan Öktiler Ticaret, üzüm çekirdeği tozu, bal ve pekmezden lokum yapıp, "Cari" ismiyle piyasaya çıkardı. İlk etapta, 200 gramlık 500 kutu olarak Ömeroğlu Şekerleme Şirketi’ne yaptırılan üretim, tanıtım amacıyla toptancılara gönderildi.
Doğal lokumun yapımında kullanılan üzüm çekirdeklerini ve pekmezi Çal ve Bekilli ilçelerinden, balı ise Çameli’nin dağ köylerinden sağladıklarını belirten Mehmet Ökti, "Buralarda üretilen üzümlerin çekirdekleri kuracağımız tesisler sayesinde işleyerek, ekonomiye kazandıracağız" dedi. Cari lokumunun üretimini yapan Ömeroğlu Şirketi’nin sahiplerinden Tamer Çelik ise özellikle turizmin yoğun olduğu bölgelerde Cari Lokum’un büyük ilgi gördüğünü söyledi.