Paylaş
DÜŞÜK KALORİLİ PASTA
(6-8 kişilik)
NE LAZIM?
Alt tabanı için;
* 500 gr yulaf ezmesi (1 paket)
* 18-20 hurma
* 1 su bardağı çekirdeksiz sultani üzüm
* 1/2 su bardağı üzüm pekmezi
Kreması için;
* 3 paket light labne (200 gr’lık paketlerden)
* 3 büyük muz
* 3-4 yemek kaşığı esmer toz şeker
(veya bal)
Süslemek için;
* Muz, çilek, böğürtlen
NASIL YAPARIM?
* 25-27 santim çaplı kelepçeli kek kalıbını sıvıyağla hafifçe yağlayın.
* Tabanı için yulaf ezmesi, çekirdeği çıkarılmış hurma, üzüm ve pekmezi robotta çekin, yulaf taneleri bulgur gibi ufalsın. Karışımı kalıbın altına bastırarak yerleştirin.
* Kreması için labne, muz, toz şeker ya da balı koyup krema kıvamına gelinceye dek çekin. Muhallebi kıvamındaki kremayı yulaflı tabanın üzerine döküp buzdolabında en az 1 gece bekletin.
* Ertesi gün muz dilimleri, varsa çilek ve böğürtlenle süsleyip servis edin.
SİYEZ UNLU KURABİYE
(2-4 kişilik)
NE LAZIM?
* 3 su bardağı siyez unu
* 2 yumurta
* 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
* 2 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
Süslemek için;
* Renkli şekerler
NASIL YAPARIM?
* Yağ, yumurta, şeker, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba koyun, karıştırın.
* Unu ilave edip yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden biraz daha sert ve ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz.
* Hamuru, un serpiştirdiğiniz mutfak tezgâhına alın.
* Merdaneyle açıp yaklaşık 1 santim kalınlığına getirin. Şekilli kurabiye kalıplarıyla kesin.
* Hamurları pişirme kâğıdı serili tepsiye yerleştirin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Kurabiyeler soğumadan tepsiden almayın, kırılırlar.
* Soğuyup sertleşince üzerlerini renkli şekerlemelerle süsleyin.
Paylaş