Güncelleme Tarihi:
Sinan HARMANCI/SULUOVA,(Amasya),(DHA)- AMASYA Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu (MYO) Gıda İşleme Bölümü Gıda Kalite Kontrol ve Analiz Programı 2’inci sınıf öğrencileri Et ve Ürünleri dersi kapsamında piyasada bulunmayan farklı sucuk üretti.
Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu (MYO) Gıda İşleme Bölümü Gıda Kalite Kontrol ve Analiz Programı 2’inci sınıf öğrencileri, Öğretim Görevlisi Fadime Seyrekoğlu ile birlikte Et ve Ürünleri dersi kapsamında piyasa da bulunmayan farklı sucuk üretimi gerçekleştirdi. Ders kapsamında farklı gruplar oluşturulup farklı oranlarda kaşar, ceviz, fındık, sumak, sebze tozu, üzüm çekirdeği tozu gibi bileşenler kullanılarak Meslek Yüksek Okulu laboratuvarlarında denemeler gerçekleştirildi. Ön denemelerden sonra yapılan duyusal analizler sonucunda en çok beğenilen sucuklardaki oranlar kullanılarak deneme sucuk üretimleri yapılmaya başlandı.
FOTOĞRAFLI