Mutfak teknolojileri sürekli gelişiyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son yıllarda popülerlik kazanan airfryer'lar, sağlıklı pişirme yöntemleriyle dikkat çekerken, şimdi de slow cooker'lar ön plana çıkmaya başladı. Airfryer'lar hızlı ve az yağlı pişirme teknikleriyle kalp dostu tarifler sunarken, slow cooker'lar ise düşük ısıda uzun süreli pişirme yöntemiyle yemeğin lezzetini artırıyor ve besin değerlerini koruyor. Sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, her iki cihaz da mutfaklarda vazgeçilmezi haline geldi.
#AirfreyerMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak TeknolojileriHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımEzber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzAKUT inme tedavisinde en önemli unsur zaman... Zira erken müdahale hem hayat kurtarıyor hem de felç gibi sorunların önüne geçiyor. “Akut inmeye ne kadar erken müdahale edilirse tedavi sonuçları da o kadar yüz güldürücü olur” diyen Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Kamil Tülüce, bu nedenle kişinin kendisi veya yakınlarının akut inme geçirdiğini düşündüğü veya anladığı anda inme tedavisi yapabilecek kapasitedeki bir hastaneye hızlıca ulaşması gerektiğini söyledi.İşte Tülüce’nin hayat kurtaran tavsiyeleri:
#1Su altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle balıkların avlanma şekilleri ve tüketim yöntemleri çok merak ediliyor. Panga Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Asya Kedi balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Bilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Hem sağlıklı hem de lezzetli olan yiyeceklerin başında hiç şüphesiz ki balık gelmektedir. Balığın birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Dilediğiniz balık çeşidini seçerek haftada en az bir kere tüketmeye özen göstermelisiniz. Kaya levreği nasıl pişirilir? Granyoz tavada mı fırında mı güzel olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kaya KevreğiTurşunun tarihi insanın yemek yapmaya başlaması kadar eski. Yapılışı hakkındaki tartışmalarsa Yeşilçam’a ilham verecek kadar çeşitli. Herkes bildiği usulde yapmaya devam ededursun, ben size asıl laktofermente turşulardan bahsedeceğim bu hafta...
#Gülay Barbaros AltanHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 8 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 8 aylık bebek ne kadar uyur, 8 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 8 aylık bebek kilosu, 8 aylık bebek bakımı, 8 aylık bebek aşısı, 8 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 8. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekKültürümüzün her döneminde yemekler ön plana çıkmıştır. Bu kültür bölgesel gelişmekte olarak görülür. Ülkemizde bu bölgelerden biri de Tokat olarak göze çarpar. Peki Tokat'da ne yenir ve neyi meşhur? Tokat mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Tokat YemekleriKültür mantarıyla hazırladığımız, kremayla zenginleştirdiğimiz davet sofralarına çok yakışan bir çorba ile başlıyoruz bugün. Eğer kültür mantarı dışında başka mantarlar varsa evinizde onlarla da hazırlayabilirsiniz. Lokantalarda, restoranlarda içtiğiniz çorbaları aratmayacak. Kremalı mantar çorbası davet sofralarında da yer verebileceğiniz pratik bir çorba. Dokusu ve harika bir çorbadır.
#Ramazan MenüsüSoğuyan havalarla birlikte kestane sezonu da açılmış oldu. Kestane kışın uzayan soğuk gecelerde kestane kebabı keyfi bir başkadır. Kestane pişirmeyle ilgili pek çok yöntem vardır. Peki, en güzel kestane nasıl pişirilir, nasıl seçilir ve kesilir? Kestane ile ilgili tüm merak edilenlere haberimizde yer verdik. Şimdiden afiyet olsun...
#Kestane“Veganlık zor değil mi, nasıl yapıyorsunuz”, “Bal neden yok”, “Balık da mı yemiyorsunuz” Umarım İstanbul VegFest gibi etkinlikler çoğalır da daha çok kişiyle buluşma imkânı buluruz. Böylelikle bitkisel beslenmeye dair merak edilen soruları yanıtlama ve vegan mutfağı tanıtma olanağımız artar.
#Tembel Spagetti