turşu suyu haberleri sayfasında turşu suyu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 871 turşu suyu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türkiye genelinde her yörede birbirinden farklı turşular yapılıyor. Özellikle turşu suyu yapımı ise merak uyandırıyor. Turşu suyu nasıl yapılır, ayarlanır ve saklanır? Turşu suyu tarifi ve yapımı için püf noktaları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Turşu SuyuEskişehir’de soğukların etkisini arttırmaya başladığı bu dönemlerde vatandaşlar turşu suyuna büyük ilgi gösterirken, günde 400 bardak turşu suyu satmaya başladıklarını, talebe yetişmekte zorlandıklarını anlatan esnaf Ünal Atalay; "Bardağı 4 liradan satılan turşu suyu taleplerine yetişmek adına günlük satışı 3 litreyle sınırlandırdık" dedi.
#EskişehirTurşu suyu en lezzetli ve aynı zamanda en faydalı doğal besin kaynakları içerisinde yer almaktadır. Tabii evde özel olarak hazırlarken turşu suyunun dengesi çok önemlidir. Böylece bulanma ya da beyazlama ile beraber kararma gibi durumlardan uzak durma şansı elde edilebilir. Peki, turşu suyu neden bulanır, beyazlar ve kararır? Turşu suyu neden sümüksü yapıya döner detayları ile derledik.
#Turşu SuyuTurşu suyu en yararlı ve aynı zamanda en lezzetli besin kültürleri içerisinde gelir. Tabii son dönemlerde özellikle sunduğu faydalar ile oldukça fazla ilgi çekmiş durumda. Peki, turşu suyu faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Turşu suyunun cilde, vücuda ve gribe faydaları hakkında tüm detayları derledik.
#Turşu SuyuKoronavirüs nedeniyle faydalı içeceklere talebin artmasıyla Adana’da faaliyet gösteren bir firma, turşu suyu üretmeye ve şişeleyerek marketlerde satış yapmaya başladı. Avrupa’dan da talep gelen ürün için firmanın yönetim kurulu başkanı Selahaddin Nas, “Yıllık üretim olarak 2 bin ton hedefliyorduk ama birçok zincir mağazadan çok güzel geri dönüşler aldık. Bu hedefi büyük ihtimal ilk 6 ayda geçeceğiz” dedi.
#Turşu SuyuKurban Bayramın yaklaştığı günlerde etin lezzetini daha da arttırdığı belirtilen turşu, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Koronavirüs sebebi ile uzun süre kapalı kaldıktan sonra yeni dönem için taze ürünlerini hazırlayan turşucularda, bayram öncesi kuyruk oluşuyor.
#TurşuRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerik"Bakliyatlarla aranız nasıl?" diye sorsam çoğunuzun "Seviyorum fakat şişkinlik, gaz yapıyor diye yiyemiyorum" dediğinizi duyar gibiyim. Besleyicilik değeri çok yüksek olan baklagillerin bu tür sıkıntılara sebep olduğu bir gerçek. Buna sebep olan nedir, ne yaparsak bu istenmeyen etkilerinden kurtulabiliriz ve vücudumuz için biyoyararlılığını nasıl artırabiliriz sizlerle önce bunları paylaşıp arkasından besleyicilik değeri yüksek, lezzetli ve yapımı çok kolay baharatlı nohut çerez tarifini ve bunu nerelerde kullanabileceğinizi sizlerle paylaşacağım.<br><br>Instagram: @dilekcifttci
#NohutTurşunun tarihi insanın yemek yapmaya başlaması kadar eski. Yapılışı hakkındaki tartışmalarsa Yeşilçam’a ilham verecek kadar çeşitli. Herkes bildiği usulde yapmaya devam ededursun, ben size asıl laktofermente turşulardan bahsedeceğim bu hafta...
#Gülay Barbaros AltanGeçtiğimiz günlerde Iğdır'da ev tipi sebze konservesi tükettikten sonra hastanelik olan ve botulizm teşhisi konan kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak neredeyse her evde konserve yapılmakta. Bu nedenle söz konusu risklerin iyi bilinmesi çok hayati önem taşıyor. Tam da konserve mevsimindeyken böyle bir haberle karşılaşınca birçok kişinin kafasında "Evde konserve yapmasam mı?" ve "Konservede botulizm riski olup olmadığını nasıl anlarım?" başta olmak üzere türlü sorular oluştu. Tüm bu soruları ve evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlara sorduk
#KonserveSporcu İrem Sönmez, Maltepe Belediyesi’nin organizasyonuyla Cumhuriyet’in 100’üncü yılında kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak amacıyla 21 Eylül Perşembe günü saat 17.00’de denize girdi. Sönmez, Maltepe İdealtepe Mendirek alanı içerisinde 500 metrelik alanda aralıksız 24 saat boyunca yüzdü.
#Kadına ŞiddetBoğaz’ı, Tarihi Yarımada’sı, balıkçı, meyhane, ocakbaşı ve çarşılarıyla İstanbul turistler için gerçek bir cazibe merkezi.Manzarası, yemekleri ve servisiyle öne çıkan seçenek çok, seçmek zor. Biz de jürimize sorduk; konuklarını nereye götürüyorlar, şehri ve mutfak kültürümüzü hakkıyla yansıtanlar hangileri?
#MisafirGeçtiğimiz günlerde Iğdır'da ev tipi sebze konservesi tükettikten sonra hastanelik olan ve botulizm teşhisi konan kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Ancak neredeyse her evde konserve yapılmakta. Bu nedenle söz konusu risklerin iyi bilinmesi çok hayati önem taşıyor. Tam da konserve mevsimindeyken böyle bir haberle karşılaşınca birçok kişinin kafasında "Evde konserve yapmasam mı?" ve "Konservede botulizm riski olup olmadığını nasıl anlarım?" başta olmak üzere türlü sorular oluştu. Tüm bu soruları ve evde konserve yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları uzmanlara sorduk
#BotulizmTürkiye genelinde her yörede birbirinden farklı turşular yapılıyor. Özellikle turşu suyu yapımı ise merak uyandırıyor. Turşu suyu nasıl yapılır, ayarlanır ve saklanır? Turşu suyu tarifi ve yapımı için püf noktaları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Turşu SuyuTurşu Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, turşunun kıtır kıtır olması ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için doğru tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Bu noktada, turşucusu Şef Rüzgar Sünbül' ün püf noktaları oldukça işinize yarayabilir. Peki, evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı turşu tarifi ve püf noktaları...
#TurşuBirçok birey tarafından adananın yemek lezzetleri sevilmektedir. Bu nedenle bireyler ana yemek lezzetleri merak etmekte ve sık sık Adana Yemekleri - Adana'da ne yenir ve neyi meşhur? Adana mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Adana YemekleriYumuşacık bir ekmek, pişerken içi sulu sulu kalmış bir köfte ve köfteden rol çalmayacak miktarda sosla yapılmış, dışarıda yediklerimizi aratmayacak bir burger için ne lazım? Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’ya sorduk. Sadece ekmek ve köfteyle kalmadık, patates kızartması, karamelize soğan ve burger sosunun lezzetine lezzet katacak öneriler de aldık.
#Burger EkmeğiMalum, bayram ikramlarının başrolünde tatlılar var. Tatlı kültürümüz dünyada söz sahibi olacak kadar geniş bir yelpazeye sahip; meyveliler, hamurlular, helvalar, lokumlar, macunlar, şekerlemeler... Seçenekler bu kadar çok olunca tatlıcılarımıza da ayrı parantez açmak gerek. Gelin, bugün iki ayrı hikâyeyle damaklarımızı daha da tatlandıralım...
#KazandibiEtli veya zeytinyağlı sarması, kapuskası, çorbası derken beyaz lahanayla pişirebileceklerimiz öyle çeşitli ki... Bu bazen Yörük mutfağından, üzerine turşu suyu gezdirip fırına attığımız ‘lahana dolusu’ olabilir, bazen bulgurlu bir borani, bazen de beyaz lahana turşusuyla hazırlanan bir tavuk yemeği... Tüm bu tarifler, lahana sevmeyenleri bile mest edecek cinsten...
#LahanaŞef Fatih Tutak’ın Bomonti’deki lokantası TURK, yemek deneyimini daha katmanlı hale getirmeyi başaran bir menüye sahip. Bence birkaç gün içinde açıklanacak Michelin listesi için de en iddialı adaylarımızdan biri o... Tattıklarım arasındaki kabuğu yenir midye dolması, mangalda içi sulu kalarak pişip üzerinde balığın ciğeriyle servis edilen levrek ve çılbır yorumu da bunun birer ispatı…
#Michelin YıldızıGüzel havalarda piknik, hafta sonlarının en çok tercih edilen aktivitelerinden biri. Deniz kenarı, parklar, bahçeler... Pikniğe çıkarken sepetimize neler eklemeli, yanımıza neler almalıyız? Yazarımız Deniz Yoldaç’tan ve şef Refika Birgül’den özel tarifler istedik, işleri kolaylaştıracak püf noktalarını derledik.
#PiknikHamilelik sürecinde dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunmaktadır. Özellikle de gebelik sürecindeki sağlık problemlerine karşı doğru çözümler uygulanmalıdır. Hamilelikte mide yanmaları çok sık görülür. Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir? Gebelikte mide yanmasına iyi gelen bitki çayları ve yiyecekler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
İstanbul’un kültür zenginliklerine canlılık katmak üzere hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali dün başladı. 12 Haziran’a kadar 7’den 70’e herkes için 2 bine yakın etkinlik yapılacak. Bölgenin köklü tarihine ışık tutan bir lezzet rotası da oluşturuldu. Şehirdeyseniz atın kendinizi Beyoğlu’na; ister tatlı rotasını takip edin, isterseniz de sokak yemeklerinin peşinden gidin.
#GASTRONOMİOyuncu Fulya Zenginer, hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Hamilelik sürecinde katıldığı ilk program olan Zenginer, hamilelik dönemi ve hayatı ile ilgili samimi yanıtlar verdi. Bir soruya verdiği yanıtta, "Bir arkadaşımın hastane masraflarından babasının hastane masraflarına her şeyi ödeyen kişi olduğum halde çevredeki insanlar onun kötü gününde yanında olmadığımı düşünüyor" itirafında bulundu.
#Fulya ZenginerBaş ağrısı, mide bulantısı, ışığa duyarlılık ve kas ağrısı... Bol bol yiyip içtiğimiz ve geç saatlere kadar ayakta kalıp ailemizle ve dostlarımızla eğlendiğimiz bir yılbaşı akşamı sonrası, yeni yılın ilk gününü zinde geçirmek için uzmanlara bu şikâyetlerle başa çıkmanın pratik yollarını sorduk.
#GazetehaberleriEskişehir’de soğukların etkisini arttırmaya başladığı bu dönemlerde vatandaşlar turşu suyuna büyük ilgi gösterirken, günde 400 bardak turşu suyu satmaya başladıklarını, talebe yetişmekte zorlandıklarını anlatan esnaf Ünal Atalay; "Bardağı 4 liradan satılan turşu suyu taleplerine yetişmek adına günlük satışı 3 litreyle sınırlandırdık" dedi.
#Eskişehir