Yeşil erik turşusu tarifi

Yaz aylarında bolca tükettiğimiz yeşil eriği bu kez turşu olarak denemenizi tavsiye ediyorum. Kolay yapımı ile favorilerinizden olacak erik turşusu, farklı bir lezzet denemek isteyenlere alternatif sunuyor. İşte, erik turşusu tarifi detayları...

Haberin Devamı

Malzemeler

  • 1,5-2 kg yeşil erik
  • 10 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1/2 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1.5 l kaynar su
  • 4 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 avuç nohut

Yeşil erik turşusu tarifi

Yapılışı

İlk olarak erikleri, dereotunu ve nohutları yıkayarak süzülmeye bırakın. Erikleri kavanoza alarak ayıkladığınız diş sarımsakları ve nohutu da ekleyerek güzelce yerleştirin. Kaynar suya tuz, sirke, limon suyu ve şekeri ekleyerek tuz tamamen eriyene kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Turşu suyu tamamen soğuduğunda kavanoza doldurun ve üzerine dereotunu da ilave ettikten sonra kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. Direkt güneş almayan serin bir yerde yaklaşık 20-25 gün bekletin. Açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin. Hazırladığınız yeşil erik turşusunu kuru fasulye ve bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Yazarın Tüm Yazıları