Kar üstünde kızak yarışı

Güncelleme Tarihi:

Kar üstünde kızak yarışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2022 15:48

Ankara’da geçen hafta yağan karın etkisiyle kentte beyaz örtü halen dururken, Çubuk’ta Kızak Şenliği düzenlendi. Kızağını alan kentliler, doyasıya eğlendi.

Haberin Devamı

Çubuk Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen şenlikte kızak yarışlarının yanı sıra, halat çekme ve turşu yeme yarışları da yapıldı. Çubuk-2 Barajı çevresinde yapılan şenlikte, katılımcılara sucuk ekmek, turşu, turşu suyu, çay ve pamuk şeker ikram edildi. Kızak yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, “Hasret kaldığımız ve beklediğimiz kar bir haftadır yağıyor. Biz de bunu fırsata çevirerek, çocuklarımızın ara tatilde güzel vakit geçirmesini sağlayalım istedik. Bu sebeple burada kızak etkinliği düzenliyoruz” dedi. Fatih POYRAZ-Harun ÖZALP/DHA

BEYPAZARI’NDAN DAVET VAR

Öte yandan Beypazarı Belediyesi’nin geleneksel kızak şenliği de 30 Ocak Pazar günü yapılacak. Şenlik, ilçeye 30 kilometre uzaklıkta yer alan Karaşar Mahallesi’ndeki bin 650 rakımlı Kirazyanı Yaylası’nda gerçekleştirilecek. Karlı arazide gönüllerince eğlenecek vatandaşlar, kızak kayma, kızak çekme, halat çekme yarışmaları, animasyon gösterileri ve konser gibi çeşitli etkinliklerle güzel bir gün geçirecek. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen şenlikte, çocuk oyunları, yarışmalar ve gösteriler ile genci yaşlısı 7’den 70’e her yaştan katılımcı eğlenceye doyacak. Yöresel kıyafetleri, naylon torbaları, şambriyel ve kızakları ile Kirazyanı mevkiinde gerçekleştirilecek şenliğe katılacak ilçe sakinleri için ilçede sabah saat 09.00 itibarı ile otobüsler de ücretsiz ulaşım sağlayacak. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, “Tüm hemşehrilerimizi, özellikle şehrin gürültü ve stresinden uzaklaşmak isteyen bütün Ankaralıları farklı ve eğlenceli bir gün geçirmeleri adına bu hafta sonu şenliğimize bekliyoruz” dedi.

Kar üstünde kızak yarışı

Kızak yarışında çocukların birbiriyle tatlı rekabeti objektiflere yansıdı.

Haberin Devamı

Kar üstünde kızak yarışı

Büyükler de en az çocuklar kadar eğlenceli vakit geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!