EV YAPIMI BİBER TURŞUSU TARİFİ || Evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte kütür kütür turşu yapmanın püf noktaları...

Turşu Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, turşunun kıtır kıtır olması ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için doğru tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Bu noktada, turşucusu Şef Rüzgar Sünbül' ün püf noktaları oldukça işinize yarayabilir. Peki, evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı turşu tarifi ve püf noktaları...

Haberin Devamı

30 yıldır yurt dışında yaşayan Rüzgar SÜNBÜL Chef , turşusunun sırrını paylaşıyor. Öncelikle, turşu yapacağınız sebzelerin taze ve kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Sebzeleri doğru şekilde yıkayıp hazırladıktan sonra, turşu suyunun hazırlanması aşamasına geçebilirsiniz.

EV YAPIMI BİBER TURŞUSU TARİFİ || Evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir İşte kütür kütür turşu yapmanın püf noktaları...

EV YAPIMI TURŞUNUN PÜF NOKTALARI

Önemli bir püf noktası, turşu suyuna ekleyeceğiniz sirke miktarıdır. Sirke oranını fazla tutmanız turşunun tadını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, turşu suyuna ekleyeceğiniz sirke miktarını dikkatli bir şekilde ayarlamanız gerekmektedir.

Turşu suyu hazır olduktan sonra, sebzeleri kavanoza yerleştirin ve üzerine turşu suyunu dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın ve serin bir yerde bekletin. Turşunun kıvamını kontrol etmek için ara ara kavanozu açabilirsiniz. Kıvamın tam olarak istediğiniz gibi olması için turşuyu en az 1 hafta bekletmeniz gerekmektedir.

Haberin Devamı

Son olarak, turşusunu kıtır yapmanın püf noktası da Rüzgar SÜNBÜL ipucunda gizlidir. Turşuyu servis etmeden önce, kavanozu ters çevirin ve turşuyu birkaç kez sallayın. Bu sayede, turşunuzun daha kıtır olmasını sağlayabilirsiniz.

Lokantalarda yemek yemek her zaman özel bir deneyimdir. Ancak bazı yemekler vardır ki, evde bile aynı lezzeti yakalamak mümkündür. İşte size bugün lokantalardaki gibi kütür kütür süs biberi turşusu yapmanın teknikleri...

Turşu yapımı, ülkemizde çok yaygın bir gelenektir. Özellikle yaz aylarında sebze ve meyvelerin bol olduğu dönemlerde, ev hanımları turşu yapımına başlarlar. Ancak turşu yapmak sadece sebzeleri suya atmak değildir. İşin sırrı, turşunun ve kütür kütür olmasında yatmaktadır. Süs biberi turşusu, ve görüntüsü ile sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak bazen evde yapılan turşular, lokantalardaki kadar lezzetli olmazlar. Biz de size, süs biberi turşusunu lokantalardaki gibi kütür kütür yapmanın tekniklerini anlatacağım.

Öncelikle, turşu yaparken kullanacağınız malzemelerin kalitesine dikkat etmelisiniz. Turşu yapacağınız sebzelerin taze olması ve kaliteli su kullanmanız gerekmektedir. Ayrıca turşu yapacağınız cam kavanozların da temiz ve hijyenik olması oldukça önemlidir. Fermantasyonu sağlaması için 4-5 adet nohut atabilirsiniz. Turşu için kullanılacak sebzelerin bastırılarak çok iyi sıkıştırılması gerekiyor. Ayrıca turşunun su oranı da çok az tutulmalı.

Haberin Devamı

Turşuyu kurduktan sonra minimum 2 hafta ile 1 ay arasında beklenmeli. Aksi takdirde turşu olgunlaşmıyor. Bu süre zarfında ise turşu kavanozunun kapağı kesinlikle açılmamalı. Çünkü bu durum fermantasyon işlemini bozuyor. Turşu özellikle kas ağrılarına iyi gelmesi ile biliyor. Kalp ve damar hastalıklarına karşı tam bir savaşçı olan turşu ayrıca kan şekerini de dengeliyor.

EV YAPIMI BİBER TURŞUSU TARİFİ || Evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir İşte kütür kütür turşu yapmanın püf noktaları...

KARIŞIK TURŞU TARİFİ

MALZEMELERİ

1 adet orta boy lahana
250 gram havuç
250 gram yeşil domates
250 gram küçük sivri acı biber
4-5 adet kırmızı biber, 2 adet kelek
250 gram kaya tuzu
1 su bardağı nohut
250 gram üzüm
1 kahve fincanı üzüm sirkesi
10-15 diş sarmısak, 1 adet limon
6-7 adet kereviz sapı

YAPILIŞI

Haberin Devamı

Havuçları soyup, kaynar suya atın. 2-3 dakika bekletip çıkartın ve iri iri dilimleyin. Lahanayı irice doğrayın. Domatesleri ve kırmızı biberleri ikiye kesin. Kelekleri dört parçaya ayırın. Kavanozun alt kısmına nohutların ve üzümlerin yarısını boşaltın. Sebzeleri kavanoza yerleştirirken aralara sarmısakları atın. Limonu dilimleyip sebzelerin üstüne sıralayın. En üste yıkanmış kereviz saplarını, kalan nohutları ve üzümleri yerleştirin. Kaya tuzunu kavanozu dolduracak kadar suda eritin. Bir gece dinlendirdikten sonra kavanoza boşaltın. Sirkeyi ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde olgunlaşmasını bekleyin.

Afiyet olsun

EV YAPIMI BİBER TURŞUSU TARİFİ || Evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir İşte kütür kütür turşu yapmanın püf noktaları...

ACI SÜS BİBERİ TURŞUSU

MALZEMELER

Haberin Devamı

500 ml su şişesi için yarım çay bardağı elma sirkesi
1 ya da 2 tatlı kaşığı tuz
3-5 diş sarımsak

YAPILIŞI

Süs biberlerini bol su ile yıkadıktan sonra saplarını kesip şişenin içine atın. Ardından üzerine yarım çay bardağı elma sirkesini şişe sayısınca dökün. Tuz serpip sarımsakları yerleştirdikten sonra üzerine kadar su döküp kapağını kapatın. Serin ve karanlık yerde muhafaza edin...

Afiyet olsun...

Yazarın Tüm Yazıları