Trilye haberleri sayfasında Trilye hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 378 Trilye haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gece kulübünde ikinci kez ‘çiftetelli’ müziği çalmadığı için bir grup tarafından dövülen Özkan Süslerer (44), kaburgasındaki kırık ve omzundaki çıkık nedeniyle 1 ay iş göremezlik raporu aldı. 25 yıldır ailesinin geçimini piyanist şantörlükle sağladığını söyleyen Süslerer, "Şu an çalışmıyorum. Kenarda biraz birikimim vardı. Onunla idare ediyorum. O para da bitmek üzere. 25 senedir ailemi bu meslekle geçindiriyorum. Çok mağdurum" dedi.
#BursaŞu sıralar yoğun geçen iş stresini unutacağınız, doğada güzel anlar geçireceğiniz rotalara yelken açmaya ne dersiniz? İnternet sitemizde yazan beş yazarımız sizin için güzel ve cep yakmayan beş öneride bulundu. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, sessiz sakin bir yer arıyorsanız bu liste tam size göre…
#TrilyeSEKTÖRDEKİ yolcuğunda gastronomi ve yemek kültürü üzerine önemli çalışmalara imza atan, balık restoranı Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez, Ankaralı okuyucularıyla bir araya geliyor. Üzmez, aralarında ünlü sanatçılar, bakanlar, diplomatlar ve iş adamlarının yer aldığı Trilye müdavimlerinin özel anılarını ve lezzet sıralarını kaleme aldığı “Trilye’nin Oltasına Takılanlar” isimli kitabını imzalayacak.
#GazetehaberleriTrilye Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez, denizlerin ve deniz ürünlerinin korunması amacıyla ‘Mavi Vatan’ adlı bir kampanya başlattıklarını belirterek balıkçılara, “Tuttuğunuz balık normal ebatının altındaysa denize geri bırakın. Videosunu, faturasıyla birlikte gönderin, ben ödeyeceğim” çağrısında bulundu. Üzmez, ‘Mavi Vatan’ kampanyasının detayını Hürriyet Ankara’ya anlattı:
#ANKARABahar aylarında daha uygun fiyatlı ve daha sakin bir tatil istiyorsanız ülkemizde görülecek pek çok güzellik bulunuyor. Bahar ayının gelişini bu yerlerde karşılamak ve huzurlu bir tatil için bu rotalara göz atmalısınız. İşte baharın tadını çıkarabileceğiniz seyahat rotaları...
#Bahar RotalarıBaşkent’in 13 yıllık balık restoranı Trilye, yaz sezonuna İstanbul Boğazı’nda açılacak yeni şubesi ile ‘merhaba’ diyecek. Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez, “Ankaraya balığı sevdirdik, İstanbul’a açılıyoruz, sıradaki rota yurtdışı olacak” dedi.
#AnkaraAtmosferi, doğa manzaraları ve temiz havasıyla büyük tatil yörelerinden ayrılan kasabaları şu sıralar keşfe çıkmanın tam zamanı... Haftanın yorgunluğunu unutup biraz olsun huzur bulmak istiyorsanız, işte size 8 şehirden birbirinden güzel 8 öneri…
#SeyahatBursa Gemlik Körfezi’nde dün sabah 3 dakika arayla 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Depremler İstanbul ve İzmir’den de hissedilirken korkuya neden oldu. Depremden saniyeler önce birçok Android telefon kullanıcısına bildirim gitti. Telefonlarında “Yakındaki deprem: Hafif sarsıntı bekleniyor, ilk tahminlere göre 5.0 büyüklüğünde” bildirimlerini gören kullanıcılar, önce şaşırdı, sarsıntıyı hissetti ve sosyal medyada aldıkları bildirimleri paylaşmaya başladılar. Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 kişinin kaçarken düşüp yaralandığını açıkladı.
#DepremKasım ayı demek artık bizim için ilk ara tatile göre organize olmak demek. İşlerimizi ayarlayıp mümkünse ailece bir mola vermek, değilse şehirde çocukla birkaç etkinliğe katılabilmek. Siz de bu tarihlerde ailece bir seyahat düşünüyorsanız çocukla gidilebilecek Bursa’da bir termal tatili önerebilirim. Biz Lorin’le çok eğlendik…
#Gizem CoşkunardaLokum kıvamındaki dokusu, balığın tazeliğini tabağa yansıtan tadı ve gösteriş istemeyen sunumuyla meze sofralarının en zarif üyesi. İri toriklerden yapılanı makbul, hazırlaması da epey zahmetli. İstanbul yeme-içme kültüründe önemli yere sahip lakerdanın en iyisini hangi adreslerde yiyebiliriz, jürimize sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞGizli cennet Caferli’de, şef Damla Uğurtaş tarafından ‘doğadan beslenirken doğayı beslesin’ felsefesiyle hayata geçirilen Çiy Restaurant, Ege Havzası’nda bölge malzemeleriyle kendi usulünce rafine-iyileştirici Akdeniz yemekleri pişiren ve odaları olan bir köy lokantası olarak öne çıkıyor. Bakkalı bile bulunmayan mahallede tek bir bitkiyi dahi yerinden oynatmadan muhteşem bir yatırıma imza atan Damla şef, “Dokunabildiğimizi iyileştirmek niyetiyle kuruyoruz sofralarımızı. Acelesiz, gerçek malzemeyle, bölgeden uzaklaşmadan bulduğumuz ürünleri zamanına saygı göstererek kendi usulümüzce işleyerek servis ediyoruz” diyor.
#1Türkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi RehberiKurban Bayramı’na artık sayılı günler kaldı. Hafta sonuyla birlikte toplamda 9 günü bulacak tatil, bir nefes alma fırsatı olacak. Biz de uzmanlarımıza ‘Bayram tatilinde bütçeyi çok da zorlamadan nereleri keşfe çıkmalı?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 15 öneri sundular...
#TatilYaz geldi İstanbul ve çevresindeki plajlar hafta sonundan itibaren açılmaya başlıyor. Plaj fiyatları Adalar’da kişi başı 100 liradan başlıyor 350 liraya kadar çıkıyor. Kilyos ve Şile’de ise ücret 250-350 lira. Vatandaşlar Şile, Maşukiye, Sapanca, Güzeldere, Topuk Yaylası, Cumalıkızık ve Gölyazı turları için ise kişi başı ortalama 350-400 liralık bir bütçe ayırmak zorunda.
#TÜİKHangi alanda olursa olsun, merdivenleri ağır ağır çıkmış, kimliği, kişiliği oturmuş ve ardından gelen şöhreti özümsemiş kişilere saygı duyuyorum. Benim için Şef Mehmet Yalçınkaya da bu isimlerden. Kendisiyle yıllar önce genel şefliğini üstlendiği otelin deniz ürünleri ve meze ağırlıklı restoranında tanışmıştık.
#Müge AkgünBursa ilçeleri ile birlikte güçlü bir şehir. Her bir ilçesi de kendi markalaşma sürecini kendi yönetiyor. Son dönemde kentlerin markalaşma ve tanıtım süreçlerinde Slowfood (yavaş yemek) ve Cittaslow (yavaş şehir) gibi uluslararası standartlar öne çıkmaya başladı.
#BursaDaha 2000’li yılların başına kadar İzmir zeytinyağı piyasasında ‘dökme yağ’ olarak işlem gören Milas zeytinyağının ‘makus talihi’, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın önce 24.06.2014 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan, ardından 23.12.2020 tarihinde Avrupa Birliği’nden coğrafi işaret almasıyla birlikte işler değişmiş. Burada Ali Osman Menteşe’den söz etmemiz gerekiyor. Çünkü o öncü olmuş.
#ZeytinyağıGece kulübünde ikinci kez ‘çiftetelli’ müziği çalmadığı için bir grup tarafından dövülen Özkan Süslerer (44), kaburgasındaki kırık ve omzundaki çıkık nedeniyle 1 ay iş göremezlik raporu aldı. 25 yıldır ailesinin geçimini piyanist şantörlükle sağladığını söyleyen Süslerer, "Şu an çalışmıyorum. Kenarda biraz birikimim vardı. Onunla idare ediyorum. O para da bitmek üzere. 25 senedir ailemi bu meslekle geçindiriyorum. Çok mağdurum" dedi.
#Bursa