6 Eylül MasterChef ana kadroya kim girdi? sorusu dün akşam MasterChef programının sonunda belli oldu. Heyecanına hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'de, dokunulmazlık oyunları sonrası, 11 yarışmacı ana kadroya seçilebilmek için karşı karşıya geldi.Diğer turların yanı sıra bu defa tek etaplı oynanan ana kadro yarışmacı seçiminde, son dörde kalan Şeyhmus, Erim, Ensar ve Bera'nın mücadelesi nefes kesti. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği tortellini yemeğini rakiplerine göre daha başarılı hazırlayan bir yarışmacı, MasterChef ana kadrosuna girmeye hak kazandı. Peki, MasterChef’te kim kazandı, yedeklerden kadroya kim çıktı? İşte, dün gece (6 Eylül) MasterChef yedeklerden kadroya giren isim ve kazanan yarışmacı.
#Masterchef Kim KazandıDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasBaşlıktaki yemekleri Bolonya’daki ‘Future Food Institute’ yani Gıdanın Geleceği Enstitüsü’nde aldıkları eğitim sonrası iki genç şefimiz hazırladı; İtalyanlar bayıldı, ben de oradaydım. Gıdanın geleceği için bu akademide neler yapıldığını incelerken İtalyanların en gastronomik şehrinde midemiz de bayram etti.
#Ebru ErkeKırklareli’deki Nayu için ilk başlığımızı böyle attık ama bu köşede zaman zaman böyle bir bölümümüz olacak artık. Türkiye’nin her yerinden bilinmeye, gidilmeye, gidilemese bile hayalini kurmaya değer odaları, o odaların bulunduğu tesisleri, içinde ve civarında neler yapılabildiğini işleyeceğiz. İlk hedefimiz Karadeniz. İstanbul’a üç saat uzaklıkta, bu mevsimde bile harika bir hafta sonu kaçamağı imkânı sunan İğneada.
#Savaş Özbey2023 yılı boyunca tattıklarım arasında seçim yapmak kolay değil. Avustralya’daki işlerimin başındayken Asya lezzetlerini denedim. Benjamin Cooper’ın Chin Chin restoranındaki massaman köri bence sadece bu senenin değil, her devrin en özel lezzetlerinden. Paris’teki Le Bon Georges’da çikolatalı mus da unutamadıklarımdan…
#YemekYemediyseniz size önerim Bitez’in kuytu bir sokağında mandalina ağaçlarının arasına inşa edilmiş bir villanın taraçasına ve 6 dönümlük bahçesine masaların serpiştirildiği Trattoria il Mandarino... İşletmeciliğini Melina Di Cristina’nın yaptığı mekan, taze el yapımı makarnalardan özel soslu et yemeklerine harika lezzetler bulabileceğiniz bir yer.
#1Yaz tatilinin kalan günlerinde Çeşme Yarımadası’na gitmeye hazırlanıyorsanız, bu rehber tam size göre... Her sezon yenisi, eskisiyle popüler mekânları ve cıvıl cıvıl sokaklarıyla hareketi hiç eksik olmayan Çeşme-Alaçatı hattında nereye gidilir, nerede yenir, işin içinden Çeşmeli bir isme, Alaçatı’daki Kestelinn’in şefi Beste Bağlayan’a sorduk...
#Lezzetli HayatAdını Roma mitolojisinde bereket, özgürlük, doğal hayat, ormanlar ve kaynaklar tanrıçası Feronia’dan alan Güzelçamlı’daki Feronya Restaurant, yörenin doğal ürünlerinden şef ustalığıyla hazırlanan yemekleri, olağanüstü panoramik doğa manzarası eşliğinde adeta bir bolluk festivaline dönüştürüyor.
#1Ülkem İtalya’da her yıl festivali düzenlenecek kadar sevilse de diğer ülkelerdeki şöhretine geç kavuştuğunu düşündüğüm bir makarna çeşidini anlatacağım bu hafta: Tortellini. Ona şeklini veren olay ne? Evde hazırlamak zor mu? Birlikte bakalım...
#İtalyaSofra kurarken işin en vakit alan kısımlarından biri ‘Ne pişirsem’ sorusuna yanıt bulmak... Buna alışveriş ve pişirme sürelerini de ekleyin. Üstelik kalabalık bir misafir grubunu ağırlıyorsanız kişi sayısına göre servis çıkarmak da her zaman kolay değil. Tüm bunlar için yardımımıza koşan paket yemek servislerinin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Uygulama veya internet sitesi üzerinden istediğimiz yemeğin doğranıp temizlenmiş malzemesi ayağımıza geliyor, bize de pişirmesi kalıyor.
#YEMEKBiraz sarımsakla lezzetini katlamış basit bir spagettiden, mantarla birleşip sınıf atlamış pappardelle’ye herkese hitap eden bir makarna var. Peki, hamurunu açarken, haşlarken ve soslarken neye dikkat etmek gerekiyor? Taze makarna yapıp pakette satan dükkân Yolk İstanbul ve sadece taze makarna servis eden restoran Oklava’nın şeflerine göre deneyip yanılarak kendi damak zevkimize uyan tarifi bulmak hiç de zor değil...
#MakarnaZarif bir tabağın ortasına yerleştirilmiş tek bir kırmızı karides... İşte bu kadar basit; bir o kadar iddialı ve lezzetli… Yaptığı iyi işleri fazla haykırmadan, mütevazı bir şekilde aksiyona döken yerlere bayılıyorum. Bodrum Türkbükü’ndeki No:81 Hotel’in, şef Gürkan Ürün yönetimindeki restoranı Daze de işte bunlardan biri...
#Şef Gürkan ÜrünMaharetli ellerin hazırladığı taze makarnalar benim için gerçek lezzettir. Sardunya’da iki kat hamur arasına ricotta peyniri, ıspanak, limon kabuğu ve safranlı bir harç konur; Abruzzo’da bu dolgu ricotta peyniri, şeker ve tarçından oluşur. Mantı gibi, yapılışı bölgeden bölgeye değişen ravioli, damak tadımıza hitap eden saf bir şiir gibi...
#Ravioli8 bin 500 yıllık tarihi boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yapan İzmir, hala o dönemlerin izlerini taşıyan sokaklarıyla da bir cazibe merkezi. Kentin kalbinin attığı Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin birbirine paralel o daracık sokakları her defasında konuklarını büyülü bir dünyaya götürmeye aday. Sağlı sollu sıralanan binaların büyük çoğunluğu tarih kokuyor. Geçmişte bu evlerde kimler oturmuş, neler yaşanmış, neler konuşulmuş bilinmez ama korunmuş olanların büyük çoğunluğu günümüzde yeme-içme, eğlence dünyasına ev sahipliği yapıyor. Her birinden hayatın döngüsüne paralel müzik, kahkaha ve sohbetler yükseliyor. Bugün Muzaffer İzgü Sokağı’ndayız. Mekanımız, Mandela’s Ubuntu.
#1Çetelesini tutmak çok zor; hanesine sürekli yeni zaferler ekleniyor! 2008’den beri çalıştırdığı Vakıfbank SK Kadın Voleybol Takımı geçen ay dördüncü kez Dünya Şampiyonu oldu. Dört yıldır antrenörlüğünü yaptığı Milli Takımımız ise geçen yıl Tokyo Olimpiyatları’nda çeyrek finale kalarak bizi heyecanlandırdı. Türk voleybolcu Bahar Toksoy ile evli olan Filenin Sultanları’nın İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti , “Türkçem iyi olmasa da kendimi bu ülkenin parçası hissediyorum. Yemekte favorim pizza, tipik bir İtalyanım ama Türk tatlılarına bayılıyorum” diyor…
#Giovanni Guidetti31 Aralık gecesine hazırlanırken yapımı çok zaman almayacak ve sizi yormayacak yemekler tercih etmelisiniz. Böylelikle akşama enerjiniz kalır ve ailenizle yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. Levrek marin ve humus gibi mezeler, ıstakoz ve jumbo karides gibi deniz ürünleri sofranızı renklendirir. Tabii ki makarnasız bir yılbaşı sofrası düşünemiyorum! Tatlıda seçimimse pandoro... Masada mutlaka isterim!
#YılbaşıNesilden nesile aktarılan bir lezzetin, büyükannelerden torunlara geçen bir tarifin kokusu her zaman başkadır! Geleneksel tortellini, birçok yerde enfes domates sosuyla birleştirilirken bazen et ya da porçini mantarı gibi farklı notaların olduğu soslarla çeşnilendirilerek de sunulur. Benim için en vazgeçilmez olan adaçaylısıdır. Siz hangi sosu tercih ederdiniz, merak ediyorum aslında...
#ToryelliniOnu sevmeme ihtimaliniz neredeyse yok. Her daim sempatik ve pozitif. Boşuna “Sevimlilikte pandayla yarışır” demiyorlar. Yeni yıla doğru geri sayarken gözde şef Danilo Zanna’yla buluştuk. Zor geçen 2020’nin ardından bizi mutlu edecek yemekleri, yılbaşı sofrasını daha da lezzetli hale getirecek detayları, sofrada olması ve olmaması gerekenleri konuştuk: “Ekmek az yiyin...Çorba yok. Afrodizyak içinse deniz mahsulleri...”
#GazetehaberleriMasterChef'te eleme adayı kim oldu sorusu son bölümde yanıtını buldu. Haftanın ilk oylamasında Emir'in potaya girmesinin ardından Serhat, Barbaros ve Özgül arasında MasterChef çeyrek final heyecanı devam etti. Şef Ömür Akkor'un geceye renk kattığı MasterChef Türkiye'nin 22 Aralık tarihli 127. bölümünde, üçlü turda şeflerin verdiği puanlama ile iki yarışmacı potadan kurtuldu. Danilo Şef'in imza tabağı 'Tortellini in Brado'yu en başarısız şekilde yapan bir isim ise MasterChef eleme adayı olurken, Özgül gecenin kazananı seçildi. Mehmet ve Danilo Şef arasında yaşanan eğlenceli sohbet ise keyifli anları ekranlara getirdi. İşte, MasterChef 2. eleme adayı ve kazanan yarışmacı
#Masterchef Eleme AdayıSıcak yaz günlerinde nasıl beslenmeliyiz? Hafif ve besleyici öğünleri nasıl oluşturabiliriz? Yaz aylarında beslenme düzenimizi nasıl oluşturmalıyız? Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, yaz ayları için önemli önerilerde bulundu, öğün olarak tercih edilebilecek örnek menüler verdi.
#BeslenmeChefs’ Arena bu akşam saat 20.00'de Kanal D'de başlıyor. Ekranların yeni fenomeni olacak yarışmada restoranın patronu olan Batuhan Piatti, televizyonseverlerin merak ettiği bir isim oldu. Batuhan Piatti'nin kim olduğunu merak eden vatandaşlar, konuya dair internette araştırma yapıyor. Peki, Batuhan Piatti kimdir?
#Batuhan Piatti Kimdir?Batuhan Piatti, son günlerde biyografisi ile araştırılan isimler arasında yer alıyor. İtalya'da aldığı temeli Türkiye'de gördükleri ile taçlandıran Batuhan Piatti, Chef's Arena isimli yarışma programı ile izleyicilerin karşısına çıkacak. Peki, Batuhan Piatti kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında merakla araştırılan bazı bilgiler
#Batuhan PiattiGeçen hafta mantı konusunda genel bir giriş yazısı yazdım ve -farklı adlarla da olsa- çeşitli ülkelerdeki mantı ve benzeri hamur işlerinden bahsettim. Emek yoğun olmasından ve fabrikasyona uygun olmamasından dolayı kuşkusuz iyi mantı daha çok evlerde bulunuyor. Ama gene de lokantalarda belli bir düzeyi tutturan, ‘düzgün’ mantı bulmak hâlâ mümkün.
#Yemek