Yeni tatlardan değişmeyen klasiklere...

Güncelleme Tarihi:

Yeni tatlardan değişmeyen klasiklere...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2023 07:00

Yaz tatilinin kalan günlerinde Çeşme Yarımadası’na gitmeye hazırlanıyorsanız, bu rehber tam size göre... Her sezon yenisi, eskisiyle popüler mekânları ve cıvıl cıvıl sokaklarıyla hareketi hiç eksik olmayan Çeşme-Alaçatı hattında nereye gidilir, nerede yenir, işin içinden Çeşmeli bir isme, Alaçatı’daki Kestelinn’in şefi Beste Bağlayan’a sorduk...

Haberin Devamı

Bu ay Çeşme’de hangi mekânlara gitmeli, Alaçatı’da nerede yiyip içmeli, nerede sosyalleşmeli? Tatil için çok sık tercih edilen yarımadanın kapsamlı rehberini Kestelinn Alaçatı’nın Çeşmeli şefi Beste Bağlayan’dan istedik, önerilerini listeledik.

Tazecik bir kahvaltı salatası
SaIlor’s

Belki de Alaçatı’yı Alaçatı yapan yerlerden biri Sailor’s. Yeni yerine taşındıktan sonra Gülay (Tokgöz) ve Mahmut’un (Etkin) işbirliğiyle müthiş bir mekân ortaya çıktı. Menüye eklenen yeni lezzetler zevkli bir bahçeyle de buluştu. Burada taze çıtır çıtır bir kahvaltı salatasıyla güne başlamayı çok seviyorum, tavsiye ederim.
@sailorsalacati

Mis gibi kahve kokusu
Local Cups

Alaçatı’nın yaz-kış buluşma noktası olan Local Cups, bölgenin en samimi ve sıcak mekânlarından. İçeriye girdiğinizde mis gibi bir kahve kokusu karşılıyor sizi. Yılın her günü açık. Espresso’sunu denemenizi tavsiye ederim, kahvenin yanında taptaze kruvasanlar, glütensiz poğaçalar ve vegan atıştırmalıklar da var. @localcups

Yeni tatlardan değişmeyen klasiklere...

Bademli kek kaçmaz
Apero

Alaçatı’nın en özel ve özenli mekânlarından. Menüyü sevgili Nasperver Tüzün ve eşi Cem Tahtakıran özenle hazırlamış. Gün boyu sizi şımartacak lezzetler, özellikle de tatlılar var. Her gittiğinizde aynı tadı bulacağınız, Nas’ın imza tatlısı bademli kek ve kulüp sandviç benim en sevdiklerim.
@aperoalacati

Haberin Devamı

Yerel malzemeyle...
Buradan Yemekhane

Yerel ürünleri kullanarak hazırladığı el açması makarnalarla gerçek bir tadım menüsü deneyimi sunuyor. Burası aynı zamanda kendi bağlarındaki organik üzümlerle şarap üreten bir ‘mikro şaraphane’. Favorim şefin elinden limon kabuklu, yerel peynirli tortellini. @buradanyemekhane

Yeni tatlardan değişmeyen klasiklere...

Lezzeti değişmiyor
Kumrucu Hüseyin

Kumru İzmirlilerin kırmızı çizgisi. İçindeki malzemelerin kalitesi en önemlisi. Hüseyin hep aynı kalitede, hiç hayal kırıklığı yaratmıyor. @kumrucuhuseyincesmemarina_

Haberin Devamı

Yaz-kış açık
Kolburanos

Ardıç’talar. Enfes bir deniz manzarasına sahip. Mis gibi deniz kokusu, harika pizzalar, makarnalar, et, şarküteri, nefis bir günbatımı… Sağlam bir yerel şarap menüsüne sahip. Yaz-kış Alaçatı’da yaşayan biri olarak her gittiğimde tatile çıkmışım gibi hissettiren huzurlu bir yer. @kolburanos

‘Dünün’ zeytinyağlısı
Mitu Lokanta, Alavya

Şef Hüseyin Pancar’ın ve tatlı ekibinin harika kahvaltı sofraları, ekmekleri hiç eksik olmaz. Yerel ürünleri incelikle işleyen menüsünü çok seviyorum. ‘Dünün’ zeytinyağlısını mutlaka soruyorum. Şef Hüseyin Pancar tadı ‘dün pişince’ tam kıvamında olacağından öyle diyor. @mitulokanta

Beyaz bir minibüste...
Kokoreççi Nedret

Çeşme’de otogar karşısında beyaz bir minibüste misafirlerini ağırlıyor. Yetiştiniz yetiştiniz, belli bir saatten sonra kokoreç biter. Ben ekmeğin içini çıkartıp iri doğranmış kokoreç koydurmayı çok seviyorum. @nedretusta

Haberin Devamı

Kat kat burger
The Local House

Çok yeni bir mekân. Harika bir kahvaltı menüsü var. Alaçatı’nın yerel ürünleriyle hazırlanmış sürpriz lezzetler de oluyor. Ahtapotlu orzo gibi deniz mahsullü sunumları seviliyor. Deniz mahsüllerinin
yanı sıra favorim içinde kat kat et dilimlerinin olduğu burgeri, yanında da buz gibi limonata… @thelocal.house

İste kurutulmuş eti tadın
Roka Bahçe

Yemeklerinin lezzeti, misafirperver, güleryüzlü hizmeti, hepsi artı benim için. Türkiye’de bulunabilecek en güzel suho meso’yu (iste kurutulmuş et) bulup getirmeleri şahane. Bir Boşnak göçmeni olarak beni can evimden vuruyor. Ara sıra sadece Boşnak köftesi yemek için bile giderim.

Yeni tatlardan değişmeyen klasiklere...
Kalamar ızgara

@rokabahce

Haberin Devamı

Ne varsa tadın
Horasan Balık

Çeşme’de. Türkiye’deki en iyi deniz ürünü restoranlarından. Deniz ürünlerinin şampiyonlar ligindeki bu takımın kaptanları Ahmet ve Kezban Horasan. Mekân çok samimi ve keyifli, yer bulabilirseniz kendinizi şanslı sayabilirsiniz.
Menüdeki her şeyi tavsiye ediyorum, hatta menüye bakmayın, Ahmet Horasan önünüze
ne koyarsa tadına bakın. @horasanbalikcesme

Yeni tatlardan değişmeyen klasiklere...

Kılıç şiş favorim
Niyazi Alaçatı

Yıllardır değişmeyen konukseverliğiyle, tam denizin üzerinde kendinizi güvertedeymiş gibi hissettiren mekânın ambiyansı hep keyifli. Taze mezeleri ve deniz ürünleri hep aynı tatta. Günbatımında orada olmanızı tavsiye ediyorum. Izgara bebek kalamar ve kılıç şiş favorim. @niyazialacati

Haberin Devamı

İyi kebap için
Ramazan Usta

Sahil şeridinde iyi kebaba ulaşmak zordur. Ramazan Usta da yaz-kış Alaçatı’da bizi kebaba doyuruyor. Benim tercihim büyük bir gavurdağı salatasıyla Adana kebap. @kebaptaalacati

Pidesiz olmaz
Dost Pide

Ilıca’nın en eskisi. Ilıca büyük plajda denize girip Dost Pide’de karnımızı doyurmak bir ritüel. Ben kuşbaşı-kaşarlı pidesini ve Dostaki’yi (döner) seviyorum. @dostpidepizza

Sakatat sevenlere
Söğüşle

Göçmen kızı olarak sakatatın içine doğdum diyebilirim. Her şeyini severim. Söğüşle hem çok temiz hem de bol porsiyonlarıyla göz doyuruyor. Favorim söğüş porsiyon. @sogusle_alacati

Yeni tatlardan değişmeyen klasiklere...
İlik suyunda pişmiş keşkek ve dana kaburga Sipster’da...

Kokteyl mi, yemek mi ?
SIpster

Alaçatı’nın yenilerinden Sipster’da sizleri müthiş bir ikili karşılıyor: Berrak (Korukçu) ve Burcu (Akıl)... Hem yemekleri hem kokteylleri çok iyi. Menü Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Her ürün taptaze. Çeşme’nin yerel ürünleri de kullanıyorlar.
@sipster.alacati

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!