Yeni yıl dendiğinde...

31 Aralık gecesine hazırlanırken yapımı çok zaman almayacak ve sizi yormayacak yemekler tercih etmelisiniz. Böylelikle akşama enerjiniz kalır ve ailenizle yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. Levrek marin ve humus gibi mezeler, ıstakoz ve jumbo karides gibi deniz ürünleri sofranızı renklendirir. Tabii ki makarnasız bir yılbaşı sofrası düşünemiyorum! Tatlıda seçimimse pandoro... Masada mutlaka isterim!

Haberin Devamı

Yeni yıl bana hep kalabalık ve neşeli sofraları hatırlatır çünkü eskiden hep böyle karşılardık. Ailece yenen özel yemekler, herkesin akşam kurulacak sofraya yardım etmesi ve aynı özeni göstermesi sofrayı daha da özel kılar. Ailenin her üyesinin yardım için yapabileceği şeyler farklı ve herkes elinden geleni yaptığında en güzel ve özel sofra kurulur.

Aşksız da yemeksiz de yaşayamazsın. Aşksız bir hayat, aç kalınmış bir hayat gibidir. Bana göre en büyük aşk ailedir, en özel zamanları ailenizle yaşarsınız ve onlarla biriktirirsiniz. Yeni yılda da aileyle yenen yemek gibisi yoktur.

Yeni yıl sofralarının olmazsa olmazı bence deniz ürünleridir. O gün kurulan sofrada yemek hiç bitmez, başlangıçlar hazırlanır ve mezeler uzun sohbetler eşliğinde yenilerek keyifle vakit geçirilir. Bence olması gereken mezeler humus ve levrek marin çünkü yapılması çok vakit almıyor. Zaten yeni yıl sofrasının sizi yormaması gerekir. Akşama enerjiniz kalmalı ve sizler de yorgun olmadan ailenizle yemeğin tadını çıkarmalısınız. O yüzden basit ama güzel lezzetlerden ilerlenmeli.

Haberin Devamı

Istakoz ve jumbo karides gibi deniz ürünleri sofrayı renklendirirken enerjinizi de yükseltecektir. Elle yenilen yemekler samimiyeti arttırır ve sizleri rahat hissettirir, bu sebeple onları tercih etmekten kaçınmamanızı öneririm. Deniz ürünleri midenizi ve sizi yormayacaktır, bu özel gece için de çok önemlidir.

Yeni yıl dendiğinde...

Bir de et suyuyla hazırlanmış tortellini’ye masanızda yer vermelisiniz. Özel hazırlanmış, et suyunda pişen tortellini, misafirlerinizin de kendilerini özel hissetmelerine neden olacaktır. Tabii makarnasız bir yılbaşı sofrası düşünemiyorum, bir de Antep fıstıklı pesto sosla hazırlandıysa şenlik devam ediyor demektir.

Yeni yılda sofrada uzun kalmamızın bir diğer sebebi de bitmek bilmeyen tatlılar... Resmen yeni bir sofra kuruyoruz tatlılardan... Eğer bizimle yeni yıl yemeği yiyecekseniz patlayana kadar tatlı yiyeceğinizden emin olabilirsiniz. Pandoro ya da panettone mutlaka olmalı ama ben en çok pandoro severim. Masada mutlaka isterim, o yüzden işimi sağlama alırım ve “Pandoro benden” derim.

Haberin Devamı

Yeni yıl dendiğinde...İtalyan yılbaşı keki pandoro

Kısacası, yeni yıl benim için birliktelik ve aile demek, sevgiyi hissetmek ve uzun saatler sohbet ederek paylaşmayı arttırmak... Yeni yıla nasıl girerseniz öyle geçer dedikleri için belki de bu isteğim, hep ailemle güzel yıllar diliyorum kendim için. Sizler için de ne önemliyse adınıza onu diliyorum, hepimizin sevdikleriyle huzurlu, sağlıklı, güzel bir yıl geçirmesi umuduyla... Şimdiden yeni yaşanacaklar için heyecanlıyım, bir de kurulacak sofra için...

Yeni yıl dendiğinde...

ANTEP FISTIĞI PESTOLU MAKARNA

(5 kişilik)

NE LAZIM?

- 1 paket bucatini makarna (ortası delik, kalın spagetti)

Pesto sos için;

- 2 paket taze fesleğen

- 1/2 su bardağı rende parmesan peyniri

Haberin Devamı

- 150 gr Antep fıstığı içi

- 2 diş sarımsak

- 1/2 çay kaşığı tuz

- 1/2 çay kaşığı değirmen karabiber

- 1 su bardağı zeytinyağı

NASIL YAPARIM?

- Makarnayı haşlayın, pişince suyunu süzün, haşlama suyundan birazını kenara ayırın.

- Robota fesleğen, Antep fıstığı, zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberi koyup çekin. Parmesan peyniri ve kıvam almasına yardımcı olmak için çok az su ekleyin.

- Sos pürüzsüz bir kıvam alınca bir tavaya alın, üzerine makarnayı ekleyip karıştırın. Biraz da haşlama suyundan ilave edip sosu çektirin.

Yazarın Tüm Yazıları