Tohum, meyve, sebze ve bitki yetiştirmek için ekilir. Her tohumun ekilmesi gereken dönem farklıdır. Her tohum, kendine uygun mevsiminde ekildiği de daha iyi verim alınabilir. Tohum nedir, ne zaman ve nasıl ekilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tohum Nedir Ne Zaman Ve Nasıl Ekilir?Mor kadife çiçeği, bahçe ve terasları süsleyen nadide çiçeklerden birisidir. Gövde kadifemsi mor tüylerle kaplıdır. Her dalda farklı renkte çiçekler açmasıyla büyük ilgi görmektedir. Bu bitki yerini sevdiğinde ortama çok hoş bir görünüm sergiliyor. Bu nedenle bakımının çok iyi yapılması gerekiyor. Mor kadife çiçeği hakkında tüm detayları derledik.
Rocktrompet ismi ile de bilinen Mandevilla bitkisi, özellikle de tropikal iklimlerde yetişen gösterişli, çiçekli bir asma cinsidir. Çiçekleri ise, beş yapraklıdır ve çok güzel kokar. Tek bir mevsimde ise, yaklaşık olarak 3 metre kadar büyüyebilir. Mandevilla çiçeği nedir, bakımı nasıl yapılır sizler için derledik.
Leş kaktüsü çiçeği, çok farklı özelliklere sahip bir süs bitkisidir. Özellikle yaydığı koku bakımından büyük ilgi görüyor. Yıldız şeklinde, gösterişli ve büyük çiçek açması, bakımının çok kolay olması tercih edilmesindeki önemli etmenlerdir. Kaktüs ailesinin önemli türlerinden olan bu çiçeğin doğru şekilde bakımı gerekiyor. Leş kaktüsü çiçeği hakkında tüm detayları derledik.
Itır çiçeği; bahçelerin güzelleşmesini sağlayan çiçekler arasında yer almaktadır. Itır çiçeği; doğada kendiliğinden yetişen çok narin gövdeli ancak buna rağmen bir o kadar dayanıklı bir bitki türüdür. Bahçe ve kırlarda sık sık görülen ıtır çiçeği; evlerde de yetiştirilebilir. Peki, ıtır çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır? Itır çiçeğinin özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik.
Gazanya Çiçeği; ''Hazine Çiçeği'' veya '' Koyun Gözü'' adlarıyla bilinmektedir. Bununla beraber bu çiçek, kendisine hayran bırakan güzelliğe sahiptir. Gazanya çiçeği; turuncu ve sarı, beyaz, pembe renkli çiçekleri ile bahçelerin göze çarpan çiçekleri içerisinde yer almaktadır. Peki, gazanya çiçeği nedir? Bakımı nasıl yapılır? Gazanya çiçeği özellikleri ve bakımının püf noktaları nelerdir detayları ile derledik.
Ahtapot çiçeği, farklı çiçek türlerinden birisidir. Bahçede ve saksıda yetiştirilebildiklerinden birçok insanın tercihidir. Antiviral ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde tıp alanında da kullanılmaktadır. Görünüm olarak uzun yeşil yapraklı bitki olsa da küçük beyaz çiçekleriyle salonların başköşesini süslemektedir. Bu çiçeğin de doğru şekilde bakılması gerekiyor. Ahtapot çiçeği hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Havuç, ekim tarihi önem arz eden bitki türleri arasındadır. Soğuk havaya karşı dayanıklı olduğu için karasal iklimin hakim olduğu bölgelerde bile yetiştirilebilir. Genellikle ilkbahar ve yaz aylarında ekilen havuç fidesi 2 haftada içerisinde çimlenir. Havuç tohumu nasıl ve zaman ekilir? Havuç tohumu nereden alınır? İşte, havuç ekim tarihi hakkında detaylı bilgiler
#Havuç Ne Zaman EkilirLavanta ne zaman çiçek açar sorusu, ekim yapmak isteyen kişilerce merak ediliyor. Genel olarak Akdeniz Bölgesinde yetişen lavanta çiçekleri, günümüzde oldukça popüler bir çiçektir. Oldukça hoş kokusuyla beraber daha çok sıcak havalarda ve yaz mevsimlerinde açar. Peki lavanta çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Lavanta çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nedir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Lavanta ÇiçeğiYıldız çiçeğinin adını Osmanlı döneminde Yıldız Sarayı’ndan aldığı söylenmektedir. Farklı renklerde çeşit çeşit açan bu güzelliğin bakımı ise oldukça zordur. Sıcağı seven Yıldız çiçeği Akdeniz ve Ege gibi sıcak, belli başlı iklim şartlarında yetişebilir. Yıldız çiçeği hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.
#Yıldız ÇiçeğiRozet çiçeği yaz mevsiminin yüksek sıcaklıkta olan yerlere uygun olan bir yapı gösteren bitkilerden biridir. Kış soğuklarına ise -7 C dereceye kadar fakat bir hayli yıpranarak dayanıklılık gösterir. Sizin için Rozet çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Rozet (pervane) çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını tüm detayları ile birlikte derledik.
#Rozet ÇiçeğiCaprifoliaceae familyasından bir bitki olan Hanımeli çiçeği, sarmaşık türünden bir bitki olarak varlık göstermektedir. Hanımeli çiçeğin sarı ve beyaz renkleri, bu çiçek türünün en çok bilinen renkleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için Hanımeli çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Hanımeli çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konu başlıklarını detayları ile derledik.
#Hanımeli ÇiçeğiÇiğdem çiçeği, kokusu ve güzelliği sayesinde görenleri kendisine aşık eder. Günlük yaşamda da motif olarak kullanılabilme özelliğinden dolayı hakkında çok şey merak edilir. Sizler için çiğdem çiçeği nedir, bakımı nasıldır, nasıl ekilir, tohumu, yetiştiriciliği, özellikleri, faydaları, sulaması ve anlamlarını derledik.
#Çiğdem ÇiçeğiAslanağzı çiçeği yaz aylarının en harika görünüme sahip ve en çok aranan çiçeklerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Türkiye'de doğal olarak yetişebilen çiçek türleri arasında yerini almaktadır. En fazla merak edilen Aslanağzı çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Aslanağzı çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği şeklinde belirlenmiş olan konu başlıklarını derledik.
#Aslanağzı ÇiçeğiAşkın gözyaşı çiçeği, doğada yetişen en güzel ve alımlı çiçeklerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Yetişmek için herhangi bir koşula ve ortama ihtiyaç duymayan nadide çiçekler arasında yerini almaktadır. Sizin için Aşkın gözyaşı çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Aşkın gözyaşı çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını tüm detaylarıyla derledik.
#Aşkın Gözyaşı ÇiçeğiYulaf, anavatanı Güney Avrupa ve Doğu Asya olan oldukça sağlıklı bir tahıl türüdür. Yüksek lif içeriği ve insan sağlığına sonsuz faydaları sebebiyle sıklıkla tüketilen yulaf, yulaf tohumundan elde edilir. Peki yulaf tohumu nasıl ve zaman ekilir? Yulaf tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte yulaf tohumuyla ilgili merak edilen her şeyi derledik.
Tütün tohumu, tütün yapımında kullanılan ve patlıcangiller familyasına ait olan bir bitki tohumudur. Tütün kullanımının yoğunluğu tütün tohumuyla ilgili soruları akla getirmektedir. Peki tütün tohumu nasıl ve zaman ekilir? Tütün tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte tütün tohumuyla ilgili merak edilen tüm detayları derledik.
Turp kazık köklü bitki türleri arasındadır. Ilık ve serin iklimi seven bir bitkidir. Aşırı sıcaktan ve soğuktan hoşlanmaz. İnsan sağlığına pek çok faydası olan bitkilerden olan turp ile alakalı çok fazla merak edilen turp tohumu nasıl ve zaman ekilir? Turp tohumu nasıl olur ve nereden alınır şeklindeki konuları detaylarıyla derledik.
Tere bitkisinin üretiminde ve çoğaltılmasında tohumun büyük önemi vardır. Bu sayede tere bitkisi kolaylıkla ekilerek üretilebilir nitelik kazanmaktadır. Sizin için çok sıklıkla sorulan ve aynı zamanda da araştırılan tere tohumu nasıl ve zaman ekilir? Tere tohumu nasıl olur ve nereden alınır şeklindeki soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.
Çiçekçilerin önünde farklı renklerde gözüken küçük süs bitkilerinin başında sukulentler yer almaktadır. Hem küçük olmaları hem de güzel gözükmelerinden dolayı fazlasıyla tercih edilmektedir. Sukulent nasıl dikilir veya nasıl bakılması gerekir sorularının cevaplarını sizler için bir araya getirdik.
Soğan, yemeklerin vazgeçilmezi olan bitkileri arasında yerini almaktadır. Bir başka ifade ile yemeklerin olmazsa olmazıdır. Bu bakımdan yetiştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Soğan ile alakalı sorulan çok soru bulunur. Sizin için Soğan tohumu nasıl ve zaman ekilir? Soğan tohumu nasıl olur ve nereden alınır sorularının yanıtlarını derledik.
Birçok kişi ofisinde, evinde bitkilerin olmasından çok hoşlanır. Evlerde ki bitkiler içerinde olan süs bitkilerinden biri de sarmaşık bitkisidir. Sarmaşık tohumu nasıl ekilir? Sarmaşık tohumu ne zaman ekilir? Sarmaşık tohumu nasıl olur? Sarmaşık tohumu nereden alınır? İşte sarmaşık tohumu hakkında bilinmesi gerekenler.
Sarımsak, kültür sebzeleri arasında önemli bir yeri bulunuyor. Kokusu ve tadı pek ilgi çekmese de hemen hemen bütün evlerde günlük kullanılan bir sebzedir. Filizlenen, yeşeren sarımsaklarınızı toprağa ekerek, yeni sarımsaklar elde edebilirsiniz. Sarımsak tohumu hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
Kış aylarında içinizi ısıtan salep ne şekilde üretildiğini merak ediyor musunuz? Dışarıdan aldığınız saleplerin katkı maddesini içerdiğini düşünerek kendi salebinizi üretmek istiyorsanız. Salep tohumu nereden alınır ve salep tohumu nasıl ekilir sorularının cevaplarını detayları ile derledik.
Salatalık (hıyar), sofraların, beslenmenin önemli parçalarından biridir. Muhteşem rayihası, serinlik vermesiyle sıklıkla tükettiğimiz meyvelerdendir. Salatalığın çoğaltılması, üretimi tohumları aracılığıyla yapılıyor. Salatalık tohumları hakkında bilgi sahip olup, kendi salatalığınızı üretebilirsiniz. Salatalık tohumları hakkında detaylı bilgileri derledik.
Ülkemizde ekimi yapılan çok sayıda bitki bulunmaktadır. Bu bitkiler sağladığı faydalar sayesinde uzun yıllar popüler olmayı başarmışlardır. Sizler için Safran tohumu nasıl ve zaman ekilir? Safran tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Roka, sapı tüylü olan ve 40 cm uzunluğunda olan bir bitki türü olarak bilinir. Rengi hafiften beyaza benzer ve üzerinde mor damarları yer alır. Kokusu ise yoğun olan bir bitkidir. Bu bitkinin çiçekleri sapının ucunda bulunur. İdrar söktürmeye, ateş düşürücü olarak kullanmaya, karaciğer ve dalak hastalıklarında iyileştirmeye, safrayı boşaltmaya yardımları ve faydaları dokunduğu bilinen bir bitki çeşididir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Reyhan tohumu nasıl ekilir son günlerin merak konusu haline gelmiştir. Özellikle sağlığa faydalarının öğrenilmesiyle reyhana olan talep artmıştır. Yetiştiriciliğini yapmak isteyenler olduğu kadar kendisi için saksılarda reyhan yetiştirmek isteyenlerde artmaktadır. Reyhan tohumunun nasıl ekildiğini öğrenerek evinizde reyhan yetiştirebilirsiniz. Reyhan tohumu nasıl ve zaman ekilir? Reyhan tohumu nasıl olur ve nereden alınır hakkındaki tüm bilgileri derledik.