Trendyol Süper Lig 36. hafta maçında Galatasaray, deplasmanda Fatih Karagümrük'ü 90. dakikada Berkan Kutlu'nun attığı golle 3-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılı takımda Dries Mertens ve Barış Alper Yılmaz performanslarıyla maça damga vurdu. Hürriyet yazarları Uğur Meleke ve Fırat Aydınus bu mücadeleyi köşe yazılarında değerlendirdi.
#GalatasarayFenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, FB TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Takım arkadaşlarının katılımıyla renklenen röportajda Arda Güler; bireysel ve takım hedeflerinden, idollerinden, takip ettiği yıldız futbolculardan ve şampiyonluk şanslarından bahsetti.
#Arda GülerYeni bir yılı umutla karşılamak; sevdiklerimizle bir araya gelmek, güzel lezzetler tatmak kadar rengârenk hediye paketlerini görmek için de sabırsızlanıyoruz elbette... Yüzleri gülümsetecek, gurmelerin kalbini tam 12’den vuracak o hediyeleri bulmak koşturmalı geçen aralık ayında zorlayıcı olabiliyor. Yeme-içme meraklılarına alınabilecek en iyi hediye önerilerini jürimize sorduk.
#Mutfak ÜrünleriÜlkemizde hemen her yörenin kendine has bir kadayıf tatlısı var. Kilis’in ‘cennet çamuru’ meşhur, Tokat’taysa gömlek kadayıf seviliyor. Adana’dan Hatay’a bu özel ürünün çeşitlerine baktık. Ünlü tatlıcı Nadir Güllü’den de kadayıf yapımının püf noktalarını aldık. Oğlu Murat Güllü’dense dünya mutfaklarındaki modern örneklerini anlatmasını istedik.
#KadayıfDünyanın pek çok farklı ülkesine gerçekleştirdiğim çay seyahatlerimin hepsinde yanımda bir demlik ve ince belli taşıdım. Durun, hemen ‘delirmiş’ demeyin. Dünyanın en iyi üreticilerinin veya çay satıcılarının Türk çayı hakkında ne düşüneceklerini çok merak ediyordum... Gelin, 15 Aralık Dünya Çay Günü vesilesiyle sizi favori çaylarım eşliğinde bir tura çıkarayım.
#Türk ÇayıHepimizin kalbini çalan bir çikolata mutlaka var... Bu özel ürünü alırken ambalajını iyi kontrol edin; kullanılan yağın kakao yağı olduğundan emin olun. Kaliteli çikolatanın yüzeyi parlak ve pürüzsüz olur. Paketi açınca iyice koklayın; kakaonun hafif kavruk, zengin aromaları burnunuza gelmeli.
#ÇikolataYaşadığımız dönemi sıkılarak, oflayarak, saat sayarak geçirenler kadar kendisi ve çevresi için verimli hale getirenler de var. Kimi ekmek, lahmacun yapmayı öğrendi; kimi kendini bahçeye, toprağa verdi. Yoga öğrenmeye başlayan mı ararsınız, yeni bir dil ya da enstrüman mı... #EvdeKal günleri için ilham verebilecek fikirler derledik.
#GazetehaberleriO, Bahar Şamhili Tanju. İkimiz de yıllardır medyanın içindeyiz, hiç tanışmamıştık. Kuaförde yan yana saçlarımızı kestirirken tanıştık. Benim hafif soğuk algınlığım vardı, öksürüyordum, burnumu çekiyordum. “Dur!” dedi ve mutfağa gitti, bana nefis bir çorba hazırladı. Kendi ürettiği ilikli kemik suyu çorbası. İçine zencefil, limon, zerdeçal, karabiber filan da koymuş. Nasıl nefis olmuş anlatamam.Eskinin reklamcısı, şimdinin girişimcisi, ‘Gurvita’nın yaratıcısı Bahar. Nasıl mı giriyor bu işe? Hastalanıyor. Erken yaşta kemik erimesi teşhisi konuluyor. Doktorlar ilaç tedavisinin yanında kemik suyu ve sakatat çorbalarını tüketmesini öneriyorlar. İnanılmaz faydasını görüyor, bağışıklık sistemi kuvvetleniyor, iyileşiyor. O da kendisine iyi gelen bu şeyi, insanların hizmetine sunmaya karar veriyor...
#Yazarİş hayatına çeşitli sebeplerle ara vermiş kadınları istihdama yeniden kazandırmak için çalışan YenidenBiz Derneği, kadın istihdamını konuşmak ve iş hayatına geri dönen kadınların hikayelerini yaymak için bir zirve düzenledi. Şu ana kadar 4 bin kadına eğitim veren, 200 kadını iş hayatına geri döndüren YenidenBiz Derneği Kurucu Başkanı Ayşe Güçlü Onur, Türkiye’de üniversite mezunu olup, bir süre çalışmış ama şu anda çalışmayan 500 bin kadın olduğunu söylüyor. Zirvede konuşan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan da pek çok kadının endüstri 4.0 ile işsiz kalacağını, fakat yönetici seviyelerinde ise kadınların sevecen, şefkatli, çok boyutlu, insanı düşünen yapılarıyla öne çıkacaklarını söylüyor. Prof. Dr. Arıboğan “Bugün geldiğimiz noktada en büyük avantajımız kadınsı yeteneklerimiz” diyor.
#Kadın ÇalışanSydney ve Los Angeles’tan yola çıkıp tüm dünyaya hızla yayılan sağlıklı; bitkisel bazlı, paleo, glütensiz, işlenmemiş, vegan, süt ürünü içermeyen yiyecek ve meyve sularının satıldığı kafelerin Avrupa’da en yaygın adresi şu an Londra. Neredeyse her ay bu konuda yeni bir yerin açıldığı şehirde defalarca denediğim, kitaplarını alıp evde mönülerini uygulamaya çalıştıklarımın içinden favorilerimi seçtim. Bana göre, kendinizle birlikte çocuklarınıza da düzgün beslenme alışkanlıklarını kazandırmak için en doğru mekanlar buraları. Biz 7 yaşındaki yeğenimle kapılarında uzun uzun sıra bekliyoruz, keyifle yiyoruz.
#İngiltereBu yıl hediyelerimi almayıp kendim yapsam ne olur diye düşündüm. Elimden gelse babama bir kaşkol, anneme nefis bir ceket, arkadaşlarıma eldiven yapmak isterdim. Ancak benim elimden yemek yapmak geliyor. Çikolataya güzel bir nane dokunuşuyla onları şaşırtmaya, kahvelerine şeker koyarken vanilya tadıyla mutlu etmeye ve çorbalarına ekleyecekleri tuzu birkaç dokunuşla sürprizli hale getirmeye karar verdim
Saat, kalem, parfüm ve deri ürünlere sahip İsviçreli Davidoff’un sahibi Christian Schaffner, dünyanın her kıtasında olağanüstü hal yaşanırken, Türkiye’nin yüzlerini güldüren ülkelerden biri olduğunu söyledi. Türklerin pahalı saatlere düşkün olduğunu belirten Schaffner, “Bu yıl yüzde 50 büyüme bekliyoruz” dedi.