Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı

Güncelleme Tarihi:

Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2013 11:00

Sağlık Bakanlığı, mangal yaparken dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Haberin Devamı

Ailece yapılan mangal keyfi gibisi yok fakat yanlış pişirme yöntemleri birçok hastalığa yol açabiliyor. Sağlık Bakanlığı, sosyal medya üzerinden konuyla ilgili uyarılarda bulundu ve mangal yaparken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.


Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı

1. Mangalda pişirmek için tavuk eti gibi beyaz etler tercih edilmeli, eğer kırmızı et pişirilmek istenirse yağsız olmalı ve içine kuyruk yağı konulmamalı.

TAVUK KEBABI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!


Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı

2. Yakıt olarak alevsiz yanan ladin ağacı veya çam kozalakları, tezek gibi kaynaklar kullanılmamalı, saf odun kömürü tercih edilmeli.

Haberin Devamı

Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı

3. Kömür közüyle et arasında en az 15 santimetrelik bir mesafe bırakılmalı, etler ateşe çok yaklaştırılmamalı, alevle yakılarak pişirilmemeli.


Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı

4. Etlere pişirilmeden önce terbiye işleminin uygulanması (sıvıyağ, sirke, limon suyu, süt, yoğurt, tuz vb. oluşan soslar) tercih edilmeli, bu işlemde çay şekeri kullanılmamalı.


Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı

5. Çiğ veya pişmiş et ve et ürünleri açıkta veya oda sıcaklığında bırakılmamalı, tüketilene kadar buzdolabı ısısında (0-4°C) muhafaza edilmeli.


Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı

6. Çiğ besinler ile pişmiş yiyecekler birbirine temas etmeyecek şekilde üzerleri kapalı olarak muhafaza edilmeli.

Haberin Devamı

Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı

7. Mangal etlerinin yanında mutlaka söğüş sebze, salata, meyve gibi besinler tüketilmeli, sebze ve meyveler iyice yıkandıktan sonra yenilmeli.


Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı

8. Sıcak havalarda alkol tüketiminden kaçınılmalı, kafeinli ve gazlı içecekler yerine de ayran, limonata, meyve suyu gibi içeceklerin tüketimine özen gösterilmeli.


Mangal keyfi için ilk tercih beyaz et olmalı

9. Özellikle çiğ kırmızı et, kümes hayvan etleri ve yumurta gibi besinleri hazırladıktan sonra eller iyice yıkanmalı, bu tür besinler ile pişirilmeden tüketilecek sebze ve meyveleri hazırlarken ayrı doğrama tahtası ve bıçaklar kullanılmalı.

Haberin Devamı

CHA

BAKMADAN GEÇME!