Susamı helva tarifi ya da kandil şekeri olarak da bilinen kıtı kıtır atıştırmalık, kandil günlerinin aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, susamlı kıtır helva nasıl yapılır? Susamlı kandil helvası tarifi...
#Kandil ŞekeriRengârenk çini ve porselenleri, doğal güzellikleri, termal suları ve ünlü kaplıcalarıyla Kütahya, Ege Bölgesi’nin incilerinden… Tüm bunların dışında Kütahya, eski ramazanların ruhunu özleyenler için de en doğru adreslerden biri. Tarihi camileri, türbeleri ve lezzetli sofralarıyla Kütahya sizlere huzur dolu, geleneksel bir ramazan sunuyor. Hatta 'Küpecik' adlı bir Ramazan geleneği hâlâ devam ediyor. İşte ramazana özel Kütahya gezi rehberi...
#KütahyaSıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#LimonataKandil gecelerinin geleneksel lezzetlerinden susamlı kandil helvası, irmik helvası, un helvası tarifi araştırmaları Miraç Kandili vesilesiyle hız kazandı. YApımı hem kolay, hem de sevdiklerinize dağıtabileceğiniz helva tarifi ile kandil gecelerini daha da anlamlandırabilirsiniz. Peki, tam ölçülü un helvası, irmik helvası, susamlı kandil helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte 3 farklı kandil helvası tarifi ve yapım aşamaları...
#Kandil HelvasıKars Türkiye’nin en uzak şehirlerin biri olmaktadır. Bu nedenle yapılan yemeklere birçok kişiye isimleri ve lezzetleri farklı gelmektedir. Kars iline gitmek isteyen pek çok kişinin en çok sorduğu soruların başında Kars Yemekleri - Kars’ta ne yenir ve neyi meşhur? Kars mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. Bu ve benzeri soruların cevabını sizler için derledik.
#Kars YemekleriZeytinyağı, peyniri, kuzusu… Balıkesir’i hep yüksek kaliteli malzemeleriyle biliriz. Bu bereketli ilin bize anlatmak istediği çok hikâye, tattırmak istediği çok fazla lezzet var. Geçen hafta piyasaya çıkan, şef Ömür Akkor’un hazırladığı ‘Balıkesir Gastronomi Atlası’ tüm bu zenginliği gözler önüne seriyor.
#HürriyetYüzlerce özgün yemeğin ana malzemesi bulgur, Türk mutfağının en temel besinlerinden... Örneğin Kastamonu’da kokusu baş döndüren bahar otlarıyla ‘eğşili pilav’ yapılır, Mardin’de bol kişnişle çiğköftesi yoğrulur. Bulguru simit kebabı gibi tariflerin yanı sıra boza ve helvada kullanmak da mümkün. Maharet, farklı türlerini iyi tanımakta...
#Türk MutfağıSusam fiyatlarının zirve yapması ve neredeyse karaborsa olması yeni zam tartışmalarını da beraberinde getiriyor. Dün gündeme damga vuran simitte yüzde 50'lik artış isteğinin ardından bugün de susamın kullanıldığı bir çok yiyecek ve tatlı için aynı sorun yeniden gündeme geldi.
Türkçe’nin en saf haliyle yaşadığı, kadınların erkekleri gölgede bırakacak kadar renkli giyindiği, sokakları tertemiz, müzeleri, tarihi yapıları bakımlı bir ülke Türkmenistan. Yüzde 90’ı çöllerle kaplı. Buna karşın şehirleri yemyeşil. Doğalgaz zenginliği sayesinde refah yüksek. Fiyatlar ucuz. 5,1 milyonluk nüfusunun neredeyse tümü okur-yazar.
Bir kutu çikolata, bayram ziyaretine giderken götürmek için ideal hediyelerden olsa da, çikolataya alternatif seçenekler de var. Badem ezmesinden drajelere, meyve kurularından lokuma, meyve buketlerinden mini helvalara ve çay çeşitlerine kadar uzanan seçenek bolluğu bayrama ayrı bir tat katıyor.
Uzak diyarlardan business class mevkiinde uçan aşk tanrısı Eros, Atina’daki Elefterios Venizelos Havaalanı’nın dışhatlar geliş bölümünde "bunda yürek var, bunda yok" deyip, kimseye görünmeden voltasını atarken, uzun sarı saçlarının, melek gibi masum yüzünü örtmemesi için itina gösteren genç bir kadın, yaşı başı ve hali vakti yerinde erkeğe yaklaşarak elindeki parayı uzattı:
Televizyon karşısında, içki yanında, can sıkıntısında yenilen kuruyemişlere yakın zamana kadar abur cubur muamelesi yapılırdı. Kilosuna dikkat eden kadınlar uzak durmaya çalışırdı. Sağlıklı yaşam için gıdaların, özellikle de fındık, ceviz, badem gibi yemişlerin önemi anlaşılınca kıymete bindiler.