Güncelleme Tarihi:
Manisa’nın Demirci ilçesinde baba mesleğini sürdüren Akgün’ün susamlı helvaları, Ramazanda da sofraları süslüyor. Demirci'den Türkiye'nin birçok yerine dağıtım yaptıklarını anlatan Akgün, “Yıllardır, helva ve şekerlemelerimizle başta çocuklar olmak üzere herkesin ağzını tatlandırıyoruz. Şekerciliği, lokum, tahin helva, köpük helva yapımını babamdan öğrendim. İşimiz hiç kolay değil, ürününüzü kısa zamanda satmanız gerekiyor" diye konuştu.
Asırlık lezzetin, özellikle Ramazan aylarında yoğun talep gördüğünü ifade eden Akgün, iftar saatine yakın hazırladığı helvaların kısa sürede tükendiğini söyledi. Susamlı helvanın ince işçilik gerektirdiğini de kaydeden Akgün, "Susamlı helvamızı İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Balıkesir başta olmak üzere birçok yere gönderiyoruz" şeklinde konuştu.