KANDİL HELVASI TARİFİ MİRAÇ KANDİLİ ÖZEL : Tam ölçülü un helvası, irmik helvası, susamlı kandil helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Kandil gecelerinin geleneksel lezzetlerinden susamlı kandil helvası, irmik helvası, un helvası tarifi araştırmaları Miraç Kandili vesilesiyle hız kazandı. YApımı hem kolay, hem de sevdiklerinize dağıtabileceğiniz helva tarifi ile kandil gecelerini daha da anlamlandırabilirsiniz. Peki, tam ölçülü un helvası, irmik helvası, susamlı kandil helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte 3 farklı kandil helvası tarifi ve yapım aşamaları...
Kandil helvası olarak da bilinen, un helvası , irmik helvası ve kandil şekeri tarifi ile sevdiklerine lezzet şöleni sunmak isteyenler, hazırlıklara günün erken saatinde başladı. Helvalar sütlü ve sütsüz olarak, susamlı ve susamsız olarak isteğe göre hazırlanabiliyor. İşte, un helvası tarifi, susamlı kandil helvası tarifi, topaklanmayan irmik helvası tarifi olmak üzere gününüzü anlamlandıracak helva çeşitleri...
İRMİK NASIL YAPILIR?
Tereyağını bir tencerede eritin. İrmikleri ilave edip kavurun. İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Ardından sütü yavaş yavaş ekleyin ve hızlıca karıştırın.
UN HELVASI TARİFİ
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Daha sonra ılık şerbeti üzerine ilave edin.
Şerbetini çekmesi için hızlı bir şekilde karıştırın.
Helvanız soğuyunca üzerine tarçın ve Hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
KANDİL ŞEKERİ (SUSAMLI KANDİL HELVASI TARİFİ)
Malzemeler
500 gram susam
400-450 gram bal
2 su bardağı fıstık, ceviz veya badem
SUSAMLI KANDİL HELVASI NASIL YAPILIR?
Susamı ayıklayıp yıkayın.
Bir tavaya alıp yağ eklemeden renk değiştirene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Susam kavrulunca üzerine balı ekleyin.
Tercihe göre fıstık, ceviz veya bademi de ilave edin.
Pişmeye yakın susamlar birbirini tutarak köpük köpük olmaya başlayacaktır.
Piştikten sonra yağlı bir tepsiye veya ekmek tahtasının üzerine döküp kaşıkla bastırın.
Soğuması için kenara alın. Tamamen soğumadan da kare veya dikdörtgen şeklinde dilimleyin.
Soğuyunca çay ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...