Kandil Şekeri Tarifi: Kıtır kıtır susamlı kandil helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Susamı helva tarifi ya da kandil şekeri olarak da bilinen kıtı kıtır atıştırmalık, kandil günlerinin aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Peki, susamlı kıtır helva nasıl yapılır? Susamlı kandil helvası tarifi...
Pratik ve kolay kandil tariflerinden olan susamlı helva tarifi kandil şekeri olarak da araştırılıyor. Kandil simidinin yanı sıra kandillerde kandil şekeri olarak susamlı kandil helvası da dağıtılıyor. Peki, kıtır kıtır susamlı kandil helvası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, susamlı kandil helvası tarifi ve yapılışı...
KANDİL ŞEKERİ (SUSAMLI KANDİL HELVASI TARİFİ)
Malzemeler
500 gram susam
400-450 gram bal
2 su bardağı fıstık, ceviz veya badem
SUSAMLI KANDİL HELVASI NASIL YAPILIR?
Susamı ayıklayıp yıkayın.
Bir tavaya alıp yağ eklemeden renk değiştirene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
Susam kavrulunca üzerine balı ekleyin.
Tercihe göre fıstık, ceviz veya bademi de ilave edin.
Pişmeye yakın susamlar birbirini tutarak köpük köpük olmaya başlayacaktır.
Piştikten sonra yağlı bir tepsiye veya ekmek tahtasının üzerine döküp kaşıkla bastırın.
Soğuması için kenara alın. Tamamen soğumadan da kare veya dikdörtgen şeklinde dilimleyin.
Soğuyunca çay ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...