Kahramanmaraş’ın ilk kadın kooperatifi Mutlu Besin’in kurucusu Cennet Polat, CarrefourSA’nın “Üretime Doğrudan Destek” projesi kapsamında İstanbul’daki açık çarşıda tezgâh kurdu.Ancak üç çocuk annesi Cennet Polat’ın (43) tezgahı boştu. “Biz 15 kadın günlük 100 kg tarhana satıyorduk. Kimse mutsuz olmasın diye kooperatifin adını da ‘mutlu’ koymuştuk. Depremde en neşeli arkadaşımızı kaybettik. Şimdi kimse mutlu değil” diyen Polat, bundan sonra ne olacak sorusunu şöyle yanıtladı: “Net yanıt veremediğim tek soru bu. Bizi ancak üretim ayakta tutar, tek bildiğim bu.Benim şehrime boşuna ‘kahraman’ demediler.” ö
#CarrefoursaTürkiye’nin gündeme alması gereken en önemli konulardan birinin organik tarım olduğunu söyleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede organik tarım yapan Şaban Burhan’a ait çiftliğe yaptığı ziyarette, “Karacabey’in geniş bir üretim potansiyeli var. Belediye olarak, bu tarzdaki tüm girişimleri destekliyoruz. Karacabey’i aromatik ve tıbbi bitkilerde merkez haline getirebiliriz” dedi.
#BursaTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı Dr. Erol Kesici, doğa- orman müzesini andıran Isparta'daki Kovada Gölü'nün Eğirdir'le bağlantılı kanalda tarım atıklarının depolanması nedeniyle çöp kovasına döndüğü söyledi. Kesici, "Kovada Gölü kirlilik ve ihmal yüzünden 'zehir saçan' bir göle, bataklığa dönüştü. Böyle giderse Kovada, son nefesini vermeye yakın bir göldür. Yıllar öncesi suyundan çay demlediğimiz, içtiğimiz gölün suyu artık içilemez su haline gelmiştir" dedi.
#AntalyaVitaminler, vücudumuza pek çok süreçlerin içine giren katalizör maddeler. O süreçlerde diğer besinsel unsurlarla birlikte onlar da kullanılıp tüketiliyor. Örneğin B12 vitaminini beynimiz ve kan hücrelerimiz, D vitaminini kemiklerimiz, bağışıklık sistemimiz sürekli harcayıp duruyor. İşte bu nedenle yerine yenileri konmadığında vitamin seviyelerimiz azalmaya başlıyor.
#Osman MüftüoğluPazarda, markette sıkça karşılaştığımız, ama turşudan başka yerde pek kullanmadığımız bir sebzedir kırmızı pancar. Her kesip rendeleyişte insanı hayrete düşürecek kadar canlı rengi ve topraksı aroması tereyağıyla birleştiğinde lezzetli sıcak bir salataya dönüşür.
Bazı yerler vardır, oraya ya özel olarak gidersiniz ya da zorunluluktan. Merak, alışveriş ya da sağlık nedeniyle o sapa yere yolunuzu düşürürsünüz. Bir de bakarsınız ki, o sapa yerde kimselerin farkında olmadığı farklı, özel, görülüp bilinmesi gereken değerlerle, güzelliklerle karşı karşıyasınız. Uşak’ın Eşme İlçesi böyle bir yer.
Konyalı Ali Rıza Tatlısumak, babasının ’sadece büyük beden kadınlar için üretirsek başarılı oluruz’ diye başladığı hazırgiyim imalatını büyütüp, ihracata yöneldi ve 3.5 milyon dolar cirolu şirket yarattı. Rusya, Ukrayna ve Yunanistan’a kendi markasıyla ihracat yapan Sumak XL, Türkiye genelinde de mağazalaşacak.