Üretimini kendi tesislerinde yapan Avrupa’daki en büyük sucuk, salam, pastırma üreticisi ve piyasanın lideri Egetürk, koronaya karşı tüm çalışanlarına haftada iki kez Kovid-19 testi yaptırıyor. Pandemide alınan tedbirlerle ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Genel Müdür ve şirket CEO’su sayın Ahmet Eden ile kısa bir söyleşi yaptık.
#Avrupadan Haberlerİstanbul'da oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar, saatlerin ilerlemesi ile beraber, sahur vakitlerini Diyanet'in yayımladığı bilgiler doğrultusunda araştırmaya başladı. Sahur yemeğini yedikten sonra, niyet edecek olan İstanbul halkı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı imsakiye bilgilerini sorguluyor. Peki, İstanbul'da bu gece sahur saat kaçta yapılacak? İşte, il il sahur saatleri ve imsakiye bilgileri.
#RamazanRamazan ayının beşinci gününü geride bırakmamızın ardından, yurt genelinde yaşayan vatandaşlar, oruca niyet etmek için sahur saatleri ile ile ilgili bilgileri araştırmaya başladı. 'Bu gece sahur saat kaçta yapılacak?' sorusuna yanıt arayan milyonlarca vatandaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 2019 Ramazan İmsakiyesi'ni araştıırıyor. Peki, bu gece sahur saat kaçta yapılacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller dahil sahur saatleri.
#RamazanBayramda sunulan çikolata, şeker, tatlılara “hayır” demek gerçekten zor. Oruçla dinlenen sindirim sisteminizi bayram günü “ağır tahriklere” kapılarak zorlamayın. Her ziyarette ucundan tadına bakılan tatlılar, yemekler günün sonunda ciddi oranlarda şeker, yağ ve sonuçta kaloriye dönüşür. Diyetisyenlerin önerisi, bir seferden bir şey olmaz şeklindeki yüreklendirmelere kulaklarınızı tıkamanız, ziyarete mümkünse tok gitmeniz.
Türkiye’de ve dünyada son yıllarda işlenmiş gıdalar ve bu gıdalara eklenen koruyucu, kıvam artırıcı ve lezzet artırıcı katkı maddelerine dair bilinç ve hassasiyet çok arttı. Bu bağlamda yaşanan tartışmalarda bazı maddeler sık sık öne çıkmaya başladı. Bunların en başında da MSG kısaltmasıyla da bilinen monosodyum glutamat geliyor. Türkiye’de “Çin tuzu” diye de bilinen monosodyum glutamat hakkında çok merak edilenleri araştırdık ve uzmanlara sorduk.
#UmamiKüresel ısınma, su azlığı, kuraklık... Üstüne bir de ekonomik sıkıntıları ekleyin... Biliminsanları önümüzdeki yıllarda ciddi bir gıda krizi bekliyor. Hazırlıklı olmamız şart. Bunun bir ayağında da israfı önlemek var. Ama gelin görün ki anneannelerimizin pilavı son tanesine kadar yedirttiği, tabaktaki yemeğin suyunu ekmek ile sıyırdığımız o eski günler çoktan geride kaldı. Her yıl yaklaşık 1 milyar liralık gıda israf ediyoruz. Her 10 tabaktan 4’ü çöpe gidiyor. Buna dur demek için de Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneğine bağlı bazı restoranlar Başkan Ramazan Bingöl öncülüğünde harekete geçti. “Serpme” değil “seçme” kahvaltı, “açık” değil “kapalı” büfe hareketi başlattılar.
#Serpme KahvaltıRamazan boyunca sofraya dizeceğimiz iftariyelikler için özeniyor, en iyisinin, belki çocukluğumuzun iftarlarından hatırladığımız tatların peşine düşüyoruz. Lezzetli bir sunum tabağı için tercih edebileceğiniz veya sipariş verebileceğiniz işinin ehli pek çok adres var.
#Ramazan