Steve Jobs, Apple’ın kurucusu ve her yarattığı üründe mükemmeli arıyordu. Ama bu mükemmellik takıntısının arkasında bir de iç barış arayışı vardı. Bu arayışta ABD’ye yerleşmiş Japon Budist rahip Kobun pay sahibiydi. Kobun ve Steve’in ilişkisi The Zen of Steve Jobs adlı çizgi-hikâyenin konusu oldu.
Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD) düzenlediği Üçüncü Yatırım Zirvesi’nde yine önemli mesajlar vardı. Zirvede dünya ekonomisindeki dengelerin ne kadar hızlı değiştiğinin mesajları verildi. Amerika ve Çin arasındaki güç mücadelesi, Avrupa’nın teknoloji açığını kapatma çabaları, Türkiye’nin yatırım ikliminde hukukun üstünlüğü ve güvenilir bir finansal sistemin önemi... Ancak bu meseleleri yalnızca haber başlıklarıyla geçiştiremeyiz; hayatımıza dokunan yönleriyle anlamaya çalışmalıyız.
#1Merakla beklediğim ‘Bihter’ filmi geliyor. Tüm filmlerini beğenerek izlediğim yönetmenlerin elinden çıkıyor: Caner Alper ve Mehmet Binay. ‘Zenne’, ‘Çekmeceler’, ‘Bergen’ gibi cesaret isteyen konuları ele alıp izleyiciyi içine alacak ustalık ve teknikte çekilmiş filmlerin referansı ile ‘Bihter’i merakla bekliyor olmamız çok doğal. Ulusal ve uluslararası ödüllerle, 26 yıllık sevgi dolu birliktelikleri ve sanatla ortaya koyduklarıyla kendilerini ‘savaş partnerleri’ olarak adlandırdıkları hayat yolculuklarında hep ilerlemeyi, kalıcı eserler bırakmayı hedeflemişler ve başarmışlar da...‘Bihter’ filmi yılın son çeyreğinde Amazon Prime Video platformunda yayınlanacak; üstelik filmin ilk röportajını bizimle yapmaları ve ilk sizlerin bunu okuyor olmanız ayrı bir güzellik.
#1"Halka mâl olmuş" sözünün cuk oturduğu biri varsa o da 20'nci yüzyılın hatta belki de dünya tarihinin en büyük dehalarından biri olan Einstein'dır, değil mi? Maalesef tam olarak değil. Einstein'ın fikirleri ve keşifleri bir yana ismini ve yüzünü kullanabilmek bile o kadar basit değil...
#Albert EinsteinLouis Le Prince ismi bugün neredeyse hiçbirimize hiçbir şey ifade etmiyor ama 1800'lerde yaşamış bu Fransız mucit aslında sanat ve eğlence tarihinde çok önemli bir yere sahip. İşte esrarlı bir ölümün perde arkası ve sonrasında yaşanan beklenmedik gelişmeler...
#Louis Le Prince20'nci yüzyılın en üstün zekâlı insanlarından biri, geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız aramızdan ayrıldı. Birkaç hamleyi doğru yapsa bugün teknoloji denince akla ilk gelecek isimlerden biri olabilecek Sör Clive Sinclair'i biraz daha yakından tanımak istemez misiniz?
#Clive SinclairTeknoloji dünyası, özellikle son 30 yıldır kaba ama zeki erkeklerin hüküm sürdüğü bir yerdi. Neyse ki bu durum yavaş yavaş değişiyor ama bu kaba ve zeki erkeklerin bazıları çoktan efsane oldu bile. Bu kişiler arasında en şahsına münhasır olanıyla tanışmaya ne dersiniz?
#LinuxSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Şu anda, 31 Mayıs'a kadar başvurulara açık bir çağrımız var. Ben bu çağrıyı özellikle değerlendirmenizi istiyorum. Lütfen gelin Bireysel Genç Girişimci Programı'mıza sizler de başvurun" dedi
#Mustafa VarankSon zamanlarda şu ifadeyi oldukça sık bir şekilde duymaya başladık: “Covid-19 salgını sonrası hayat asla eskisi gibi olmayacak…” Belirsizlik ve bilinmezliğin had safada olduğu bu süreçte, geleceğe yönelik tahminlerin bir kısmı iyimserken, bir kısmı ise oldukça düşündürücü. İlk şoku atlatma evresinde, yeni bir başlangıca hazırlanırken, artık oldukça net olarak ortaya çıkan bir gerçek var; bundan böyle farklı bir dünyada yaşayacağımız…
#HürriyetYerli edebiyatın ustalarının en yeni eserleri, dünyanın dört bir yanından ödüllü romanlar, çarpıcı biyografiler, yeni keşifler, tarih, bilim, anı türünde dikkat çeken çalışmalar... Yayın dünyası yeni sezona hazırlanırken önümüzdeki günlerde tanışacağımız kitapları seçtik, öne çıkanları derledik...
#Ahmet ÜmitMerhum sanatçı Ferdi Merter’in kızı, oyuncu, yönetmen ve yazar Almula Merter Churm, yeni kitabı “Dokuz Ay On Gün”de hayatının aşkına kavuşmasını, kimsesiz iki kardeşi evlat edinerek anne olma serüvenini ve babasına vedasını anlattı. Kitabın basılmasının ardından bir araya geldiğimiz Churm, “Noah ve Mia’yı zaten ben doğurdum, hamileliğimin tek farkı kalbimden olması” dedi.
#Almula MerterMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Tasarım-Beceri Atölyeleri'yle temel hedeflerinin teori ve pratiği bir araya getirmek, çocukların duygu, düşünce ve eylem olarak bütünsel gelişmesine hizmet etmek olduğunu belirtti. Selçuk, "Tasarım-Beceri Atölyeleri'nin okullarımızda yaygınlaştırılmasında mesele sadece malzeme ve inşaat meselesi değil. Bizim bir mantalite değişikliği iddiamız var, bunun için de eğitim ve toplumun bütün paydaşları bu çalışmayı sahiplenmeli" dedi.
#Tasarım Beceri AtölyeleriAltındağ Belediyesi’nin Hamamarkası’nda uyguldığı proje, Ankara evi mimarisine sahip konutlarla eski mahalle kültürünü yeniden canlandırmayı hedefliyor. Üç ay sonra mahalledeki 15 evin oturuma hazır olacağını belirten Başkan Veysel Tiryaki, “Herkes büro yapmak istiyor, biz bunu istemiyoruz burada yaşayacak birilerini arıyoruz” diyor.
#HamamarkasıNe üniversite sınavındaki bilinçsiz tercih ne de çalışma hayatında ‘kadın olmakla ilgili’ cümleler onu yolundan döndürdü. İş hayatında hiç kimsenin ona ne yapacağını söylemesine müsaade etmediğini söyleyen Kariyer.net Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Didem Arıkan, başarısının sırrını “Çünkü en iyi ne istemediğimi biliyorum” diye açıklıyor.
#Sibel Bağcı UzunElon Musk (d. 28 Haziran 1971) Güney Afrika asıllı Amerikalı mühendis, mucit, yatırımcı ve girişimci. SpaceX’in kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal’ın (orijinali X.com) kurucu ortaklarındandır. SpaceX’te CEO ve baş tasarımcı; Tesla Motors’da başkan, CEO ve ürün mimarı olarak görev yapmaktadır. Musk aynı zamanda SolarCity’nin de başkanıdır.
#Elon MuskElon Musk, son günlerin en çok konuşulan ismi oldu. Anıtkabir'deki karesiyle sosyal medyaya damga vuran ve Türkler tarafından da yakın takibe alınan Elon Musk'ın özel yaşamı merak konusu oldu. Peki Tesla'nın CEO'su olarak bilinen Elon Musk kimdir, kaç yaşında?
#Elon Musk