MasterChef'te MasterClass'ı kazanan isim dün gece belli oldu. İzleyicileri ekran başına kilitleyen MasterChef Türkiye'nin 9 Eylül tarihli son bölümünde yarışmacılar şeflerin MasterClass eğitiminde sınav verdi. Mehmet Şef'in restoranında et kesiminin tekniklerinin anlatıldığı gecede, bir isim tüm etaplardan başarı ile geçerek ödülün sahibi oldu. Heyecan dolu MasterClass gecesinde kazanan yarışmacı bir haftalık seyahat gemisi tatilini elde etti. Peki, MasterChef MasterClass’ı kim kazandı, dün gece kim birinci oldu? İşte, 9 Eylül MasterChef MasterClass birincisi ve son bölümde yaşananlar.
#MasterchefMasterChef steak tartar programda yer verilen farklı lezzetlerden biri oldu. Yarışmacıların hünerlerini sergilediği steak tartar yapılışı program takipçileri tarafından yoğun ilgi gördü. Steak tartar tarifi en dikkat çekici noktası ise çiğ et ile yapılıyor olması. Peki, steak tartar nedir, nasıl yapılır? İşte, steak tartar tarifi ve malzemeleri…
#Masterchef Steak Tartar1980’lerin sonunda İstanbul’da yaşamaya başladığımda Bebek Otel’in barı birçok kişi gibi benim de dostlarımla buluşma noktalarım arasındaydı. Gün batımının büyüsünü yakalamak için genellikle akşamüstü gidilir, sohbet uzarsa akşam geceye sarkar, ortaya paylaşımlık bir şeyler söylenirdi.
#Müge AkgünSeyahat etmeyi bir süre rafa kaldırdık belki ama Bebek Otel’in klasikleri bir araya getiren menüsüyle Fransa’ya ışınlanmak mümkün. Kaz ciğeri, dil menüer, bol şarap soslu kara midye ve krem brüle gibi lezzetleri ayrıcalıklı kılansa ev yapımı soslar, ekmekler ve bizden malzemeler...
#Fransız MutfağıTaklit etmeyen, farklı mutfak ve teknikleri güzel bir araya getiren yemekler, ille de kocaman lüks bir mutfağa ya da havalı malzemelere ihtiyaç duymuyor. İşini iyi yapan bir şef bunu basit koşullarda, minik bir alanda da uygulayabiliyor. Şef Cem Ekşi’nin restoranı Mabou’da, ayran soslu ceviche, dana yanak rossini gibi lezzetleri tatmak kadar Beyoğlu’nun havasını solumak da iyi geliyor.
#MabouMasterChef programında yer verilen farklı lezzetlerden biri de steak tartar oldu. Yarışmacıların yapmaya çalıştığı steak tartarın yapılışıyla ilgili bilgiler program takipçileri tarafından da araştırılıyor. Peki, Steak Tartar nedir, nasıl yapılır? Steak Tartar tarifi ve malzemeleri…
#Steak Tartar NedirMasterChef'te elenen isimler kimler? MasterChef Türkiye'nin 24 Temmuz tarihinde ekranlara gelen 8. bölümünde üçlü düello heyecanı yaşandı. 16 yarışmacının arasında girmek için yarışmacı adayları mutfakta fish and chips, steak tartar, Fransız soğan çorbası yaptı. Zamanını iyi kullanarak en başarılı tabağı yapan isimler MasterChef final turuna yükseldi. Son bölümde yaşanan diskalifiye ise dikkat çekti. İşte, MasterChef Türkiye 8. bölümde üst tura çıkan isimler ve elenen yarışmacılar...
#Masterchef Kim ElendiFast food denildiğinde hiç kuşkusuz akla gelen ilk lezzetlerden biri hamburger oluyor. Peki, genç yaşlı herkesin tutkunu olduğu hamburgerin tarihini merak ettiniz mi? Tüm dünyada seveni çok olan hamburgerin kökeni nereden geliyor? Hamburger hangi ülkenin yemeği? İşte adını bir ülkenin şehrinden alan hamburgerin tarihi...
#Hamburger Hangi Ülkenin YemeğidirGeçen hafta Figueres’teki Emporda otelinin lokantası El Motel’den bahsettim. Buraya bir haftalık tatilde, Llafranc’tan gittik. Costa Brava’nın incilerinden... Bu bölge de Cote d’Azur kadar güzel. Hatta artıları var. Oteller daha ucuz. Lokantalar da ortalama olarak daha iyi ve fiyatlar makul. İşte size önerilerim...
#Costa BravaMaceracı gurmeler yılın bu dönemlerinde İtalya’nın kuzeybatısındaki Piyemonte bölgesine ‘White Truffle’ için akın ediyor. Yeni Toskana diye adlandırılan Piyemonte, beyaz trüf mantarın yanı sıra dünyaca ünlü şaraplarıyla da biliniyor. Ekimden aralık başına kadar bağlar arasında kaybolmak, Kuzey İtalya’nın rafine mutfağını deneyimlemek isteyenler için gurme cenneti olarak göz kırpıyor.
#TrüfParis’e gidip Eyfel’i, Louvre Müzesi’ni, Ressamlar Tepesi’ni görmenin keyfi bir başka ama şimdi özellikle edebiyatseverler için tatlı mı tatlı, bol kahve kokulu iki özel kafeden söz edeceğim. Bu iki mekân, Paris’i Paris yapan efsanelerin vakitlerini geçirdikleri özel yerler arasında. Bir Nâzım sever olarak Prag’da Slavia Cafe’ye hangi heyecanla gittiysem bu iki mekanı da işte bu merak ve heyecanla keşfettim.
#ParisHayal Kahvesi’nin ortaklarından Ebru Köktürk Koralı (45), iki çocuk sahibi bir anne ve lezzet peşinde yolculuklara çıkan bir gezgin. “En geç üç ay içinde seyahate çıkamazsam, gelecekle ilgili bir planım yoksa depresyona giriyorum” diyor. Bugüne kadar 40’a yakın ülke gördü. Hayali Afrika ve Sibirya’yı trenle gezmek. Koralı, Paris’in en sevdiği lezzet bölgesini anlattı.
#ParisDanimarka’nın bulutlu ve serin başkenti, tasarımda iddialı, şehir planlamasında rakipsiz... Ancak, “Dünyanın en yaşanılası şehri” listelerinde her daim üst sıralarda olan Kopenhag’ın sahip olduğu tüm katma değerler arasında bir tanesi, her şeyin önüne geçiyor: Gastronomi
Cem Şengör, halı gibi geleneksel bir ürünü modernize etmekle kalmadı, onu modern ve pazarlıksız satış kanallarına soktu. Step markasını Türkiye’de duymayan yok ama onun asıl marifeti Londra, Paris, Milano, Beyrut gibi pek çok şehirde Stepevi mağazaları açması. En son New York Soho’da açtığı mağazayla adından söz ettiren Şengör’e işin sırrını sorduk