MasterChef steak tartar nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Steak tartar tarifi ve malzemeleri
MasterChef steak tartar programda yer verilen farklı lezzetlerden biri oldu. Yarışmacıların hünerlerini sergilediği steak tartar yapılışı program takipçileri tarafından yoğun ilgi gördü. Steak tartar tarifi en dikkat çekici noktası ise çiğ et ile yapılıyor olması. Peki, steak tartar nedir, nasıl yapılır? İşte, steak tartar tarifi ve malzemeleri…
Çiğ et ile hazırlanan steak tartar, sebzeler eşliğinde yapılan et yemeğidir. Genellikle soğan, kapari, biber, Worcestershire sosu ve diğer baharatlarla yapılır. Steak tartarı en farklı kılan özelliği çiğ yumurta sarısı ile servis edilmesidir. İşte steak tartar tarifi ve malzemeleri…
250 gram but dana eti
2 yemek kaşığı frenk soğanı
2 yemek kaşığı kapari
2 yemek kaşığı arpacık soğanı
2 yemek kaşığı ince doğranmış kornişon turşu
2 yemek kaşığı hardal
2 yumurta sarısı
1 çay kaşığı kaya tuzu
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı balzamik sirke
5 yemek kaşığı Worcestershire sos
STEAK TARTAR NASIL YAPILIR?
Öncelikle etin kolay yutulması için küçük parçalara ayırın. Bunu yapmak için de keskin bir bıçak veya kıyma makinesi kullanabilirsiniz.
Ardından eti bir kaba koyun. Yaklaşık 20 dakika biraz daha sert olana kadar soğutun. Soğuk eti 1 cm parçalar halinde dilimleyin, ardından keskin şeritler halinde kesin, ardından keskin bir bıçakla kabaca doğrayın. Bir tabağa alın ve kalan yemeği bitirirken soğumaya bırakın.
Eti yoğurmaya başlayın, tuzu ve karabiber ile baharat gibi diğer malzemeleri karıştırın. Malzemeler özdeşene kadar yoğurmaya devam edin.
Et hazır olduğunda karışımı yarıya bölün ve yuvarlak şekil verin.
Ortasına, bir kaşıkla küçük bir havuz açın. Her parçaya pişmemiş yumurta sarısını dikkatlice ekleyin.
Bir yemek kaşığı hardalı, salamura sebze, ince dilim sarımsaklı tost ve zeytin ile servis edin.
Afiyet olsun...