Yemediyseniz size önerim Bitez’in kuytu bir sokağında mandalina ağaçlarının arasına inşa edilmiş bir villanın taraçasına ve 6 dönümlük bahçesine masaların serpiştirildiği Trattoria il Mandarino... İşletmeciliğini Melina Di Cristina’nın yaptığı mekan, taze el yapımı makarnalardan özel soslu et yemeklerine harika lezzetler bulabileceğiniz bir yer.
#1Yazın son demlerinde tezgâhlardaki erik çeşitleri de arttı. Anjelika, mürdüm, mirabelle... Kekten tarta, crumble’dan pestile erikler içine girdiği her şeyin lezzetini katlıyor. Yahnilere de çok yakışan bu nefis meyveyle Uzakdoğu usulü bir sos yapıp tavuk yemeklerinin veya böreklerin yanında sunabilirsiniz.
#ErikBraise pişirme yöntemi sıklıkla kullanılan teknikler içerisinde yer almaktadır. Özellikle damak tadına uygun yemeklerin pişirme teknikleri arasında sıklıkla kullanılmaktadır. Bu sebeple Braise pişirme yöntemi nedir? Braise pişirme yöntemi nasıl yapılır? Bu pişirme tekniğini kolayca kullanabilirsiniz. Braise pişirme yöntemi nedir? Nasıl yapılır? Braising pişirme yöntemi ile yapılan yemekler nelerdir? Hangi yiyeceklerde bu teknik kullanılır detayları ile derledik.
#Braise Pişirme YöntemiCafe de Paris soslu et yemekleri dünyada çeşitli restoranların mönüsünde yer alıyor. Cafe de Paris sosun orijinal tarifi sır gibi saklanıyor ancak sosun farklı varyasyonlarını deneyimleyen şefler, kendi yorumlarıyla sunuyor. Cafe de Paris sosunun hikayesini ve yapılış şekillerinden bir tanesini derledik.
#Cafe De Paris Sosu34 ülkeden toplanan verilere göre ‘yeni normal’de yoluna devam etmek isteyen işletmelerin yerelleşmeden sıfır atığa pek çok konuda dikkatli olması gerekiyor. İnsanların düşünerek ve farklı biçimlerde tükettiği bir dünya için herkes çaba göstermeli.
#YazarSiz hiç şahane bir yemeğin ardından masaya gelen hesap için kıran kırana pazarlık ettiniz mi? Cevabınız “hayır” ise yolunuz çikolata cenneti Lviv’e düştüğünde bir Musevi restoranı olan ‘At the Golden Rose’a öğlen yemeği için bile olsa mutlaka uğramalısınız. Burada daha önce hiç yaşamadığınız deneyimlerin sizi beklediğinden emin olabilirsiniz.
#Lviv Gezi RehberiPolonya’nın Avrupa Birliği’ne girmesinden bu yana geçen 11.5 yılda, başkenti birkaç kez yükseliş ve düşüş dönemleri yaşadı. Gelişen kültür ve eğlence yaşamı, iddialı mimari projeleri, açılan müzelerle Varşova, Avrupa’nın kültür başkentleri arasında anılmaya başladı. Tematik mağazalar, barlar, sanat galerilerini Atelier Amaro’nun ülkeye getirdiği ilk Michelin yıldızı izledi.
#Polonya VarşovaEkin Deligöz, Alman Parlamentosu’na Türk kökenli en kıdemli parlamenter. “Almanya’da ‘yabancılar sadece Almanların yükselmesi için alt işleri yapar’ imajı yaratılmış. Ama Türkler de halen kız çocukları yüzme dersine gitsin mi gitmesin mi tartışmasına takılmış” diyen Ekin Deligöz’ün Almanya’ya bakışını konuştuk.
Porto, Portekiz’de şarabın ve romantizmin başkenti. Douro Nehri’yle okyanusa açılan kentin sloganı “Şaraplarımızı tatmıştınız, şimdi sıra şehrimizde.” Son birkaç yılda merkezdeki eski binaların yaratıcı sanat mekanlarına dönüşmesiyle şehrin şöhreti yemek sonrası içilen tatlı şarabının şöhretini gölgede bıraktı.
Ayşenur Arslan kendi tabiriyle 'medya mahallesinin ablası' artık. 1974'ten beri gazeteciliğin, televizyonculuğun içinde. İki yıldır da CNN Türk'te 'Medya Mahallesi' programında meslektaşlarını ağırlıyor, haberciliğin mutfağında işlerin nasıl döndüğünü araştırıyor. Arslan aynı zamanda yabancı yemek programlarını kaçırmayan bir gurme. Ancak pişirme işini çoktan babasına ve oğluna devretmiş
Celal Şengör, anne ve babası değil ama köşklerinin aşçısı ve babannesi sayesinde çok lezzetli yemekler yiyerek büyümüş. Bir kere mutfağa girip bir börek yapmış; sonra da vazgeçmiş. Yemek yapmayı vakit kaybı olarak görüyor. Canının istediğini, istediği saatte, istediği miktarda yiyerek diyetisyenlere kafa tutuyor
İstanbul Nişantaşı’ndaki CAM’da “Bir Gezginin Öğleden Sonrası” başlığı altında resimlerini sergileyen Mahmut Celayir (58), 24 yıldır Almanya’nın Stuttgart kentinde yaşıyor. “Ben toprağa ve manzara geleneğine bağlı bir ressamım” diyor. Başlıca esin kaynağı, doğduğu Bingöl ve yaşadığı Stuttgart. Sonbaharda Stuttgart ve çevresinin doyumsuz manzaralara büründüğünü anlatan Celayir, kasımda şehre yolu düşecek resim ve doğa meraklısı gezginler için önerilerini sıraladı.
Saba Tümer yemek yapmayı sevmiyor ama her türlü yemeği yemeye bayılıyor. Kiloda işin ucunu kaçırmamak için her sabah kendisini rejim ve yürüyüş yapmaya ikna ediyor ancak daha akşam olmadan bu kararından vazgeçiyor çünkü kısır ve mantı türü yiyecekleri görünce dayanamıyor!
Ekim sonunda birkaç günlük kaçamak yapmayı düşünüyorsanız size beş önerimiz var. Adriyatik kıyısındaki Dubrovnik’te ortaçağ atmosferini yaşayacaksınız. Cebelitarık, bu mevsimde büyüleyici Akdeniz manzaraları sunuyor. Sonbaharda doğayla baş başa kalmak, uzun yürüyüşlere çıkmak istiyorsanız Vaduz size göre. Lubliyana ve Lüksemburg ise kültürle, müzikle iç içe bir sonbahar vaat ediyor.
Uzun süredir Ankara’da böylesine hoş bir davet gerçekleşmemişti. Big Chefs’in sahibesi Gamze Cizreli’nin ev sahipliğindeki etkinlikte Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç ile ortağı Banu Yentürk piyasaya sürdükleri yeni kahve markasını tanıttılar. Beni ilgilendiren kısmı ise ne kahve, ne de davet merakımdı. Sadece uzun zamandan beri birlikte görmediğim insanlarla bir arada olma isteğimdi.