Yeni yılın ilk günü, Vino Locale’deydim. Kumbasar çiftinin bu butik şef restoranı bölgede ilk kez verilen Michelin ödüllerinin yıldızı oldu. Şefin İtalyan mutfağındaki ustalığı, kuzugöbeği mantarlı taze makarnada iyice katmerleniyor. Dana yanak harikaydı. Bu lezzet son zamanlarda oldukça popüler, bilen bilmeyen pişiriyor. Bilmeyen, gitsin orada yesin de öğrensin…
#Vino LocaleBir yandan emeklilik protestoları, bir yandan temizlik işçilerinin grevi derken Paris son günlerde tatsız haberlerle anılıyor olabilir. Ama köşe kafelerinden vintage kıyafet satan dükkânlarına, ağız sulandıran şarküterilerinden çağdaş-klasik tüm sanat alanlarına bu şehir seyahat tutkunlarını her daim büyüleyecek bir güce sahip. Modası asla geçmeyen kentte bu kez Michelin’li şeflerin peşinden gittim ve şehirde yaşayan tatbilir bir arkadaşımın tavsiyelerini aldım.
#SeyahatBitkisel testi kebabı olur mu demeyin! Kapadokya’da yaptılar, üstelik çok lezzetliydi. İstanbul’a döner dönmez Kapadokya’dan aldığım yerel malzemelerle mutfağa koştum. Topaç sarımsağı ve Ayhan patlıcanıyla şahane bir mantı yaptım. Emir üzümüyle de pestile benzeyen ancak daha kalın bir atıştırmalık hazırladım.
#VeganSon dönemin en gözde işlerinden biri yemekle ilgilenmek. Ama sanıldığı gibi hayat onlara mı güzel? Sofralarında bir kuşsütü mü eksik? Kısa süre önce ‘Bir Bilen Bir Pişiren’ isimli yeni programına başlayan Hürriyet Ekler yazarı Ebru Erke’yle merak edilenleri konuştuk: “İşini seviyorsan hayat her daim güzel. Ama bu işi yapıyorsan sağlığını ve vücudunu kontrol etmenin imkânı yok.”
#GazetehaberleriHer yıl 8 Mart yaklaştığında cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, kadına şiddetin ortadan kalktığı, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamanın anlamının kalmadığı, adının ‘Kadın-Erkek Eşitliği Günü’ olarak değiştiği bir dünya hayali kurarım.İlerlemeler tabii ki kaydedildi.
#Türkiye