Sigarayı bırakmak için birçok yöntem sıralanıyor ancak bırakmanın temeli aslında beyinde yatıyor. Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz uzmanlar hem sigarayı bırakmak için tavsiyelerde bulunuyor hem de sigarayı bırakmada etkili olan besinleri sıralıyor. İşte “Sigarayı nasıl bırakırım” diye düşünenlere öneriler…
#Nikotin BağımlılığıMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideRestoranda arkadaşınla birlikte yemek siparişi vermek üzeresin. Sen, kremalı jambonlu spagetti düşüncesiyle ağzının sularını akıtırken bir anda kendine itiraf ediyorsun: "Hayır, yapmamalıyım!". İşte o anda arkadaşın garsona tam olarak aynı yemeğin siparişini veriyor. Sen de arkasından "İki olsun" diye ekliyorsun.
#Diyet_Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, sigara içenleri bırakmaya teşvik etmek ve bilgilendirmek amacıyla bir “rehber” hazırladı. İl sağlık müdürlükleri aracılığıyla tüm hastanelere dağıtılacak rehberde, sigarayı bırakmak isteyenlere tavsiyeler yer alıyor.
Tütün ve tütün mamullerinin zararları hakkında toplumu bilinçlendirmek ve sigarayı bırakmalarına yardımcı olmak üzere Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü ve Finlandiya Halk Sağlığı Enstitüsü ile işbirliği içinde 2 yılda bir 2-29 Mayıs tarihleri arasında sigara bırakma kampanyası düzenleniyor.
Batı’da sigara tüketimi düşerken, Türkiye’de son 20 yılda % 80 artmış. Bunun tercümesi nedir biliyor musunuz? Sigara şirketleri, akıllanan iç tüketicilerini kaybettikçe, kendilerine kurban olarak: 1-Bilinç seviyesi düşük 2-Kültürel olarak az gelişmiş 3-Kandırılması kolay toplumları seçiyorlar. Yani kimi mesela? (Okuyun okuyun bu yazıyı! Var mı öyle “işinize gelmeyince” başka konuya geçmek?)