Biz değil miyiz Bodrum’un dünya çapında bir yer olmasıyla övünen? O zaman fiyatlar üzerinden kötü algı yaratmanın amacı ne? Madalyonun diğer tarafına bakalım bence. Mesela Spago gibi bir markanın Bodrum’da olması büyük kazanç. Yurtdışında hizmet ve kalite olarak bizi en iyi kim temsil eder desek sayacağım birkaç isimden Lucca da dört yıldır burada.
#Ebru ErkeAmerika Birleşik Devletleri'nin posta servisi sağlayıcısı devlet kurumu USPS (United States Postal Sevice) büyük bir skandalla sarsıldı. Kurum çalışanlarının yetkilerini kullanarak kimlik hırsızlığı çetesi kurduğu ve sayısız insanın kredi kartını çaldığı ortaya çıktı.
#ABDRestoranların kapalı olduğu şu günlerde birçoğumuzun aklında tabak tabak mezeler var. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı, ülkemizi tanıtan Go Turkey sitesi de geçen hafta bir meze listesi yayımladı. Biz de jürimize sofralarımızı donatacak bu lezzetleri nereden sipariş edebileceğinizi sorduk...
#Mezeİngiltere’de, University of Surrey’de otel, yiyecek-içecek eğitimi aldıktan sonra Bodrum’da kendi otellerinin işletmeciliği ile iş yaşamına atılan, ardından 1994 yılında Gümüşlük’te Karaf adlı ilk restoranını açan Kaya Demirer, 26 yıl sonra yeni projesiyle tekrar Bodrum’da.
#İngiltereİnsanların yol gitmekten sıkılması, kendi mahallesinde yemek, içmek ve eğlenmek istemesi bugüne kadar birçok semti amaçlananın tersine popüler bir yer haline getirdi. Karaköy, Topağacı, Teşvikiye ve Arnavutköy’den sonra bu trend sahil hattında ilerlemeye devam ediyor. 25-30 yıllık klasikleriyle bilinen Yeniköy’e son iki yılda 10, son dört yıldaysa 20’ye yakın mekân açıldı. Şehrin yeni popüler lokasyonunu adım adım gezerek, bilinmesi gereken adreslerin künyesini çıkardık.
#Yeniköy1981’den beri hizmet veren Park Şamdan’ın Boğaz’daki lüks otel Les Ottomans içindeki mekânını ziyaret ettiğimde beklentim yüksekti. Yüksekti çünkü burası benim için belli bir kalite ve tutarlılıkla özdeşleşmiş. Maalesef sonuç az buz değil, ciddi hayal kırıklığı oldu.
#Park ŞamdanLevrek marin, fileto olarak doğranan balıklarla yapılan ve soğuk servis edilen bir yemektir. Marine edilerek hazırlanan levrek marin, soğan, hardal, zeytinyağı, elma sirkesi ve limon suyu gibi malzemelerle meydana gelmektedir. Peki, levrek marin nasıl yapılmaktadır? İşte, birçok vatandaşın yapılışını merak ettiği levrek marin için gerekli olan malzemeler ve tarif bilgileri
#Levrek Marinİnsanoğlu yemek pişirmeye başladıktan sonra hayatı değişmiş. Pişirme yöntemleri de çeşit çeşit haller almış. Birçok yöntemi hepimiz aşağı yukarı biliyoruz ama çoğunu birkaç küçük dokunuş yaparak daha güzel hale getirebilecekken basit hatalarla ortalama yemekler hazırlıyoruz. Her yöntemle yüzlerce yemek pişirmiş biri olarak sizinle hayat kurtaracak ipuçlarını paylaşmak istiyorum.
#Yemek PişirmekHavalar soğudu; balıklar yağlandı, lezzetlendi. “Denizden babam çıksa yerim” diyenlerdenseniz işte kesenizi çok zorlamadan midenizi şenlendirecek lezzetler. Hangisini seviyorsanız: Uskumru, hamsi, karides ya da fener... Nasıl seviyorsanız: Dolma, kavurma, seviçe ya da pastırma...
#Deniz MahsulleriGün oldu, devran döndü; Boğaz’ın kralı lüfer yine sofralardaki tahtına kuruldu. Slow Food İstanbul ve Fikir Sahibi Damaklar, İstanbul’un gözbebeği bu lezzetin farklı pişirilme teknikleri için kolları sıvadı. Bayram, şehrin hemen her iyi lokantasında farklı bir tarifle kutlanıyor.
#LüferFransa seyahatimin anılarını paylaşmaya devam ediyorum. Bugün sizlere anlatmak istediğim restoran, Fransa’nın güney şehri Marsilya’da yer alan 3 Michelin yıldızlı Le Petit Nice lokantası. Üçüncü yıldızını daha bu yıl almış olan bir lokanta olduğundan burası beni ayrıca cezbetti. Çünkü bu yüksek payeye layık görülmek için sıradışı bir yer olmak gerekli. Gerçekten de öyleymiş. Hem de ne sıradışı! Bu kadar farklı, bu kadar güzel ve bu sunulanlara bu denli makul hesap ödenen bir yer bulmak gerçekten zor. İşte gözlemlerim.
Peru denince akla genelde uzun yıllar süren terör, siyasi kaos ve halkın yoksulluğu geliyor. Çoğumuz için Peru mutfağı, hakkında bilgi sahibi olmadığımız ve hatta belki de böyle bir mutfağın varlığından bile haberdar olmadığımız bir konu. Zaten biz millet olarak dünyada Fransız, Çin ve Türk mutfağından başka kayda değer bir mutfak olmadığını düşünürüz. Ne kadar yanlış. Oysa dünyada, çok farklı ve çok zengin mutfak kültürleri var. Bunların başında da Peru mutfağı geliyor.