sarma haberleri sayfasında sarma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2606 sarma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaprak sarması en sevilen yemeklerden bir tanesidir. Yaprak sarması pişirmek isteyen kişiler ya da ilk kez pişirecek olan kişiler yaprak sarmasının nasıl pişirildiğine dair araştırma yapmaktadırlar. Yaprak sarması pişirmenin ve ne kadar su konulacağına dair bir takım ipuçları yer almaktadır. Son günlerde yaprak sarması nasıl pişirilir şeklinde araştırmalar artmıştır Peki yaprak sarması nasıl pişirilir? Yaprak sarmasına ne kadar su konulur? Sarmanın püf noktaları nelerdir? İşte yaprak sarması ile ilgili bütün detaylar.
#Yaprak SarmasıYarın annesine elleriyle yaptığı yemek ve tatlıları sunmak isteyenler için kuru kayısılı et yemeğinden irmikli yaprak sarmasına, şekerini pekmezden alan helvadan taş kadayıfa leziz önerilerim var. Tariflerim, Adana, Adıyaman ve Malatya mutfağından...
#Anneler GünüEtli veya zeytinyağlı sarması, kapuskası, çorbası derken beyaz lahanayla pişirebileceklerimiz öyle çeşitli ki... Bu bazen Yörük mutfağından, üzerine turşu suyu gezdirip fırına attığımız ‘lahana dolusu’ olabilir, bazen bulgurlu bir borani, bazen de beyaz lahana turşusuyla hazırlanan bir tavuk yemeği... Tüm bu tarifler, lahana sevmeyenleri bile mest edecek cinsten...
#LahanaArtık Tokat’ın da bir gastronomi festivali var. İlki geçen hafta düzenlenen etkinliğin amacı; yerli tohumun önemine dikkat çekmek ve Tokat yemeklerini daha bilinir kılmak... Festivalin danışman şefi Ömür Akkor’la konuştuk. Akkor, “Tokat mutfağı, sebze ve etin bir arada olduğu, hamurişinin kâfi miktarda yendiği, dengeli bir mutfak.Geleneksel tarifleri eski usulde pişirmeye devam etmeleri de bence çok önemli” diyor.
#TokatYaprak sarması hem çok lezzetli hem de zahmetli olan bir yemektir. Türkiye’nin en geleneksel yemeklerinden birisi olarak da bilinir. Bu yemeği neredeyse sevmeyen kimse yoktur. 7’den 70’e herkesin severek yediği bir yemektir. İçine ise, birden fazla pek çok malzeme girer. Sarma kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamYurtdışında mutfak kültürümüz kebaptan ibaret zannediliyor. Halbuki mutfağımızın vegan ve vejetaryen beslenenler için ciddi bir albenisi var. Bunu Türkiye’nin global gastronomi pazarlamasında kullanmak, bence önemli hedeflerimizden biri olmalı. Sarma ve dolmalar, mercimek köftesi, batırık, pirpirim aşı, karalahana çorbası, fasulye diblesi ve kuymak hemen aklıma gelen örneklerden birkaçı...
#VejeteryanSüt, yumurta ve baharatla bir sos yapıyor, bu sosa batırdığım karnabahar çiçeklerini fırında pişiriyorum. Karnabaharla bazen de yalancı mantı yapıyorum. Vücudumuzdaki toksik maddelerin temizlenmesine yardımcı bu sebzeyi sevmiyorsanız mutfağınızda daha popüler hale getirecek önerilerim var!
#KarnabaharSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#SarmaZonguldak'ın Alaplı ilçesinde, sevgilisi kendisini beğenmeyince 6 ayda 212 kilo vererek 84 kiloya kadar düşen Akın Türkoğlu (23), vücudundaki yağ sarkmalarından dolayı korse takarak yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Türkoğlu yağlarından kurtulup, yaşamına devam edebilmek için destek bekliyor.
#Akın TürkoğluSüper Lig'in 14. haftasında Galatasaray sahasında ağırladığı Eyüpspor ile 2-2 berabere kaldı. Bu zorlu mücadeledeki tartışmalı pozisyonları beIN Trio ekibi değerlendirdi.
#GALATASARAYHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı Yıldırım@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçMasterChef haftanın son eleme adayı kim oldu 5 Ekim Cumartesi akşamı ekranlara gelen son bölümle netlik kazandı. İzleyenler tarafından heyecanla takip edilen MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, kırmızı ve mavi takım yarışmacıları, haftanın son oyununda, konuk şef Hüseyin Kankaya'nın özel tarifi 'deniz ürünleri sarma' yemeğini hazırlamak için karşı karşıya geldi. Danilo, Somer, Mehmet Şef ve konuk şef Hüseyin Kankaya'nın istediği yemeği en iyi tabağı yapan isimler; Onur, Ezgi, Nigar, Hakan, Kerem olurken, gecenin finaline Beyza ve Ayşe kaldı Şeflerin kararı ile daha başarısız tabağı yapan isim MasterChef 7. eleme adayı seçildi. Peki, dün MasterChef eleme potasına kim gitti, kim kazandı? İşte, MasterChef 7. son eleme adayı ve dün gece yaşananlar.
#Masterchef Eleme AdayıÜnlü Şef Hüseyin Kankaya MasterChef Türkiye'nin konuğu olarak izleyenlerin dikkatini çekti. Herkes için 'Yemek Bir Ödül Olmalı' mottosu ile yola çıkan şef Hüseyin Kankaya, deniz ürünleri ve balık çeşitlerinde hazırladığı menüler ile sektörde fark yaratmaya devam ediyor. İddialı yemekler yapan ünlü şef Hüseyin Kankaya, MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde “Deniz Ürünleri Sarma” tarifinin detaylarını anlatacak. Peki, Şef Hüseyin Kankaya kimdir? Masterchef'e konuk olan Şef Hüseyin Kankaya kaç yaşında, nereli? İşte hayatı ve biyografisi hakkında detaylı bilgiler haberimizde...
#Şef Hüseyin KankayaFenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Antalyaspor deplasmanına çıktı. Sarı - lacivertliler, rakibini 2-0 mağlup etti ve puanını 16'ya yükseltti. Yazarlarımız Uğur Meleke ve Engin Kehale, karşılaşmanın ardından köşelerinde değerlendirmede bulundu. İşte detaylar...
#FENERBAHÇEGaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GastroANTEP Kültür Yolu Festivali’nin açılış programında yaptığı konuşmada Gazi şehrin bölgenin kaldıracı ve destinasyonu olduğunu vurgulayarak, bölgedeki tüm şehirlerle beraber bölgesel kalkınmanın önemini aktardı.
#Sponsorlu İçerikCoğrafi işaretli Manisa sultani çekirdeksiz üzümü dünyanın en eski meyve türlerinden biri. Sofralık olarak taze taze yenebildiği gibi zaman zaman farklı tariflerde de tercih edilebiliyor. Bu çok lezzetli meyvenin yapraklarıysa genellikle zeytinyağlı sarma yapımında kullanılıyor.
#Sultani Çekirdeksiz ÜzümOkulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık BakanlığıYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#Ayvalık17 Ağustos 1999 depreminin 25'inci yıl dönümünde, olası Marmara depremi hakkında konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Marmara'da büyük bir deprem olacak, bu 7’yi geçecek bir büyüklükte deprem. Marmara'da bir deprem bekliyorsak, tsunamiyi de birlikte anmak gerek. Bu tehlikenin gerçek olduğunu kabul ettiği zaman bir şey yapması gerekiyor ama bu konuda bilimle siyaset arasında anlaşma yok" dedi.
#Şükrü ErsoyCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha evvel Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararımızı açıklamıştık. Bununla ilgili somut adımımızı çarşamba günü atıyoruz. Meclis hukuk heyetimiz, 7 Ağustos tarihinde Lahey'de davaya müdahillik dilekçemizi Adalet Divanı'na teslim edecektir. Türkiye adına resmi başvurumuzu inşallah böylece yapmış olacağız" dedi.
#ErdoğanMasterChef kim kazandı 4 Ağustos Pazar? sorusu yedek kadro mücadelesinin yaşandığı dün gece yanıtını buldu. Yeni sezonuna hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 4 Ağustos tarihli son bölümünde, 6 yarışmacı yedeklerden ana kadroya girebilmek için ikili turda Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha iyi hazırlamak için kıran kırana yarıştı. Ciğer sarma ve tarhun otu ana malzeme ile yaratıcı yemeklerin yapıldığı gecede, üç isim kazanarak MasterChef'in son yedekleri oldu. Peki, dün akşam MasterChef'te yedek kadroya kim girdi? MasterChef son bölümde kimler yedeklere seçildi? İşte, MasterChef'te yedek kadroya giren yarışmacılar ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıSon dönemde tarzları farklı olsa da beklentilerimi tam anlamıyla karşılayan iki restorana birbiri ardına gitme fırsatı buldum. İkisinden de çok mutlu ve gastronomi kültürümüz adına umutlu ayrıldım. Etik değerleri olan, yaptıkları işi sadece para kazanma aracı olarak görmeyen, günü kurtarma anlayışında olmayan yerler gerçekten fark yaratıyor...
#Müge Akgünİyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem DinçbaşABB’nin Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme ve Öğrenci Merkezi projesindeki eski bina kolonlarının büyük risk barındırdığını belirten AK Parti’li Fatih Ünal, konuyu ABB Meclisi’ne de taşıyarak, “Sayın Mansur Yavaş’a çok önemli uyarımdır. Başlamış olduğunuz Zafer Meydanı’na Öğrenci Kütüphanesi Projesi, bu haliyle öğrencilere nefes değil mezar olabilir” dedi.
#Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme Ve Öğrenci Merkezi