sarma haberleri sayfasında sarma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2587 sarma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaprak sarması en sevilen yemeklerden bir tanesidir. Yaprak sarması pişirmek isteyen kişiler ya da ilk kez pişirecek olan kişiler yaprak sarmasının nasıl pişirildiğine dair araştırma yapmaktadırlar. Yaprak sarması pişirmenin ve ne kadar su konulacağına dair bir takım ipuçları yer almaktadır. Son günlerde yaprak sarması nasıl pişirilir şeklinde araştırmalar artmıştır Peki yaprak sarması nasıl pişirilir? Yaprak sarmasına ne kadar su konulur? Sarmanın püf noktaları nelerdir? İşte yaprak sarması ile ilgili bütün detaylar.
#Yaprak SarmasıYarın annesine elleriyle yaptığı yemek ve tatlıları sunmak isteyenler için kuru kayısılı et yemeğinden irmikli yaprak sarmasına, şekerini pekmezden alan helvadan taş kadayıfa leziz önerilerim var. Tariflerim, Adana, Adıyaman ve Malatya mutfağından...
#Anneler GünüEtli veya zeytinyağlı sarması, kapuskası, çorbası derken beyaz lahanayla pişirebileceklerimiz öyle çeşitli ki... Bu bazen Yörük mutfağından, üzerine turşu suyu gezdirip fırına attığımız ‘lahana dolusu’ olabilir, bazen bulgurlu bir borani, bazen de beyaz lahana turşusuyla hazırlanan bir tavuk yemeği... Tüm bu tarifler, lahana sevmeyenleri bile mest edecek cinsten...
#LahanaArtık Tokat’ın da bir gastronomi festivali var. İlki geçen hafta düzenlenen etkinliğin amacı; yerli tohumun önemine dikkat çekmek ve Tokat yemeklerini daha bilinir kılmak... Festivalin danışman şefi Ömür Akkor’la konuştuk. Akkor, “Tokat mutfağı, sebze ve etin bir arada olduğu, hamurişinin kâfi miktarda yendiği, dengeli bir mutfak.Geleneksel tarifleri eski usulde pişirmeye devam etmeleri de bence çok önemli” diyor.
#TokatYaprak sarması hem çok lezzetli hem de zahmetli olan bir yemektir. Türkiye’nin en geleneksel yemeklerinden birisi olarak da bilinir. Bu yemeği neredeyse sevmeyen kimse yoktur. 7’den 70’e herkesin severek yediği bir yemektir. İçine ise, birden fazla pek çok malzeme girer. Sarma kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamYurtdışında mutfak kültürümüz kebaptan ibaret zannediliyor. Halbuki mutfağımızın vegan ve vejetaryen beslenenler için ciddi bir albenisi var. Bunu Türkiye’nin global gastronomi pazarlamasında kullanmak, bence önemli hedeflerimizden biri olmalı. Sarma ve dolmalar, mercimek köftesi, batırık, pirpirim aşı, karalahana çorbası, fasulye diblesi ve kuymak hemen aklıma gelen örneklerden birkaçı...
#VejeteryanSüt, yumurta ve baharatla bir sos yapıyor, bu sosa batırdığım karnabahar çiçeklerini fırında pişiriyorum. Karnabaharla bazen de yalancı mantı yapıyorum. Vücudumuzdaki toksik maddelerin temizlenmesine yardımcı bu sebzeyi sevmiyorsanız mutfağınızda daha popüler hale getirecek önerilerim var!
#KarnabaharSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#SarmaZonguldak'ın Alaplı ilçesinde, sevgilisi kendisini beğenmeyince 6 ayda 212 kilo vererek 84 kiloya kadar düşen Akın Türkoğlu (23), vücudundaki yağ sarkmalarından dolayı korse takarak yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Türkoğlu yağlarından kurtulup, yaşamına devam edebilmek için destek bekliyor.
#Akın TürkoğluOkulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık BakanlığıYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#Ayvalık17 Ağustos 1999 depreminin 25'inci yıl dönümünde, olası Marmara depremi hakkında konuşan Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Marmara'da büyük bir deprem olacak, bu 7’yi geçecek bir büyüklükte deprem. Marmara'da bir deprem bekliyorsak, tsunamiyi de birlikte anmak gerek. Bu tehlikenin gerçek olduğunu kabul ettiği zaman bir şey yapması gerekiyor ama bu konuda bilimle siyaset arasında anlaşma yok" dedi.
#Şükrü ErsoyCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha evvel Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararımızı açıklamıştık. Bununla ilgili somut adımımızı çarşamba günü atıyoruz. Meclis hukuk heyetimiz, 7 Ağustos tarihinde Lahey'de davaya müdahillik dilekçemizi Adalet Divanı'na teslim edecektir. Türkiye adına resmi başvurumuzu inşallah böylece yapmış olacağız" dedi.
#ErdoğanMasterChef kim kazandı 4 Ağustos Pazar? sorusu yedek kadro mücadelesinin yaşandığı dün gece yanıtını buldu. Yeni sezonuna hız kesmeden devam eden MasterChef Türkiye'nin 4 Ağustos tarihli son bölümünde, 6 yarışmacı yedeklerden ana kadroya girebilmek için ikili turda Danilo, Mehmet ve Somer Şef'in verdikleri menüleri rakiplerinden daha iyi hazırlamak için kıran kırana yarıştı. Ciğer sarma ve tarhun otu ana malzeme ile yaratıcı yemeklerin yapıldığı gecede, üç isim kazanarak MasterChef'in son yedekleri oldu. Peki, dün akşam MasterChef'te yedek kadroya kim girdi? MasterChef son bölümde kimler yedeklere seçildi? İşte, MasterChef'te yedek kadroya giren yarışmacılar ve son bölümde yaşananlar.
#Masterchef Kim KazandıSon dönemde tarzları farklı olsa da beklentilerimi tam anlamıyla karşılayan iki restorana birbiri ardına gitme fırsatı buldum. İkisinden de çok mutlu ve gastronomi kültürümüz adına umutlu ayrıldım. Etik değerleri olan, yaptıkları işi sadece para kazanma aracı olarak görmeyen, günü kurtarma anlayışında olmayan yerler gerçekten fark yaratıyor...
#Müge Akgünİyi bir sızma zeytinyağı ve mevsim sebzeleriyle yapılan zeytinyağlılarımızın dünyada benzeri yok. Evde yapılanın yeri ayrı ama bu işin hakkını veren mekânımız da çok. Halis zeytinyağlarını taptaze malzemelerle birleştirip de tezgâhlarına taşıyan Ege’deki en iyi adresleri jürimize sorduk.
#Gizem DinçbaşABB’nin Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme ve Öğrenci Merkezi projesindeki eski bina kolonlarının büyük risk barındırdığını belirten AK Parti’li Fatih Ünal, konuyu ABB Meclisi’ne de taşıyarak, “Sayın Mansur Yavaş’a çok önemli uyarımdır. Başlamış olduğunuz Zafer Meydanı’na Öğrenci Kütüphanesi Projesi, bu haliyle öğrencilere nefes değil mezar olabilir” dedi.
#Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme Ve Öğrenci MerkeziTürkiye’nin öncü yayın platformu D-Smart GO ile Türkiye’nin otomobili Togg’un oluşturduğu sinerji tuttu! Nisan ayından itibaren T10X’te erişime açılan D-Smart GO, Togg sahiplerinin yüzde 80’i tarafından kullanılmaya başlandı. Kullanıcılar, platform üzerinden 100’den fazla TV kanalına canlı olarak ulaşabiliyor. Seyahat sırasında yolcu ekranı açık kalırken sürücünün dikkatini dağıtmaması için ana ekran kapanıyor.
#ToggKamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklandı. Program kapsamında yeni araç satın alma ve kiralama yapılmayacak, yeni hizmet binası alımı ve yapımı durdurulacak, kamuda istihdam emekli olanlarla sınırlandırılacak, kamuda personel servisi hizmeti bitecek, yönetim kurulu ücretlerinde üst sınır olacak, yabancı menşeili araçların kullanımı yasaklanacak.
#KamuDana pirzolanın hemen her kısmı birbirine benzer. Bir-iki lokma aldıktan sonra ağzınıza attıklarınız farklı bir lezzette değildir. Ama ya kelle öyle mi... Yanak, dil, beyin; her birinin dokusu ve lezzeti farklı. Her bölümde ayrı bir sürpriz sizi bekler, canınız sıkılmaz.
#SakatatÖğrenciler mutfaktaki hünerlerini Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda sergiledi. 81 ildeki mesleki ve teknik Anadolu liselerinin (MTAL) Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında öğrenim gören öğrencilerden oluşan 407 ekip arasından Siirt Zübeyde Hanım MTAL birinciliğin sahibi oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ‘perde pilavı’, ‘Varak keek’ ve ‘Pırtike çorbası’nın yer aldığı menüyle İstanbul’daki büyük finale kalan ve 30 takımı geride bırakarak ipi göğüsleyen öğrencileri tebrik etti.
#Meslek Liselilerin ‘Lezzet’ YarışıPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞYeni keşfettiğim Ataşehir’deki The Salaş eşim için çok güzel bir sürpriz oldu. Sahibi Hasan Bey (Söğüt) hem mangal ustası hem de etten çok iyi anlıyor. Nazende ise şu sırada sadece İstanbul’da değil, dünyanın önde gelen gastronomi merkezlerinde bile nadir bulunacak lezzette yemekler çıkarıyor. İyice karamelize edilmiş oğlak incikle gelen Bursa kestaneli içpilav, oğlak kokoreç sarma, ağır ağır pişmiş düve kavurma gibi tabakların hepsi de olağanüstü.
#Anadolu YakasıCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kent uzlaşısı adı altında kirli ittifak kurdular. Bavul bavul paralar… Bu paralar nereden geliyor, nereye gidiyor. Tek sermayesi sizlerin oyları olan DEM, benim Kürt kardeşlerimizin iradesini işporta pazarına çıkarmıştır." ifadelerini kullandı. 'Teröre 40 yıl daha feda edemeyiz' diyen Erdoğan, "Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara kapalıdır. Listelerini terör örgütünün belirlediği parti, parti olmaz." tepkisinde bulundu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriYeme-içme kültürünün en seçkin örneklerini bulabileceğiniz mutfakların başında Türk mutfağı gelir. Bu mutfağın en lezzetli tabakları her bölgenin kendine has özelliklerini bulabileceğiniz sunumlarıyla hem görsel bir şölen hem de damaklarda harika bir lezzet bırakır. Yedi kıtadan oluşan Türkiye’nin mutfak yönünden en zengin ürünlerinden bir diğeri de Karadeniz Bölgesi’nde yer alır. Bölgenin nüfus yoğunluğu en yüksek olan Samsun ilinde yemek kültürü de oldukça gelişmiştir. Samsun yemeklerinde Karadeniz mutfağında sık tercih edilen tereyağı, turşu, yöresel bitkiler, doğal peynir ve salça gibi gıdalardan oluşan menüler ağırlıktadır. Bugünkü yazımızda sizler için Samsun'da ne yenir ve neyi meşhur? Samsun mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi hakkında detayları derledik.
#Samsun YemekleriYaprak sarma geleneksel Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Farklı şekillerde hazırlanabilen yaprak sarmayı bu kez kuş üzümlü denemeye hazırsanız, işte kuş üzümlü zeytinyağlu yaprak sarma tarifi, malzemeleri de yapılışı...
#Kuş Üzümlü Yaprak SarmaSarma mutfağımızın en sevilen yemeklerinin başında geliyor. Lahana, asma yaprağı ya da pazıyla yapılabilen sarmanın dışındaki malzeme kadar içinin lezzeti de önemi. Sarma içi etli ya da zeytinyağlı olabilir. Peki sarma içi nasıl yapılır? İşte etli ve zeytinyağlı sarma içi tarifleri...
#Sarma İçi Nasıl YapılırDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasTürk mutfağı; gerek lezzeti gerekse besleyiciliği açısından Anadolu’nun yanı sıra diğer coğrafyalarda da beğeni kazanmış, dünyanın önde gelen mutfak kültürlerinden biri haline gelmiştir. Dolayısıyla bu topraklardan çıkan ve ünü dünyaya yayılan onlarca lezzetten söz edilebilir. Bunların içinde en dikkat çekenleri ise en meşhur Türk yemekleri listemizde bulabilirsiniz.
#Türk YemekleriYaprak sarması en sevilen yemeklerden bir tanesidir. Yaprak sarması pişirmek isteyen kişiler ya da ilk kez pişirecek olan kişiler yaprak sarmasının nasıl pişirildiğine dair araştırma yapmaktadırlar. Yaprak sarması pişirmenin ve ne kadar su konulacağına dair bir takım ipuçları yer almaktadır. Son günlerde yaprak sarması nasıl pişirilir şeklinde araştırmalar artmıştır Peki yaprak sarması nasıl pişirilir? Yaprak sarmasına ne kadar su konulur? Sarmanın püf noktaları nelerdir? İşte yaprak sarması ile ilgili bütün detaylar.
#Yaprak SarmasıOsmanlı döneminden beri özel günlerin vazgeçilmez tatlısı olan baklavanın hazırlanması uzun saatler sürse de sonucunda tadına bakan herkese küçük bir lezzet şöleni yaşatıyor. Ramazan Bayramı'nın yaklaştığı şu günlerde herkes baklava yapımının inceliklerini öğrenmeye çalışıyor. Lezzetli baklava nasıl yapılır? Baklava yapmanın incelikleri nelerdir? Baklava yaparken nelere dikkat edilmelidir? Lezzetli bir baklava için hangi malzemeler tercih edilmelidir? Baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların cevapları ve baklava yaparken herkesin dikkat etmesi gereken püf noktaları, baklava tariflerimiz ile birlikte hemen aşağıda…
#Baklava Yapımının Püf NoktalarıBursa ve İzmir'de toplam 10 ayrı adrese yapılan eş zamanlı baskında, 13 milyon TL değerinde kaçak tütün ve tütün mamulleri ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
#Bursa