Güncelleme Tarihi:
Sarmayı yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Havva Taşçıoğlu, kısık ateşte ve güveçte pişirmenin bu işin püf noktası olduğunu vurguladı. Beypazarı’nda doğup büyüdüğü için bu işte ustalaştığını, geleneğin sürmesi için sarma yapımını çocuklarına da öğrettiğini belirten Taşçıoğlu, şunları söyledi:
“Pirinç ve salça koyuyoruz. Kafa soğanı olmazsa olmaz. Hepsini karıştırıyoruz. Üstüne limonunu, yağını döküyoruz. Bunu kısık ateşte 1-1,5 saatte pişiririm ben. Ateşte harıl harıl pişirirsen olmaz, hep dağılır ve patlar. Usul usul kendi halinde pişecek. Beypazarı sarmasının içi böyle karılır, böyle yaparız. Başka yerlerde içine kuş üzümü, fıstık, kimyon koyuyorlar. Biz onları kullanmıyoruz. Güveçte daha güzel oluyor. Biz yaprağımızı salamura olarak hazırlarız. Sarmayı sürekli yapar, misafirlerimize ikram ederiz.”
Ramazan Bayramı’nda çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan Beypazarı’nda, geleneksel lezzetler için yoğun mesai yapıldı.