Rize'de 40'ıncı Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında liseli öğrenciler arasında yemek yarışması düzenlendi. 3 lise öğrencisinin levrek kullanarak hazırladığı balık milföy tabağına rakılı sos ilave etmesi, jüri üyesi olan AK Parti Rize eski Milletvekili turizmci Ali Bayramoğlu'nun tepkisine neden oldu. Bayramoğlu'nun, 'İçine rakı atmanızı kim söyledi?' diyerek tepki gösterdiği ve tatmadığı balık milföy tabağı yarışmanın birincisi oldu.
#RizeRize'de 40'ıncı Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında liseli öğrenciler arasında yemek yarışması düzenlendi. 3 lise öğrencisinin levrek kullanarak hazırladığı balık milföy tabağına rakılı sos ilave etmesi, jüri üyesi olan AK Parti Rize eski Milletvekili turizmci Ali Bayramoğlu'nun tepkisine neden oldu. Bayramoğlu'nun, 'İçine rakı atmanızı kim söyledi?' diyerek tepki gösterdiği ve tatmadığı balık milföy tabağı yarışmanın birincisi oldu.
#RakıAYNEN bundan 20 yıl evvel sadece bir çöl halindeyken şu anda dünyanın turizm ve cazibe merkezine evrilen Dubai örneğinde olduğu gibi Yalıkavak da bundan 20 sene önce Bodrum’un az nüfuslu ve kendi halinde bir beldesiyken özellikle Yalıkavak Marina’nın da kurulmasıyla yükselen bir değer haline dönüştü. Şimdi ise global arenanın en ünlü markalarının mağaza ve restoranlarına ev sahipliği yapan, dünyanın en görkemli mega yatlarının demir attığı, Batı’dan ve Doğu’dan bölgeye akın eden varlıklı misafirleriyle Bodrum’un tam bir cazibe merkezi haline geldi. En lüks gayrimenkul projeleri, Michelin’e göz kırpan restoranlar, istanbul’da bile olmayan markaların hepsi burada. Bu yazımızda biz de Yalıkavak dosyasını açtık ve farklı lezzet arayışlarına yönelik alternatif mekanları sizler için kaleme aldık.
#1En sevdiğiniz seyahat rotalarını düşünün ve sonra favori yemeğinizi... Güzel bir ikili oldu, değil mi? Tatil yapmak ve iyi bir yemek yemek bizi gerçekten mutlu eden şeyler. Kimileri için mutfak deneyimi sadece bir tamamlayıcı da değil üstelik, destinasyon seçiminde ana motivasyon kaynağı. Eğer gastronomi tutkunuzun peşine düşmek isterseniz bu otelleri de listenize eklemeyi unutmayın...
#SeyahatHangi alanda olursa olsun, merdivenleri ağır ağır çıkmış, kimliği, kişiliği oturmuş ve ardından gelen şöhreti özümsemiş kişilere saygı duyuyorum. Benim için Şef Mehmet Yalçınkaya da bu isimlerden. Kendisiyle yıllar önce genel şefliğini üstlendiği otelin deniz ürünleri ve meze ağırlıklı restoranında tanışmıştık.
#Müge AkgünYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#Yılbaşı“Güzel bir dünyada yaşamak istiyorsanız siz de öyle bir meyhane bulunuz” demiş ünlü şair Orhan Veli, ‘Hoşgör Köftecisi’ adlı eserinde. “Size bu yazımda 3 masalı bir balıkçı meyhanesinde gördüğüm bir dünyadan bahsedeceğim” diye başladığı yazısını da şöyle tamamlamış: “Orada 3-4 saat kaldım. Ben dükkandan oldum ama, dükkan benden olmadı. O güzel havanın tam manasıyla içine girebilmek için aynı yere tekrar tekrar gitmek icap etti. Bu 3 masalı meyhanede gördüğüm dünya gerçekten ne güzeldi. Çalışan insanlar, namuslu insanlar, kardeş insanlar...” İşte, Ayvalık’taki ‘Tamam Meyhane’ bu sözün tam karşılığı gibi geliyor bana. Neden mi?
#1Üç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#GezginDüzgün işletmecilerin meyhanelerinde ‘çakırkeyif’ müşteriye rastlarsınız ama gürültücü ve kavgacı bir sarhoşa rastlamazsınız. Bu dediklerim Cihangir’de zarif bir hanımın işlettiği Demeti için aynen geçerli. Müşteriler yarı yarıya erkek ve kadın. Masalar birbirine çok yakın değil. Kimse kimseyi rahatsız etmiyor ve aşırı yüksek sesle konuşmuyor. Mönü sınırlı ama yaptıklarını özenerek yapıyorlar ve hijyenik açıdan gayet güvenilir bir mekân. Tattığım her şey belli bir düzeyde ya da üstündeydi.
#DemetiAydın’dan Edirne’ye uzanan sahil şeridinde bu yıl yine en fazla Mavi Bayrak, İzmir’de dalgalanıyor. Eğlence mekanlarıyla Bodrum’a meydan okuyan Çeşme’de yeni tesisler açılmasına karşın geceler geçen yıla oranla biraz daha sönük geçiyor. Çeşme, Ayvalık ve Bozcaada’nın lezzet mekanlarına bu yıl yenileri eklendi.
Şimdi tam balık zamanı. Palamut geldi, lüfer geldi, yakında istavritle hamsi de boy gösterir tezgahlarda. Çinekop, çipura ve levreğe sıra gelir sonra. Mevsim sonbahar ya, günler de kısaldı aşikar, ama hálá geceler ılıman. Meyhanelerin masaları hálá dışarda. Şöyle oturup bir sonbahar akşamı tam balık yeme zamanı. Masada buharı tüten rakı bardakları, etrafta anason kokuları.