Güncelleme Tarihi:
YALIKAVAK MARİNA’DA IŞILDAYAN BİR YILDIZ: SAKHALIN
14 yıldır yeme-içme ve seyahat üzerine yazılar yazan, yurtiçi ve yurtdışında sokak lezzetlerinden Michelin yıldızlı restoranlara kadar binlerce mekanı deneyimlemiş bir çift olarak, doğumgünü kutlamamız vesilesiyle ziyaret ettiğimiz Sakhalin Bodrum için, “En iyiler listemize en üst sıradan giriş yapan fine-dining restoranı” oldu desek, abartmış olmayız. Nasıl mı? İşte detaylar... “Güneşin batışı, gecenin açılış müziğidir” derler ya hani, tam da o müziğin ilk melodilerindeki gibi, henüz gökyüzünün yeni yeni kızıla boyandığı anlarda Sakhalin Bodrum’daki deniz kenarı masamızda yerimizi almıştık. Tüm nezaketiyle bizi karşılayan güleryüzlü garsonumuz, kendisini tanıtıp menüyü takdim etmişti. Az sonra mekanın deniz mahsülleri konseptinden referansla el yapımı olarak yurtdışında özel üretilen kalamar ve denizanası formundaki incecik cam kadehlerle kokteyl servisimizi yapmaktaydı bembeyaz eldivenli elleriyle... Yalıkavak Marina’da yer alan Sakhalin’in mimarisi öylesine şık ve ferah ki burası her şeyin deniz mahsüllerinden esinlenildiği bir sanat galerisi adeta... Misafirlerin kendisini denizin ortasında lüks bir yatın içinde gibi hissetmesi hedeflenmiş. Eşsiz ambiyansın en öne çıkan objelerinden biri de barın üstündeki fütüristik devasa deniz kestaneleri. Ah hele o yemek sunumları... Mekana ilk girdiğinizde, istediğiniz deniz ürünlerini seçebilmeniz için kral yengeçden kırmızı karidese, crudo veya ceviche yapılacak balıklardan istiridyeye kadar çeşit çeşit deniz mahsülünün sergilendiği buzul efektli özel raw bar ve akvaryum göze çarpıyor.
Sakhalin’in mutfağında lokal ürünler, Akdeniz ve Asya pişirme tekniklerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkarılan ‘MediterrAsian’ tarzında hazırlanıyor. Fonda DJ’in seçtiği birbirinden başarılı remiksler eşliğinde temponun hiç düşmediği akşamda bizim için menünün yıldızları başlangıçlardan portakal ve siyah trüflü somon tataki ile yılanbalıklı tartar, salatalardan kral yengeç yatağında üzeri kırmızı havyarla sunulan bol katmanlı yapısıyla sanat eserini andıran Sakhalin salatası, sushilerden unagi soslu Canada ve ana yemeklerden ise ıstakozlu spagetti oluyor. Doğumgünü pastamız gümüş bir ahtapot heykel üzerinde servis ediliyor. Karayip korsanlarına göz kırpan siyah inci pastası ve üzerinde siyah havyar tanelerini andıran sunumuyla lezzette tavan yapan tiramisu ile bu unutulmaz gastronomik yolculuğun sonuna yaklaşırken, ilk fırsatta sevdiğimiz dostlarımızla tekrar gelmek üzere planlar yapıp, hayatın her anının kutlanmaya değer olduğuna bir kez daha kanaat getiriyoruz. Son olarak aldığımız bir duyumu sizinle de paylaşalım: Dünyanın en iyi 50 restoranı arasında 13’üncü seçilen The White Rabbit Family bünyesindeki Sakhalin, yıl sonuna doğru İstanbul Zorlu Center’daki Raffles Oteli’nde de açılacakmış.
BODRUM’DA KEBAP DEYİNCE: GÖÇTÜ YALIKAVAK
BODRUM’a tatile gelen dostlarımız öncelikli ritüelleri olan balık mekanlarından heveslerini aldıktan sonra bize dönüp sordukları ilk şey iyi bir et restoranı-ocakbaşı tavsiyesi oluyor. O zaman hazır olun ve size Yalıkavak’taki en favori et mekanımız olan Göçtü Restaurant’ı takdim edelim. “Müşteri değil, misafir!” Bu bakış açısıyla, dile kolay, 1950’den beri hizmet vermekte olan Göçtü, 2017’de açılan Yalıkavak’taki 3’üncü şubesi ile ilk gittiğimiz günden itibaren, Mersin’den gelen malzeme ve tarifleriyle hazırlanan mezelerinin lezzeti kadar rüya gibi bir günbatımı yaşatan ambiyansı, etlerinin lezzeti, sunumu ve hizmet kalitesiyle de geçen zaman içinde çizgisini hiç bozmadı.
Tüm bunlara ilaveten bir de insaflı ve uygun fiyat politikasıyla Göçtü için, “Gönlümüzü fetheden, Bodrum’un ender mekanlarından” desek yalan olmaz. Birçok ünlü ismin de tercihi olan mekanda tavsiyemiz önceden arayarak mümkünse hemen deniz kenarındaki ön alt bölümde bulunan, bembeyaz su kabaklarıyla bezenmiş ağaçların altındaki romantik ahşap iskelesine kurulmuş masanızda günbatımının keyfini tüm sevdiklerinizle çıkarırken, sizi bir anda adeta Mersin’e ışınlatacak baharatlarla hazırlanmış tüm yöresel mezeleri, kiremitte pastırmalı humus başta olmak üzere, Göçtü’nün o nefis soslu tavuk kanadıyla taçlandırıp, finali de yine kebap ve rulo bonfileyle yapmanız.
MEZE+BALIK+RAKI: MYNOS YALIKAVAK
BODRUM’da güneşin tam da denizin üzerinden batışını izleyebileceğiniz nadir noktalardan biridir Yalıkavak’taki Çökertme Caddesi... O cadde üzerinde konuşlanmış, denize doğru uzanan geniş, şık ve ferah iskelesiyle en konforlu ve romantik günbatımı noktalarından biri de geleneksel lezzetlere çağdaş dokunuşlar katarak fark yaratan Mynos Yalıkavak’tır. Özellikle 12 ay açık olması, her daim taze deniz ürünleri ve ulaşılabilir fiyatlarıyla da bizim gibi yaz-kış Bodrum’da yaşayanlar için Yalıkavak’ın en cazip rakı-meze mekanlarından biridir.
Haydi siz de şimdi gözlerinizi kapatıp, hayal edin! Sıcak bir yaz akşamında püfür püfür meltem esintisi sizi doğal bir klima gibi ferahlatırken, turuncu renklerle bezenmiş bir gökyüzünün altında, usul usul karaya çarpan o sakin Ege Denizi’nin dalgaları üstüne uzanan iskeledeki masanızda en taze Bodrum otlarıyla hazırlanmış mezelerinizden birer çatal alıp, aynı gün denizden çıkarılıp masanıza gelmiş taptaze kalamar, karides ve balıkları yerken kadehlerinizi sevdiklerinizle tokuşturuyorsunuz... Menüden avokado yatağında hardal soslu karides, levrek simit ve güveçte servis edilen baby kalamarları mutlaka denemelisiniz.
BODRUM’UN KOYLARINDA BİR KUŞ KADAR ÖZGÜR: HOTOMOBİL
HER biri farklı özellikler taşıyan koylarıyla Bodrum, her keyfe, her zevke göre geniş bir yelpazede seneçekler sunabiliyor. Peki, kararsız kalanlar ya da sessiz ve dingin bir mevkiide doğayla başbaşa kalmak isteyenler? Normalde rahatına düşkün, doğayı bir tık uzaktan seven, tercihini otelden yana kullanan bir çift olsak da son dönemdeki yoğun tempodan ve etkinliklerden biraz overdoze olmanın da getirdiği ruh haliyle arkadaşlarımızın Hotomobil’ini alarak Bodrum’un en sakin ve bakir kalmış koylarını gönlümüzce gezmeye karar verdik. Bu arada hayır yanlış okumadınız, otomobil değil, özel karavanlar üreten bir firma olan Hotomobil tarafından özel tasarlanmış Reviva model araçla yola çıktık.
Aracın cüssesine nazaran konforlu kullanımı ve rahat manevra kabiliyeti sayesinde dilediğimiz koylara girip çıkmaya başladık. Geze geze sonunda kendimizi Mazı taraflarındaki Kissebükü’nde bulduk. Yeşilin masmavi denizle buluştuğu bir noktada adeta denizcilerin demir attık tabirine atıfta bulunurcasına biz de aracımızı park ettik, doğanın ve dinginliğin keyfini yaşamaya başladık. Aracın içinde her türlü konfor düşünülmüş olduğundan adeta evimizi yanımızda getirmişcesine rahatça yemeğimizi yedik, denizimize girdik, gece ışık kirliği olmaksızın pırıl pırıl gökyüzünde yıldızları izledik. Ama asıl sabahtan bahsetmeliyiz size... Yeni güne gözlerimizi fotoğrafta görebileceğiniz manzarada kuş sesleri eşliğinde açmak gerçekten de son dönemde yaşadığımız en keyifli deneyimlerden biriydi. Bavul taşıma derdi olmaksızın Hotomobil’le yapılan bu seyahat şekline biz bayıldık.
ORTAKENT’İN YILDIZI: KHAİ OTEL BODRUM
ORTAKENT Yahşi sahilinde 45 yıllık bir otelin dönüşüm projesi olarak renove edilen Khai Hotel Bodrum, açıldıktan sonra çok kısa bir sürede Bodrum sevenlerin ziyaret edilecekler listesine girdi. 60 otel odası, plajı, havuzu ve Nilay Lale liderliğindeki beach restoranı ve ‘Tuzz’ isimli rafine lezzetler sunan şef restoranıyla gastronomi meraklısı misafirlerine unutulmaz lezzet deneyimleri yaşatıyor.
Otelin Genel Müdürü Hakan Saltık’a Khai’nin bu başarısının sırrını sorduk: “Hakan Bey, Khai markası çok kısa sürede Bodrum’da ismini en çok duyduğumuz oteller arasında yerini aldı, bu başarının sırrını açıklar mısınız?” İşte, cevabı: “Başarımızın en büyük sırrı, otelimizin sahipleri, yönetim ekibimiz ve özveriyle çalışan personelimizin belirlediğimiz vizyon, misyon ve ortak hedefler doğrultusunda bir aile ortamında çalışıyor olmasından kaynaklıyor. Bölgenin en büyük sorunlarından biri olan kalifiye personel istihdamını yaptığımız yatırımlarla aşarak, çalışmak için en çok tercih edilen otel markalarından biri olmayı başardık. Lojman koşullarımız, kadın istihdamına verdiğimiz önem, personele verdiğimiz yüksek değerle profesyonel bir insan kaynakları politikası yürütmekteyiz. Başarının sürdürülebilir ve istikrarlı olmasının temelinin ilk önce mutlu çalışandan geçtiğinin bilincindeyiz. Personelimiz haricinde tedarikçilerimiz, rakiplerimiz, komşularımız ve yerel yönetim gibi tüm paydaşlarımıza sosyal sorumluluk projeleriyle katma değer sağlamak misyonuyla çalışıyoruz.
BODRUM BEACH’LERİNE GİRİŞ FİYATLARI
ÜNLÜ restoranların Bodrum’un birbirinden güzel koylarında açtıkları yazlık mekanlarında gündüzleri beach hizmeti de sunmalarıyla başlayan furyaya zaman zaman yapılan DJ performansları, canlı müzik ve dans gösterileri de eklenince Bodrum’da özel beach club kullanım fiyatları da gittikçe yükselen bir eğri çizdi. Bazen sadece giriş ücreti, bazen minimum harcama limiti ve bazen de ikisinin bir arada olduğu uygulamalar göze çarparken, bizim gibi Bodrum’da devamlı yaşayanlar kadar Bodrum’a tatile gelenlerin de en çok merak ettiği konuların başında hangi beach için ne kadar ücret istendiği geliyor. “Bodrum’da Neler Oluyor?” ekibi olarak üşenmedik ve sizler için tek tek tüm mekanları arayarak araştırdık ve ağustos dönemi için aşağıdaki en güncel fiyat listesini oluşturduk. Bu fiyatlarda değişiklik yapılması mekanların kendi insiyatifindedir.
Caresse Hotel-Buddha Bar Beach: 225 euro (75 eurosu giriş ücreti-150 euro harcama limiti)
Kempinski Bodrum: 150 euro
Maçakızı Beach: Minimum 4 bin TL harcama limiti+yüzde 13 servis ücreti
The Edition Hotel-Morena Beach: 120 euro
Mandarin Oriental-Lucca Beach: 2 bin 500 TL (750 TL’si şezlong ücreti, bin 750 TL’si minimum harcama limiti)
Bagatelle Bodrum: Minimum 3 bin TL harcama limiti
Mivara Hotel-Amanni Beach: Minimum 50 euro harcama limiti
Swissotel Bodrum Beach: 2 bin 100 TL (Bin TL’si harcama limiti)
Villa Azur Beach: Minimum 2 bin 500 TL harcama limiti+yüzde 12 servis ücreti
Akana Hotel: Minimum 2 bin 500 TL harcama limiti
Salt&Sand Beach: Minimum bin TL harcama limiti+yüzde 10 servis ücreti
Surfer Caravan Beach: Minimum bin TL harcama limiti
Frankie Beach: Minimum 2 bin TL harcama limiti
Sal Bodrum: Minimum bin TL harcama limiti
Cio Beach: Minimum bin TL harcama limiti
Divan Bodrum: Minimum 2 bin 200 TL harcama limiti
Üzümkızı Beach: Minimum bin 250 TL harcama limiti
Babana Hotel-Lago Beach: Minimum 900 TL harcama limiti
Sailloft Surfshack: Minimum 900 TL harcama limiti
Khai Beach: Minimum bin TL harcama limiti
Rammos Beach: Minimum 500 TL harcama limiti
İtza Beach: Minimum bin 500 TL harcama limiti
Magi Beach: Minimum bin 250 TL harcama limiti
Moon Beach: 800 TL
Cape Hotel-Escape Beach: Bin 600 TL
Boho Bodrum: Bin TL
Pab Bodrum: Sadece yenilen ve içilen ücreti
Sarnıç Beach: Minimum harcama bin TL +100 TL havlu kiralama ücreti
Kuum Beach: 2 bin TL (Bin .350 TL’si harcama limiti)
Flamm Beach: Minimum bin 750 TL harcama limiti
Mirada Exclusive Hotel-Aqua Beach: 100 euro karşılığı tüm gün beach ikramlarından faydalanma
BODRUM’DA NELER OLUYOR?
‘İŞTE Öyle Bir Şey’, ‘Sevdan Olmasa’, ‘Bir Tanem Söyle Canım’ gibi 45’likleriyle gönüllere taht kurarak 53’üncü sanat yılını geride bırakan Türk Pop Müziği’nin duayen ismi Erol Evgin’i Türkbükü Üzüm Kızı Sahne’de canlı dinlemek çok keyifliydi.
LONDRA’daki mekanı The Counter’da yaşattığı Anadolu kültürünü bu yaz Yalıkavak’a taşıyan şef Kemal Demirasal’ın lezzetlerini özel bir davetle deneyimlediğimiz Avantgarde Hotel’deki The Counter Tadım günleri 19-21 Ağustos’ta.
TÜRK sinemasının yaşayan efsanesi Şener Şen’i, D-Marin Turgutreis Arena’da sahnelenen tiyatro gösterisi Zengin Mutfağı’nda yoğun bir kalabalık eşliğinde inanılmaz bir ilgiyle izledik.
LEVENT Yüksel, Bodrum Antik Tiyatro konseriyle tüm şarkıların hep bir ağızdan söylendiği ve ışık showlarıyla 90’lar ruhunun yakalandığı büyüleyici bir akşam yaşattı.