Tavsiyeler yarışıyor
Sofra adabı, kuşaktan kuşağa aktarılan bir gelenek. Genç kuşak ünlülere sofra keyfini en iyi çıkardıkları yerleri sorduk. Ortaya kimini manzarası, kimini samimiyeti, kimini sükuneti ve kimini de şovları için tercih edebileceğiniz bu liste çıktı
Kosta’nın sirtakisini izlemelisiniz
NEVŞİN MENGÜ
TELEVİZYON HABERCİSİ
Meyhanede gerçekten çok çok yavaş içmek, çok çok yavaş yemek gerek. Keyfini çıkara çıkara... Bol bol sohbet etmek lazım. Kalamata çok hoşuma gidiyor. Akaretler Caddesi üzerinde, çok büyük değil ama yüksek tavanlı, ferah bir mekân. Bazı akşamlar güzel bir sirtaki şov izleme imkânınız var. Kosta ve Tuba hem çalıyorlar hem söylüyorlar. Kosta sirtaki dansına bayağı hâkim. Mezelere herhalde füzyon diyebiliriz, mevsimine göre her hafta mönü değişiyor. Hepsini tek tek Beyza Gürbüzer, kendi elleriyle hazırlıyor. Yemeklerde Bosna mutfağının da etkisi var, Ege mutfağının da. Meyhaneye en güzeli ailece ya da yakın dostlarla gitmek bence. Samimi bir ekiple olduğunuzda daha fazla eğlenebiliyorsunuz. Meyhane, yeni tanışılan bir grupla gitmek için doğru adres değil. (212) 258 87 88
Saatlerce Boğaz’ı seyredebilirsiniz
ENGİN ATSÜR - BASKETBOLCU
Balıkçı olarak tercih ettiğim mekân, Çengelköy’deki Rigel. Ayda bir mutlaka uğrar, lezzetli balıklarından tadarım. Levrek marine ve ızgara kalamar konusunda çok iyiler. Ayrıca ev baklavasını da çok iyi yapıyorlar. Burada gerçekten işinin ehli aşçılar çalışıyor. Çok sık gitmesem de gittiğimde büyük keyif aldığım bir yer çünkü eşsiz bir manzarası var, saatlerce oturup Boğaz’ın güzelliğini seyredebilirsiniz. Servis kusursuz ve çalışanlar güler yüzlü. Rigel, öğle saatlerinde daha tenha ve sakin oluyor, kalabalıktan pek hoşlanmayanlar öğlen gitmeli. Kuruçeşme’den restorana tekneyle servisleri var. Bu büyük bir kolaylık sağlıyor. Spor, sanat ve iş dünyasının tanınmış yüzlerini çok sık görebileceğiniz, güzel bir yer. (216) 321 03 62.
Kendinizi evinizde hissedeceksiniz ÖZGE FIŞKIN -ŞARKICI
Sıklıkla tercih ettiğim meyhane olarak Cihangir’de bulunan ‘Demeti’yi söyleyebilirim. Genellikle çok kalabalık değil. Buradayken kendinizi ev ortamında gibi hissetmeniz mümkün, çok hoş ve sakin bir atmosfer var. Evime çok yakın bir yerde olduğu için sık sık gittiğim bir yer, ayrıca yakın dostlarım işletiyor. Mutfağı çok temiz, yemekleri çok lezzetli. Demeti’de genellikle levrek marine yemeyi tercih ediyorum. Soya soslu levrek ızgara ve ahtapot ızgaraları da çok leziz, tavsiye ederim. Servis konusunda da mükemmeller. Maydanoz salatasını harika yapıyorlar. Meyhane adabı hakkında söylenebilecek şey, yiyecek ve içeceklerin çok hızlı tüketilmemesi gerektiği. Yemekler yavaş yavaş yenmeli. Farklı tatları sırasıyla denemelisiniz. Bu ailemden öğrendiğim bir şey ve her zaman böyle yapıyorum.
(212) 244 06 28.
İş yemekleri için ideal HAKAN MERİÇLİLER - OYUNCU
Kanlıca’ya yakın olması sebebiyle sıklıkla gittiğim Üsküdar’daki ‘Suna’nın Yeri’ çok rahat ve salaş bir yer. Kandilli İskelesi’nin hemen yanında oturup Boğaz manzarasının tadına varılabileceğiniz en iyi yerlerden biri. Genellikle iş yemeklerinde gittiğim bir mekân. Balık pişirme işinden çok iyi anlayan ustaların elinden iyi balıklar yiyebilir ve rakı keyfi yapabilirsiniz. Meze çeşitleri çok fazla, balıklar günlük, taze ve oldukça lezzetli. Her türlü balık ve meze çeşidini tadabilir, Boğaz’ın eşsiz güzelliğiyle birlikte rakı keyfi yapabilirsiniz. Hatta günbatımına denk gelirseniz, bu manzaranın ne kadar da etkileyici olduğunu görebilirsiniz. Fiyatları bayağı uygun. Ayrıca, Rumeli Hisarı’ndan tekne servisi de var. Çok fazla para ödemek istemeyen ve sakin mekânları sevenler kesinlikle Suna’nın Yeri’ni tercih etmeli. (216) 332 32 41
Muhabbete doyamayacaksınız
PELİN BATU - OYUNCU
Beyoğlu’nda, Nevizade Sokağı’nın sonundaki
‘İmroz’ çocukluğumdan beri ailemle birlikte gittiğim bir yer. Sahibi Yorgo yıllardır işletmenin başında. Annem, babam ve kardeşimle birlikte haftada bir ‘öğlen rakısı’
yapar, hem Yorgo’yu ziyaret eder, hem de yemek yeriz. Orada çalışan herkesle aile gibiyim. Muhabbetin ve hikâyelerin hiç bitmediği, garsonlarla bile sohbet edebileceğiniz bir yer. Kalabalık
ortamları sevmeyenler öğlen saatlerinde gitmeli çünkü akşamları çok yoğun oluyor. Servisin
kusursuz olduğu bu yerde meze çeşidi de çok fazla. Rakının yanında haydari, semizotu ve beyaz peynir en çok tercih ettiğim mezeler. İmroz, birçok sanatçının da uğrak yeri. İçeri girdiğinizde duvarlarda, ünlülerin burada çekilmiş fotoğraflarını görebilirsiniz. (212) 249 90 73
Balık böreği çok lezzetli
ECE ÜNER - TELEVİZYON HABERCİSİ
Benim mekanım Şişhane’deki Safi Meyhane. Meşrutiyet Caddesi’ndeki bu mekânı tercih etme sebebim ortamının ve sohbetinin çok keyifli olması. Ayrıca yemekleri de çok lezzetli. Acılı yaprak ciğer tava, çöp şişte mantı ve güveçte soslu pastırmayı kesinlikle denemelisiniz. Balığa gelince... Hamsili pilav, güveçte balık kokoreç ve kalamar tava yanında bir de rakıyla gerçekten çok keyifli oluyor. Balık böreği de çok lezzetli. Kendi yakınlarınızla eğlenmek istiyorsanız hafta içi her gün gidebilirseniz ama eğer kalabalıkların içinde keyifliyseniz, cuma ve cumartesi akşamları gitmelisiniz. (530) 240 49 08.