MasterChef pirinç salatası tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hem doyurucu hem besleyici pirinç salatası garnitür ile birleşince lezzete ulaşıyor. Peki, pirinç salatası tarifi: Pirinç salatası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...
#Pirinç SalatasıYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüMasterchef larb gai tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit tavuklu salata olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden larb gai malzemeleri ile evde pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, larb gaı nasıl yapılır? İşte Tayland mutfağı larb gaı tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Masterchef Larb GaiGastronomi dünyasının merakla beklediği Michelin Rehberi seçkisi geçen hafta açıklandı. 3 ayrı kategoride aldığı ödülle Urla’daki Vino Locale restoran, törenin en çok parlayan yıldızlılarındandı. Şef Ozan Kumbasar 1 Michelin yıldızıyla 1 yeşil yıldızı kucaklarken eşi ve ortağı Seray Kumbasar da ilk kez takdim edilen Sommelier Ödülü’nü aldı. “Verdiğimiz emeğin, akıttığımız terin, gözyaşının bir karşılığı oldu bu bizim için” diyen çiftle başarılarını konuştuk...
#Gaye ŞahinTaze börülcenin mevsimi bitti ama yıl boyu elimizin altında olan kuru börülceyi kullanmanın tam zamanı. Geçiş dönemlerinde turfanda sebze yerine bakliyat pişirmeyi seviyorum. Kovboy havyarından film akşamları için atıştırmalık kıtır versiyonuna farklı öneriler hazırladım...
#Gülay Barbaros AltanErişte ve köftenin muhteşem birliktelik. çorbamızdan ikinci kase isteyeceğinize eminiz, ama sonraki yemeklere yer bırakın deriz. Öyle doyurucu bir çorba hazırladık ki sizler için, hem ana yemek hem başlangıç. Çorba tarifleri arasında ilk sıraya oturacak on numara bir tarif. İşte, erişteli köfte çorba, etli yaprak sarması, irmik kesmesi ve daha fazlasından oluşan Rüzgar Sünbül ile Ramazan 28. gün iftar menüsü...
#RamazanBoş kalan mideyi rahatlatacak, içimi çok kolay pırasa çorbası hazırladık. Pırasayı sevmeyenlere pırasayı sevdirecek bir Kremamsı kıvamıyla gönülleri fethediyor. Pırasa Çorbası: kış aylarının lezzeti pırasanın çorbası da enfestir. İşte, çorbadan tatlıya lezzetli ve pratik Ramazan 20. gün menüsü...
#Ramazan 20. Gün MenüsüKlasik bir çorbayla açılış yapıyoruz. Mide dostu, yoğurt çorbası. 7'den 70'e herkesin çok severek içtiği çorbamız Ramazanda boş kalan mideye iyi gelir. Bir yoğurt çorbası uzmanı olarak, şöyle diyebilirim ki bu iş bizden sorulur. Yıllarca oğlumun tek yediği yemekti. İşte yayla çorbası, patates püreli et, haşhaşlı revani tatlısı ile Ramazan 12. gün menüsü...
#RamazanTam ismine layık bir çorba yoğurtlu bir çorba; Lebeniye çorbası. Arapça kökenli leben kelimesinden gelen, içinde köfte ve nohut bulunan harika yoğurtlu bir çorba. Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir çorba tarife köfteli çorbada denilir. Oldukça besleyici bu çorbadan hem dayanamayıp ikinci tabağı almayın, şehzade kebabına yer bırakın.
#Ramazan MenüsüBolu'ya özgü, taze fasulye çorbasını mutlaka denemelisiniz. Lezzeti şahanedir. Bir deneyen tekrar yaptırır. Bol vitaminli, besleyici, kolay ve ekonomiktir. Söz verdiğimiz gibi yeni lezzetler, değişik tatlarla kolay ve lezzetli sofralar kurmaya devam ediyoruz. Bu çorba tarifini denemediyseniz hemen deneyin.
#Ramazan MenüsüÇok az malzemeyle böyle şahane bir çorba yapıldığına inanamayacaksınız. Her evde bulunan malzemelerle şipşak hazırlanan bu çorbanın en önemli püf noktası ise unun sürekli karıştırılarak kavrulması. Sonrasını et suyuna bırakın. Az ve öz malzemeyle hazırlanan belki de çorbaların içinde en az malzemeli ama en lezzetli olanlardan biridir un çorbası...
#Ramazan MenüsüKültür mantarıyla hazırladığımız, kremayla zenginleştirdiğimiz davet sofralarına çok yakışan bir çorba ile başlıyoruz bugün. Eğer kültür mantarı dışında başka mantarlar varsa evinizde onlarla da hazırlayabilirsiniz. Lokantalarda, restoranlarda içtiğiniz çorbaları aratmayacak. Kremalı mantar çorbası davet sofralarında da yer verebileceğiniz pratik bir çorba. Dokusu ve harika bir çorbadır.
#Ramazan Menüsü11 Ayın sultanı Ramazan geldi. Her yıl heyecanla beklediğimiz Ramazan'da her güne bir iftar menüsü çıkardık. 30 güne özel hazırlanmış, denenmiş, ekonomik, kolay, Rüzgar SÜNBÜL ile leziz yemeklerden oluşan İftar menüsü örnekleriyle işinizi kolaylaştıracağız.. Güzel iftar sofralarında sevdikleriyle buluşmak, paylaşmak, oruçla vücudumuzu terbiye etmek, Ramazan'ın olmazsa olmazı.
#Ramazan MenüsüHer yıl aşağı yukarı birbirine benzer lezzetlerle donattığınız bir sofraya oturmaktan sıkıldıysanız veya bugün ne pişireceğiniz konusunda hâlâ biraz kararsızsanız işinin ehli bir şeften yardım almanın tam sırası... Aila* restoranın yetenekli şefi Kemal Can Yurttaş bizim için sunumları şık ve bir o kadar leziz bir yılbaşı menüsü hazırladı. Kuzu kaburgadan firik pilavına, kök pancardan Tarsus humusuna hepsi çok pratik tarifler veren şef, hindi ve tavuk pişirecekleri de unutmadı...
#Yılbaşı YemekleriHem şeker, hem tuz hem de yağla barışık bir sebze bu... Mutfağımıza önce turşusu girdi, sonra reçeli... Zamanla dolması, kayganası, böreği, pilavı, mücveri vazgeçilmezlerimiz oldu. Çeşit çeşit yemeğini sofralarımıza taşımamız da gösteriyor ki hepimiz birer patlıcan tutkunuyuz...
#PatlıcanMevsimin rengârenk çiçeklerini ocaktaki tencerenin içine katmak ya da salataya eklemek çoğumuzun gündelik mutfak alışkanlıkları arasında değil. Oysa Osmanlı’dan bu yana sofralarımızda olan bu zarif ve incelikli malzemelerin geçmişteki kullanım şekilleri bugüne de ilham olacak çeşit ve zenginlikte. Üstelik son yıllarda gastronomi dünyasının da popüler konu başlıklarından.
#Çiçekİstanbul Maslak denince aklınıza sadece iş blokları, sanayi sitesi, otomobil tamircileri veya bohem sanatçı atölyeleri gelmesin. Son yıllarda sürekli çehresi değişen, gelişerek yenilenen bölgede yemek duraklarının sayısı da her geçen gün artıyor. Pilavcısından rafine şef restoranlarına, esnaf lokantalarından iyi hamburgerin adreslerine kadar pek çok seçenek var. Etraftaki işyerlerinden gelen talebin ve yeni açılan özgün işletmelerin de bu hareketlilikteki payı büyük. Hangi mekânlara gidilir, nerede ne yenip ne içilir, adresleri bilenlere sorduk.
#MaslakCenevizliler döneminden kalma bir avluda, otele dönüştürülmüş eski bir Fransız okulunun içinde hizmet veriyor Il Cortile Ristorante Pizzeria... İtalya’nın kuzeybatısındaki Ligurya’nın sevilen yemeklerinden dolgulu makarna ‘pansotti’... Patates, füme et ve aromatik otlarla doldurulmuş bir çeşit lahana sarması ‘preti e frati’... Tüm bu lezzetler tam bizim damak tadımıza göre...
#Il Cortile Ristorante PizzeriaSardunya Catering’in başarılı şefi Çiğdem Alagök, hem ev hem de restoran mutfağı alışverişleri için en çok Kadıköy Çarşı’yı tercih ettiğini söylüyor. Şefin her zaman uğradığı favori adresleri arasında sakatatın her çeşidini, kargıdan civile kıymetli yöresel peynirleri, balığın ve mezenin en tazelerini bulabileceğiniz dükkânlar var...
#Kadıköy ÇarşıDiyet listelerinde genellikle üzeri karalanan pirinç, bu kadar da zararlı mı gerçekten? Bu besini ve türlerini ne kadar iyi tanıyoruz? Örneğin basmatinin nar ve şeftali gibi meyvelerle salatası enfes olur. Çorbalara kıvam vermek için kepekli pirinci, uzun süre tok kalmak isterseniz de kırmızı pirinci tercih edebilirsiniz.
#PirinçDışarıda ailemizle ve arkadaşlarımızla bir şeyler yiyip vakit geçirmeyi çok özledik. Yazın vazgeçilmezi piknik için yılın en uygun vakitlerindeyiz. Ünlü şeflerden tarifler istedik, şef Refika Birgül’den sepet hazırlamanın ipuçlarını öğrendik. Hürriyet Seyahat yazarımız Saffet Emre Tonguç da en güzel piknik alanlarını paylaştı.
#Yemek TarifleriRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi üçüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 5 Mayıs Çarşamba, Ramazan'ın 23. günü için iftar menüsü...
#Ramazan