GeriMutfak Tüyoları MASTERCHEF LARB GAI TARİFİ: Tayland mutfağı larb gai nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

MASTERCHEF LARB GAI TARİFİ: Tayland mutfağı larb gai nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

MASTERCHEF LARB GAI TARİFİ: Tayland mutfağı larb gai nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Masterchef larb gai tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit tavuklu salata olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden larb gai malzemeleri ile evde pratik bir şekilde hazırlanıyor. Peki, larb gaı nasıl yapılır? İşte Tayland mutfağı larb gaı tarifi, malzemeleri ve yapımı...

Tay dilinde "larb", "iyi şanslar ve refah" anlamına gelir. Kelime anlamı aynı zamanda bir pişirme yöntemini de tanımlıyor. Ferah bir salata olan larb gai tavuk ve pirinç sayesinde doyurucu ve tek başına bir öğün olma özelliği taşıyor. İşte, larb gai nasıl yapılır merak edenlere, Taylan salatası larb gai tarifi ve malzemeleri...

LARB GAI MALZEMELERİ

500 gram tavuk göğsü
2 çay kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı su
2.5 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı balık sosu
2 çay kaşığı esmer şeker
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı taze zencefil
3-4 diş sarımsak
1 adet limon otu sapı
2 adet acı sivri biber
1/2 kırmızı soğan
1 fincan kişniş
1/2 demet nane yaprağı

Servis için:

3 yemek kaşığı kavrulmuş tuzsuz fıstık
6-8 adet marul yaprağı
Limon
Kırmızı biber

LARB GAI NASIL YAPILIR?

Derin kasede mısır nişastası, limon suyu, balık sosu, esmer şeker ve suyu karıştırın.

Tavaya ayçiçek yağı, zencefil ile sarımsağı ekleyerek 3-4 dakika soteleyin. Limon otu ilave ettikten sonra julien kesilmiş tavuk etini ekleyin ve pişene kadar kavurun.

Sosu ekleyin ve 1 dakika sonra taze biberi ve kırmızı soğanı ilave ederek biraz daha kavurmaya devam edin.

Ardından kişniş ve taze naneyi ilave ederek ocaktan alın.

Marullara kıymalı karışımı paylaştırın ve üzerine yer fıstığı serpin. Limon dilimleri ve arzu ederseniz yanında haşlanmış pirinç ile servis edin. Afiyet olsun...

False