Yaşadıkça yenilenen, gezdikçe güzelleşen, yürüdükçe yeniden keşfedilen bir şehir Paris. Her ne kadar soğuk olsa da kışı da ayrı bir güzel oluyor âşıklar şehrinin… Gezilecek görülecek yerler listesi elbette uzun ama ben sizi bu güzel şehrin kek cennetine götürmek istiyorum: Lili’s Brownies… Hadi başlayalım…
#Paris Gezi RehberiParis denilince Eyfel manzarası, Seine Nehri’nde tekne turları ve müzeler, iyi şaraplar, peynirler, rengârenk bereler, bagetler, kruvasanlar ve daha birçok güzel yemek akla geliyor. Peki ya o rengârenk Fransız tatlıları? Paris tam anlamıyla bir tatlı cenneti ve en renklisinden, en kremalısına, en farklısından en klasiğine kadar her zevke göre mutlaka bir tatlı var. İşte size Paris'deki en lezzetli 10 tatlı durağı…
#Paris YemekleriTürkiye ve dünyanın en güzel, en ilginç, en lezzetli ve eğlenceli gezi bölgelerini 88 sayfalık pırıl pırıl bir dergide buluşturan Hürriyet Seyahat Yaz çıktı. 3 ay boyunca raflarda kalacak Hürriyet Seyahat, yaz boyu gezginlere rehberlik edecek.
#DergiYazarımız Vedat Milor, restoran eleştirmenliğinde 20’nci yılını kutluyor. Ailesinin hikâyesinden soyadının anlamına, akademisyenlik günlerinden yurtdışı seyahatlerine, yeme-içme işlerini daha konuşulur hale getirdiği TV programından gastronomik bir otoriteye dönüşmesine; hayatının önemli dönemeçlerini ‘Buyurun Ziyafete’ adlı kitabında anlatan Milor’la konuştuk: “Mangalda pişmiş, çok güzel bir lüfer yerken ‘Bu Boğaz, bu deniz, bu koku, bu balık… Sadece bizde var. Dünya çapında bir mutfak yaratabiliriz’ diye düşünmüştüm fakat Türk mutfağı kötüye gitti. Üzülüyorum ama şaşırmıyorum da...”
#Vedat MilorGastronomi dünyasının en prestijli rehberlerinden olan, Türkiye’nin ilk ve tek özgün derecelendirme sistemiyle hazırlanan İncili Gastronomi Rehberi’nin beşincisi yolda. İnciler 2023’ün ilk yarısında sahiplerini bulacak. Bu yıl üç yenilik daha var. Kebabın, şırdanın başkenti Adana da artık rehberde. Bu yıl ilk kez rehberin İngilizcesi de basılıyor. Londra’da Rüya restoranda ocak ayı sonunda dünyaca ünlü gurmeler, yemek yazarları, şefler ve yabancı basının da katılacağı bir tanıtım ile İncili Gastronomi Rehberi dünyaya açılacak. Ve dahası Karaca-Hürriyet işbirliği bundan böyle Jumbo markasının desteği ile daha da büyüyecek.
#İncili Gastronomi Rehberi‘Karşılıksız adanmışlık’ içinde çalışan ve harflere ‘ömrünü yatıran’ Enis Batur’un ‘Pasaport Damgaları’, 1987-2006 arası 20 yıllık yol günlüğü. Sürükleyici, coşkulu, içten, özendirici, özenli, su gibi... Yediği içtiği, gezdiği gördüğü hepsi bir yana, okuyup yazdığını ve yazmak istediklerini de anlatmış ki, işte kitabın tadı asıl orada beliriyor.
#Enis BaturPrag’a uçağımız inişe geçtiğinde yeşilin çeşitli renkleriyle karşılaştım. Şehre indiğimde havaalanı çevresinden geçerken mor salkımlı şirin evler gördüm. Paris'in banliyölerine benzettim bu bölgeyi. Merkeze geldiğimizde, tarihi ve geçmişlerine değer verdiklerini gördüm. Şimdi size biraz Prag ile ilgili bilgi vermek istiyorum. İşte Prag gezi yazım…
#Prag Gezi YazısıHesabını Bilen Gezgin, dünyayı dolaşmak isteyenlere cep yakmayan öneriler sunacak. Ucuz uçak bileti ile başlayan tüyolar; ekonomik konaklama, beslenme, rota hazırlama gibi konu başlıklarında devam edecek. Tüm hazırlıkları tamamladığımızda dünya şehirlerini sokak sokak gezmeye başlayacağız.
#HavayoluYurtiçinde veya yurt dışında seyahate çıktığınızda hayat kurtaracak uygulamaları jürimize sorduk. En ucuz uçak bileti nerede?, Nasıl ucuza konaklayabilirim?, En lezzetli yemekler nerede?, Kaybolmadan nasıl gezerim? Ve nereleri görmem lazım? Gibi sorulara cevap bulacağınız aplikasyonlar bu listede!
#Seyahat