KÜTAHYA'da evli ve 2 çocuk annesi Nalan Yaşar (43), hobi olarak başladığı kağıt oyma sanatını kısa sürede meslek haline getirerek atölye açtı. Osmanlı harem resimleri üzerine çalışmalar yapan Yaşar, "İnternetten bakarak öğrendim ve 10 yılda 3 kişisel sergi açtım. Bir eser en az 2 ayda ortaya çıkıyor. Amacım unutulmaya yüz tutmuş el sanatını hayali ve hevesi olanlarla buluşturmak" dedi.
#GirişimcilikAlmanya’nın Karlsruhe Sarayı’daki Badisches Museum tarihi bir sergiye ev sahipliği yapıyor. ‘Kaiser und Sultan- Nachbarn in Europas Mitte 1600-1700’ (Kayzer ve Sultan-Avrupa’nın Ortasındaki Komşuları 1600-1700) adlı sergide, Almanya, Avusturya, Polonya, Macaristan, İsviçre ve Slovenya’daki müzelerden, vakıflar ve özel koleksiyonculardan toplanarak hazırlanan paha biçilemez 320 eser bulunuyor.
#Avrupadan HaberlerFausto Zonaro, İtalya’dan bir gemiye atlayıp Akdeniz’i geçer ve İstanbul’a gelir. Osmanlı’nın son yıllarıdır. Aklında tek şey vardır, o da Sultan Abdülhamit’in saray ressamı olmak. İstanbul’da karşılaştıkları onu şaşkına çevirir. Saray entrikaları, yasak aşklar, savaşlar, tablolar ve birbirinden farklı insanlarla dolu bu şehirde neler yaşadı? O hayali bir kahraman değildi. Gerçek bir kişilikti. Abdülhamit’in saray ressamı da olmayı başardı. Peki, ama nasıl? Yanıtı, Orhan Bahtiyar’ın Ateş Kırmızısı kitabında…
#Orhan BahtiyarTürkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Türkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
'Sarayın İmgeleri' kitabında, Osmanlı Sarayı'nın gözüyle bir dönemin resimli tarihinden örnekler sunan Boston Üniversitesi öğretim üyesi Emine Fetvacı, hurriyet.com.tr'nin sorularını yanıtladı. Kadınların sarayda önemli bir role sahip olduğunu, güç dengelerinin sürekli değiştiğini ifade eden akademisyen, Kanuni Sultan Süleyman dönemi için yapılan "Altın Çağ" vurgusunun da gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Üçüncü Dünya Savaşı çıksa ya da doğal bir afetten mustarip olsak hangi milli hazinelerimizi, sanat eserlerimizi kurtaracağız? Soru aslında basit ama cevabı bir o kadar zor. Hangisini söyleseniz, diğerinin hatırı kalacak cevaplar için, sanat tarihçilerinin kapısını çaldık. İşte, Türkiye’nin yangında ilk kurtarılacak hazineleri
Ferzan Özpetek’i nasıl tanırsınız? İtalyan mı? Türk mü, yoksa İtalya’da yaşayan Türk yönetmen diye mi? Onunla konuşunca anlıyorsunuz ki bu sorular anlamsız. O bir dünya vatandaşı, kullandığı dil de evrensel. Beslendiği en önemli kaynak da anılarından, kendi yaşamından oluşturduğu çıkın. Vizyondaki sekizinci filmi “Serseri Mayınlar” da bunun yeni ve başarılı bir kanıtı.
Bodrum Yarımadası’nın karşısındaki Kilimli ya da yaygın adıyla Kalimnos, Yunanistan’ın 12 Adalar’ı içinde en az bilineni. Sakin koyları, tipik ada atmosferi, yürüyüş, dalma ve kaya tırmanışı alanlarıyla cazibe merkezi. Bodrum’dan her gün Kos’a ya da Çeşme’den Sakız’a yapılan seferlerle Yunanistan’a geçip, aktarmalı olarak Kalimnos’a ulaşmak mümkün.
İsrail’in başkenti Kudüs, altı bin yıllık tarihiyle dünyanın en eski şehirlerinden. Son iki bin yılda üç semavi dinin önemli olaylarına sahne olan, kutsal merkezlerine ev sahipliği yapan şehir, farklı inançların, etnik grupların yanyana yaşandığı bir açıkhava müzesi. Yaz aylarında gündüz sıcaklığı 30 dereceyi, 700 bin nüfusu dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle 1 milyonu aşıyor.