Güncelleme Tarihi:
1970'li yıllardan itibaren geliştirdiği kendine özgü teknikle tükenmez kalem kullanarak resim yapan Akman, bu yöntemi kullanmasının nedenine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Desen yaparken mümkün olduğu kadar silmeden yapmak gerekir. Bundan yola çıkarak, kendi geliştirdiğim bu teknikle resim yapmaya başladım" dedi.
Tükenmez kalemle yaptığı resimlere paha biçemediği için bugüne kadar iki tanesi hariç resimlerini satmak istemediğini ifade eden Akman, bu resimleri önümüzdeki günlerde New York'ta sergilemeyi planlıyor.
Tükenmez kalemle yaptığı resimlerde, "Mekanikleşen İnsan" konusunu işlemeyi tercih ettiğini söyleyen Akman, "insanın makinelerden etkileşimini, kendi ürettiği makinelerle yaşamındaki değişimini, robotlaşmasını ve doğal yaşamdan kopuşunu" resimlerinde yansıtmaya çalıştığını kaydetti.
Son olarak Londra'daki bir Türk restoranının tavanına tabakları, peçeteleri, çatal ve kaşığı hazır bir masa yerleştiren Akman, başka bir restoranda ise "soğan" şeklinde bir ışıklandırma çalışması yapmış. Restoranların iç dekorasyonunda, alışılagelmişin dışında tencere, tava ve süzgeç gibi objeleri kullanarak aydınlatma çalışmaları yapan Akman, lale, karanfil, Mevlevi dansı ya da Michelangelo'nun "Creation of Adam" eserinden esinlenerek hazırladığı duvar kabartmalarıyla da oldukça dikkat çekiyor.
Günlük yaşamda sıklıkla kullandığımız şeyleri alışılagelmişin dışında kullanmayı tercih ettiğini ifade eden Akman, "Soğan, hemen hemen her yemeğin vazgeçilmez bir parçası. Her gün üzerinde yemek yediğimiz masayı da ben tavana astım. Hem dekoratif, hem de daha özgün. Her gün kullandığımız bu objeleri alışılmışın dışında bir formda görmek, insanları da şaşırtıyor" diye konuştu. Akman, son olarak Londra'da faaliyet gösteren Türk restoranlarından birinin duvarında aydınlatma amacıyla gitar kullandı.
Helenistik dönem, Mısır duvar kabartmaları, Harem ve Osmanlı süsleme sanatından etkilenerek hazırladığı duvar kabartmalarının da bulunduğunu ifade eden Akman, bir sonraki çalışmasının "Mevlana" teması taşıyan özel bir koleksiyon olacağını kaydetti.
2002 yılında ayna üzerine yaptığı özel bir çalışmayla Kraliçe 2. Elizabeth'in bir portresini yapan Akman, bu çalışmayı Kraliçeye hediye etmesinin ardından, kendisinden teşekkür mektubu aldığını belirtti. Akman, Kraliçenin Altın Jübile yılı kutlamaları kapsamında hazırladığı bu çalışmasında, ayna üzerine beton, ahşap ve cam malzemesi kullandığını ifade etti. Kraliçenin özel koleksiyonuna alındığı kendisine iletilen söz konusu eserin bir kopyasını daha yapan Akman, ikinci kopyasının ise kendi koleksiyonunda bulunduğunu söyledi.
Avusturya, İngiltere, Suudi Arabistan ve Türkiye'de toplam 16 kez sergi açan 53 yaşındaki sanatçı, Ankara Üniversitesi Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca Bölümünü okuduktan sonra Viyana'da Güzel Sanatlar eğitimi aldı.