Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar ve sahur sofraları da kurulmaya başladı. Maalesef ki, bir ramazan ayını daha koronavirüs gölgesinde geçiriyoruz. Pandeminin hala devam ediyor olması ve COVID-19’un yeni varyantlarının çıkması, bu sofralarda ne tüketildiğinin de önemini arttırıyor. Gelin bugün, ramazan ayını sağlıklı geçirebilmek için iftar ve sahurda neler tüketilmesi gerektiği ile uzun süreli açlıklarda bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olacak tariflerin neler olduğuna bir bakalım.
#ANKARA11 ayın sultanına yakışır bir sofra hazırlamak isteyen vatandaşlar, örnek iftar menülerini araştırıyor. Çorba, ana yemek, salata ve tatlı tariflerinden oluşan iftar menüleri 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünenler için fikir verici oluyor. Dilerseniz Ramazan sayfamızdan tek tek yemek tariflerine bakarak kendi iftar menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte Ramazan'ın ilk günü için hazırladığımız örnek iftar menüsü
#İftar Menüsüİftar hazırlığı yapan ev hanımları saatlerin ilerlemesiyle birlikte ‘Bugün ne pişirsem?’ sorularını sıklaştırdı. Günün çorbası, ana yemek, tamamlayıcı lezzetler, tatlı veya içecekten oluşan iftar menüsü örneklerini sizler için derlemeye devam ediyoruz. Yayla çorbası, karnıyarık, zeytinyağlı taze fasulye ve kedi dili pasta tarifinden oluşan 5. gün iftar menüsü detayda!
#İftar MenüsüKimi zaman iftar yemeğini fazla kaçırıp sahurda bir şey yiyemediğiniz oluyor mu? İftar yemeklerinin hafif olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kişilerin sağlıklı iftar menüleri tercih etmelerini öneriyor. İşte, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli örnek iftar menüsü...
#İftarOruç tutmak için önce vücudumuzu, aç kalacağımız saatleri düşünerek doğru hazırlamamız gerekir. Sahurda iftardan kalan tuzlu, bol yağlı ve kalorili yemeklerden vazgeçin. Yumurta tok tutar, domates ve salatalık su ihtiyacınıza cevap verir, yoğurt ve süt sinirleri gevşetir...
#OruçRamazan’da son moda, zayıflamak umuduyla oruç tutmak. Şunu söylemeliyim ki, bu sadece bir hayal! Kilo vermek bir yana, Ramazan düzeninde kilo almamak için bile, her zamankinden daha fazla dikkatli olmalısınız. Uzun süre aç kaldığımız zaman, vücudumuz kendini savunmak için enerji üretmekten vazgeçer ve yediğimiz her lokmayı yağ olarak stoklamaya başlar. Buna birde zengin iftar sofraları eklenince sonuç baştan bellidir!
#SahurRamazanda doğru besinleri, doğru miktarlarda yiyerek oruç tutmayı başarırsanız hem ibadetinizi yapmış hem de vücudunuza sıhhat kazandırmış olursunuz. Sağlıklı oruç tutmayla doğru beslenmenin ipuçlarını beslenme ve diyet uzmanı Elif Nida Zafer ve Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı, iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya anlattılar…
#Ramazanda Doğru BeslenmeRamazan ayında öğünlerde oluşturulacak düzen ve öğünlerde alınacak besinlere dikkat edilmesi sayesinde zinde ve sağlıklı bir ramazan geçirilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Cem Nevşioğulları, “Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmek için beslenme kalkanı oluşturun. Bu ayda uzun süre aç kalmak, beslenme şeklinin ve saatlerinin değişmesi, hareketin azalması, yemeklerden hemen sonra yatılması gibi nedenlerle beslenme problemleri ortaya çıkmaktadır” dedi.
#Uzm. Dyt. Cem NevşioğullarıRamazan ayının 1. Gününün başlamasıyla birlikte iftar menüsü örnekleri yeniden gündeme geldi. ‘İftara ne pişirsem?’ sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, örnek menüleri inceleyerek fikir sahibi olmaya çalışıyor. İster örnek iftar menüsündeki tarifleri yapabilir isterseniz de kendi menününüz oluşturabilirsiniz. İşte ‘yumurtasız yayla Çorbası'’, 'tavuklu sultan kebabı’ ve ‘sütlü tel kadayıf’dan oluşan Ramazanın 1. gününe özel iftar menüsü…
#İftarda Ne PişirsemRamazan ayında sık karşılaşılan sorunlardan birinin kan şekeri dengesizliği olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Çağlanur Korkmaz, iftarda sofralarda tarçına yer verilmesi gerektiğini söyledi. Korkmaz, "Ramazanda kan şekerinizi tarçınlı çayla dengeleyin" dedi.
#BeslenmeRamazan ayında sık karşılaşılan sorunlardan birinin kan şekeri dengesizliği olduğuna dikkat çeken Diyetisyen Çağlanur Korkmaz, iftarda sofralarda tarçına yer verilmesi gerektiğini söyledi. Korkmaz, "Ramazan’da kan şekerinizi tarçınlı çayla dengeleyin" dedi.
#Tarçın Nasıl KullanılırRamazan ayı, oruç tutanların dikkat etmedikleri takdirde kilo almaya en müsait oldukları dönemlerden biridir. Uzun süreli açlık sonrası geç saatte yenen ağır iftar yemeği, yeterince sıvı alınmaması, düşen kan şekerinin etkisi ile günlük tatlı tüketiminin artması ve fiziksel aktivitenin kısıtlı olması gibi etkenler bu dönemde kilo alınmasına sebep olabilir. Dyt. Psk. Meryem Berrin Ak, ramazan ayında nasıl beslenmek gerektiğine dikkat çekti.
#RamazanBu yıl Ramazan orucu 16 Mayıs’ta başlayacak… Günde yaklaşık 17 saat sürecek olan bu süreçte beslenmemizde dikkat edeceğimiz bazı noktalar ile daha sağlıklı bir ramazan ayı geçirmek mümkün. İşte Ramazan ayına özel öneriler ve Roksi Diyet Yemek Servis Ekibinin hazırladığı 1 günlük örnek ramazan menüsü...
#Beslenmeİftar menüleri Ramazan sofrası hazırlıklarında büyük kolaylık sağlıyor. Ramazan ayı boyunca Oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar İftar'da ne pişirsem sorusuna örnek iftar menüleriyle yanıt buluyor. İşte beşamel soslu tavuk, nohutlu tarhana çorbası, çilekli güllaç tarifinden oluşan iftar menüsü!
#İftar Menüleriİftar menüleri, akşam için hazırlık yapan vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. ‘Bugün ne pişirsem?’ sorularınıza yanıt olabilecek tarifleri derlemeye devam ediyoruz. İster örnek iftar menüleriyle isterseniz de Ramazan sayfasında yer alanlar tariflerle siz de kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte barbunya, fıstıklı şekerpare tarifi, domates soslu köfte tarifinden oluşan iftar menüsü!
#Bugün Ne Pişirsemİftar menüleri Ramazan ayında 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen ev hanımlarının imdadına yetişiyor. Çorba, ana yemek, pilav, salata veya tatlı tariflerinden oluşan örnek iftar menülerini sizler için derlemeye devam ediyor. Peki, bugünün menüsünde neler var? İşte mantar çorbası, kozalak mantı, ceviz pare tarifinden oluşan iftar menüsü!
#İftar MenüleriSaatlerin ilerlemesiyle birlikte ‘Bugün ne pişirsem?’ soruları sıklaştı. İftar sofraları için hazırlıklara başlayan vatandaşlar, örnek iftar menülerinden fikir almaya çalışıyor. Sizler de çorba, ana yemek, pilav, salata veya tatlı tariflerinden oluşan örnek iftar menüleriyle iftar sofralarınızı zaman kaybetmeden hazırlayabilirsiniz. İşte karnıyarık, barbunya ve kalburabastı tarifinde oluşan iftar menüsü
#Bugün Ne PişirsemUzmanlar, Ramazan'da gerekli tıbbi tedavi ve beslenme programları düzenlendikten sonra oruç tutulmasının doğru olduğuna işaret ediyor.Uzman Diyetisyen Gülçin Ergazi, oruç tutmaya karar veren kişilerin sağlık sorunları varsa, düzenli ilaç kullanıyorlarsa (diyabet, böbrek hastalıkları, kalp-damar hastalıkları, karaciğer ve tansiyon hastalıkları, kanser, hamilelik, emziklilik ve yaşlılık gibi durumlar; riskli işlerde ve yüksek dikkat gerektiren işlerde çalışanlar, büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar gibi) mutlaka doktorlarına danışmaları gerektiğini belirtti.
#RAMAZAN MENÜSÜİftar menüleri, akşam için hazırlık yapan vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. ‘Bugün ne pişirsem?’ sorularınıza yanıt olabilecek tarifleri derlemeye devam ediyoruz. İster örnek iftar menüleriyle isterseniz de Ramazan sayfasında yer alanlar tariflerle siz de kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. İşte, sütlü domates çorbası, kadınbudu köfte ve limonlu şekerpare tarifi!
#Bugün Ne PişirsemÖrnek iftar menüleri ile 'Ramazan' sofralarını hazırlamak daha kolay. 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen ev hanımları için çorbasından ana yemeğe, aperatiflerden tatlılara akşam için hazırlanmanıza yardımcı olabilecek pek çok tarifi ve iftar menülerini sizler için derledik. Bugünkü iftar menüsü: mantar çorbası, bezelye yemeği, tereyağlı pirinç pilavı ve güllaç tarifi…
#İftar Menüleriİftar menüleri ‘Ramazan’ ayının en çok araştırılan konularından olmaya devam ediyor. Bugün ne pişirsem? sorularına yanıt bulmak isteyen ev hanımları, örnek menüleri inceliyor. Günün çorbası, ana yemek, salat ve tatlıdan oluşan iftar menüsünü derledik. İşte, Ezogelin çorbası, kaşarlı köfte, kabak tarator ve trileçe tatlısından oluşan iftar menüsü!
#İftar Menüsü