Güncelleme Tarihi:
Bugün ne pişirsem? sorusu birbirinden lezzetli ve pratik iftar sofraları hazırlamanızı kolaylaştıracak örnek menülerle kolayca yanıt buluyor. Sizler de dilerseniz örnek menülerden dilerseniz de Ramazan sayfamızdan tariflere bakarak kendi menünüzü oluşturabilirsiniz. Günün iftar menüsü: Beşamel soslu tavuk, nohutlu tarhana çorbası, çilekli güllaç tarifi!
ÇİLEKLİ GÜLLAÇ TARİFİ
Malzemeler
4 adet güllaç yaprağı
15 – 20 adet çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için Malzemeler
1 litre süt
150 gr. toz şeker
5 yemek kaşığı gül suyu
Üzeri için Malzemele
Toz Antep Fıstığı
Hazırlanışı
Bir sos tenceresinde süt, şeker ve gül suyunu, şeker eriyene kadar ısıtın ve ılımaya bırakın. Güllaç yapraklarını parçalayarak bir tepsiye dizin ve üzerine ılıttığınız şerbeti döküp yumuşamaya bırakın. Çilekleri küp küp doğrayın, bir tavada üzerine bir yemek kaşığı şeker koyup şeker eriyene kadar karıştırın ve kenara alın. Kuplarınızın tabanına yumuşayan güllaç yapraklarından yerleştirin. Üzerine hazırladığını şekerli çileklerden koyun, onun da üzerine yeniden bir parça güllaç koyun ve son olarak toz antep fıstığı ile süsleyip soğuk servis edin.
NOHUTLU TARHANA ÇORBASI
5 yemek kaşığı tarhana
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı biber veya domates salçası
1 litre (5 su bardağı su)
2 su bardağı nohut – Haşlanmış
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Tarhanayı soğuk sütle derin bir kapta iyice karıştırın ve kenara alın.
Derin bir tencerede tereyağını eritin, sıvı yağı ilave edin ve ısın.
Ardından biber salçasını ekleyip iyice kavurun.
Salçanın kokusu çıkınca sütte açtığınız tarhanayı ilave edin karıştırın.
Ardından suyunu, nohutları, tuz ve karabiberi ilave edip ara ara karıştırarak 15- 20 dakika nohutlar iyice pişene kadar pişirin.
BEŞAMEL SOSLU TAVUK
Yarım kilo tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı soğuk süt
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Kuşbaşı tavuk göğsünü, taze çekilmiş tane karabiber ve tuz ile harmanlayarak lezzetlendirin.Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Tavuk etlerini aralarda karıştırarak, yüksek ateşte soteleyin. Sotelenen tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın. Beşamel sosu hazırlamak için; tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun. Kavrulan una soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin.Tavukların üzerini beşamel sos ile kaplayın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimledikten sonra, bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.