Güncelleme Tarihi:
Oruç tutanların vücudu yaklaşık 16 saat susuz kalıyor. Bunun da vücuttaki su dengesini etkileyeceğini belirten uzmanlar iftarda ana yemek öncesi çorba tüketmenin faydalı olacağını belirtiyor.
TARİFİN HAZIRLANIŞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
Yemeklerin yanında tüketilen salata, ana yemeğin aşırı tüketilmesinin önüne geçer. Hem bu nedenle hem de vücudun gerekli vitamin ve mineralleri alması adına bol salata yenmelidir.
TARİFİN HAZIRLANIŞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
Tavuk eti, besin değeri açısından diğer etlere benzer ancak daha az yağlıdır. Bunun yanında doymuş yağ ve kolesterol içeriği de azdır. İşte bu nedenle iftar menüsünde tavuk tüketmek oldukça faydalıdır.
TARİFİN HAZIRLANIŞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
Ayran, hem uzun süre tok tutar hem de metabolizmanın yavaşlamasını önler. Bu nedenle iftarda bol ayran tüketmenizde fayda var.
TARİFİN HAZIRLANIŞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı olan güllaç oldukça hafiftir. Bol sütlü olması da besin değerinin fazla olmasını sağlar. İftarda gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
TARİFİN HAZIRLANIŞI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
Günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak amacıyla iftardan 1-2 saat sonra meyve tüketmenin faydası oldukça fazla.