Ramazan için örnek iftar menüsü

Güncelleme Tarihi:

Ramazan için örnek iftar menüsü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 04:12

Kimi zaman iftar yemeğini fazla kaçırıp sahurda bir şey yiyemediğiniz oluyor mu? İftar yemeklerinin hafif olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, kişilerin sağlıklı iftar menüleri tercih etmelerini öneriyor. İşte, sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli örnek iftar menüsü...

Haberin Devamı


EZOGELİN ÇORBASI

Ramazan için örnek iftar menüsü

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • Arzuya göre kimyon-pulbiber
  • Sıcak su veya et suyu
  • Limon

Hazırlanışı

  1. Mercimeği güzelce yıkayıp, yumuşayıncaya kadar haşlayıp robotton veya tel süzgeçten geçirin.
  2. Bir tencereye yağları alın, tereyağı eriyince salça ve naneyi ekleyip, 1-2 dakika kavurun. (Arzu ederseniz acı biber ekleyebilirsiniz).
  3. Üzerine püre haline getirilmiş mercimeği, yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin.
  4. Yeteri kadar sıcak su veya et suyu ilave edin.
  5. Ara ara karıştırın.
  6. Pişmeye yakın tuz ve kimyonla tatlandırın.
  7. Altını kapatır kapatmaz yeteri kadar limon suyunu katın.
  8. Not: İçinde pirinç ve bulgur olduğu için koyulaşır, suyunu ona göre koyunuz.

Not: Bu tarif mutfakvetatlar.blogspot.com yazarı Selma Mollaoğluna aittir.


KIRMIZI LAHANA SALATASI

Ramazan için örnek iftar menüsü
 

Malzemeler

  • 1 adet kırmızı lahana
  • 2 adet ekşi elma
  • ½ su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Sosu için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • ½ çay bardağı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Tuz

Hazırlanışı

  1. Kırmızı lahanayı ince kıyın ve geniş bir kaseye alın.
  2. Yarım ay doğradığınız elmayı ve ceviz içini ilave edip karıştırın.
  3. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirin.
  4. Karıştırıp servis yapın.

Not: Bu tarif, lezzet.com tarafından hazırlanmıştır.


KÖFTELİ BEĞENDİ

 

Ramazan için örnek iftar menüsü
 

Malzemeler

  • 6 adet kemer patlıcan közlenmiş
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı dolusu tereyağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 250 gr köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı galeta unu

Hazırlanışı

  1. Köftelik kıymayı bir kaba alın.
  2. Üzerine rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, tuz, karabiber kimyon, yumurta, galeta ununu ekleyin.
  3. Köfteyi yoğurun.
  4. Köfteden fındıktan irice parçalar koparıp yuvarlayın.
  5. Büyük bir tavaya yağ ekleyin.
  6. Isınan tavanın içine köfteleri atın.
  7. Çevire çevire pişirin.
  8. Tereyağını bir tencereye alın eritin.
  9. Unu ekleyin ve kavurmaya başlayın.
  10. Kavrulan unun üzerine soğuk sütü ekleyin çırpma teliyle çırparak karıştırmaya başlayın.
  11. Muhallebi kıvamı alana kadar pişirin.
  12. Kabukları soyulmuş ve ince ince kıyılmış közlenmiş patlıcanları beyaz sosun içine atın.Kaşar peyniri rendesi ve tuzunu ekleyin.
  13. Kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirin.
  14. Rendelenmiş domatesi bir tencereye alın.
  15. İçine biber salçası ve zeytinyağı ekleyin.
  16. Hafif suyunu çekince içine kekik, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin.
  17. 2-3 dakika pişmeye bırakın.
  18. Beğendiyi bir servis kabına alın.
  19. Üzerine kızarttığınız köfteleri koyun.
  20. En üzerine domates sosu gezdirin.
  21. Sıcak ya da ılık servis edin.

Not: Görüntüsüyle ve lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmeziniz olacak.


EV YAPIMI AYRAN

 

Ramazan için örnek iftar menüsü
 

Malzemeler 

  • 4 bardak su
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • İstenildiği kadar tuz

Hazırlanışı

  1. Kaymaksız olan kısmından 5 yemek kaşığı yoğurdu derin bir kaba koyun ve karıştırın.
  2. Üzerine suyu karıştırarak, yavaş yavaş ekleyin (Su miktarını sevdiğiniz kıvama göre daha az ya da daha çok ayarlayabilirsiniz).
  3. Dilediğiniz kadar tuz koyup tekrar karıştırın.
  4. Buzdolabında bekletin.
  5. Soğuk olarak servis edin.

KADAYIF DOLMASI

 

Ramazan için örnek iftar menüsü
 

Malzemeler

  • 250 gr tel kadayıf
  • 152 gr ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

  1. Su ve şekeri tencereye koyarak 10 dakika kaynatın.
  2. Limon suyunu ekleyerek karıştırın , ocağın altını kapatın.
  3. Kadayıftan parçalar alarak 15 x 15 cm ebadında düz ve çok kalın olmayan kareler hazırlayın.
  4. Her yerinin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin.
  5. Cevizleri elinizle parçalayarak, karelerin bir kenarına dizip dolma gibi sıkı sıkı sarın.
  6. Bu şekilde 6 tane hazırlayın.
  7. Bir kasede yumurtaları çatalla karıştırın.
  8. Kadayıf dolmalarını yumurtaya hızlıca batırın, elinizden bırakmadan yumurtanın içinde çevirin, aksi taktirde çok yumurta çeker.
  9. Hazırladığınız dolmaları iyice kızdırılan ayçiçek yağı ile kızartın.
  10. Dolmalar nar gibi kızardığında daha önce hazırlamış olduğunuz şerbete atın.
  11. 10 dakika beklettikten sonra şuruptan çıkarıp cam bir tepsiye koyarak servis yapın.

[fotogaleri=2060,2231,2341]

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!