Okul Korkusu haberleri sayfasında Okul Korkusu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1020 Okul Korkusu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Eğitim sistemi içinde ilkokul yılları öğrencilerin hem toplumsal rollerini benimsemeleri hem de daha sonraki eğitim ortamlarına hazırlanmaları yönünden temel bir basamak. Peki ama ilkokula başlamak acaba çocuklar için ne anlam ifade eder? Birçok çocuk için okul; daha önce hemen hiçbirini tanımadığı çok sayıda çocukla karşılaşma zorunluluğuyla, uyulması gereken kurallarıyla ve başarılması gereken öğrenim görevleriyle dolu yepyeni bir sosyal çevre demek. İlk toplumsallaştırma kurumu olarak okul, eğitim ve öğretim sürecinde iki temel işleve sahip. Bunlardan biri uyum, diğeri ise bilgilendirme.
#Konuk YazarBebekler dünyaya geldiklerinde hem fiziksel bakımlarını üstlenecek hem de kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacak bir yetişkin ile bağlanma ihtiyacı duyarlar. Genelde anne olan bu yetişkin ve bebek arasında güçlü bir duygusal bağ oluşur. Kurulan bu bağ sayesinde bebekler yaşamın ilk yıllarında huzursuz ve kaygılı oldukları anlarda, annenin varlığı ve teması ile kendilerini sakinleştirebilirler.
#Okul KorkusuYeni eğitim yılı ile birlikte 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ders başı yaptı. Eğitim ve öğretimin başlamasıyla birlikte ebeveynlerin şu anki en önemli gündemi, çocuklarının okula başlaması. Okula başlama, her çocuk için farklı bir deneyimdir ve çocuğun hayatının dönüm noktalarından biridir. Okul dönemiyle birlikte “okul korkusu” ve “okulu reddetme” gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor.
#Okul KorkusuYeni eğitim-öğretim yılıyla beraber milyonlarca öğrenci ders başı yaparken, okula yeni başlayan miniklerin ailelerinde de 'Çocuğum okul korkusu yaşar mı?' endişesi hakim oluyor. Uzmanlar çocuklar için büyük önem taşıyan okulun ilk günleri konusunda velileri uyarıyor: Okul korkusunu ciddiye alın ve çocuğunuzu iyi izleyin.
#Maltepe ÜniversitesiÇocuğunuz hala okula giderken bahaneler buluyor, diretiyor mu? Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Dekanı ve Türk PDR Derneği İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Engin Deniz, hala okula alışamamış çocukların uyum sorunu yaşadığını belirtiyor. Güven ortamının olmadığı yerde öğrenme sürecinin gerçekleşemeyeceğini söyleyen Deniz, bu noktada ailelere ve öğretmenlere sorumluluk düştüğünü hatırlatıyor.
#Yaz TatiliBu yıl ilk kez okula adım atacak öğrencilerin ailelerini tatlı bir heyecan sardı. Ebeveynler, bu heyecanlarının yanı sıra çocukları ağlarsa ne yapmaları gerektiği, onlara okulu nasıl sevdirecekleri konusunda da çeşitli endişeler yaşıyor. Anne babaların kendi kaygılarını mümkün olduğunca en aza indirmesi ve çocuklarına “korkma, ağlama, kıyamam” gibi sözler söylememesi gerektiği vurgulanıyor.
#Okula BaşlamaBartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, okula yeni başlayan çocukların farklı tepkiler verebileceklerini belirterek, "Çocuk, okula başlama sürecinde 'okul korkusu' denilen sorunlar veya kaygılar yaşayabilir. Aileler, bu tür belirtileri 'okula uyum güçlüğü nedeniyle ortaya çıkan sorunlar' olarak dikkate almalı ve değerlendirmeli" dedi.
#ÇocukEğitim sistemi içinde ilkokul yılları öğrencilerin hem toplumsal rollerini benimsemeleri hem de daha sonraki eğitim ortamlarına hazırlanmaları yönünden temel bir basamak. Peki ama ilkokula başlamak acaba çocuklar için ne anlam ifade eder? Birçok çocuk için okul; daha önce hemen hiçbirini tanımadığı çok sayıda çocukla karşılaşma zorunluluğuyla, uyulması gereken kurallarıyla ve başarılması gereken öğrenim görevleriyle dolu yepyeni bir sosyal çevre demek. İlk toplumsallaştırma kurumu olarak okul, eğitim ve öğretim sürecinde iki temel işleve sahip. Bunlardan biri uyum, diğeri ise bilgilendirme.
#Konuk Yazarİlk kez okulla tanışan minik öğrenciler, ‘Uyum Haftası’yla sınıfları doldurdu. Miniklerin okullarına alışması için çeşitli etkinlikler düzenlenirken bazıları okul korkusu yaşamaya başladı. Velilere sakin olmaları çağrısında bulunan uzmanlar, “Zaman verin, uyum 3 haftayı bulabilir” dediler.
#Okul6 Eylül itibariyle tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor. En dikkat çekici olansa öğrencilerle diyalog halinde olan aşı olmamış öğretmen ve diğer personele haftada en az iki defa PCR testi zorunluğunun getirilmesi… Peki bu durum aşı kararsızlığı yaşayan öğretmen ve personeli aşıya yöneltir mi? Çocuklar okulda koronavirüse karşı neler yapmalı? Uzaktan eğitim sonrası ebeveynler, çocukları yüz yüze eğitime nasıl hazırlamalı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı...
#Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?Bebekler dünyaya geldiklerinde hem fiziksel bakımlarını üstlenecek hem de kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacak bir yetişkin ile bağlanma ihtiyacı duyarlar. Genelde anne olan bu yetişkin ve bebek arasında güçlü bir duygusal bağ oluşur. Kurulan bu bağ sayesinde bebekler yaşamın ilk yıllarında huzursuz ve kaygılı oldukları anlarda, annenin varlığı ve teması ile kendilerini sakinleştirebilirler.
#Okul KorkusuÜniversitelerimizde her güz başında olduğu gibi bu sene de bir heyecan var. Öyle ya da böyle yeni bir eğitim-öğretim yılı başlıyor. Yüksekokul eğitiminin bu düzeye gelinceye kadar alınan tüm eğitimlere göre farklı bir yanı var. Eğitimin bu farklı yanıyla öğrencilerimiz karşılaşacak. Lise eğitimindeki öğretmenin ve ebeveynlerin zorlayıcı yanı geride kalıyor. Artık öğrenciler kendileriyle. Hele hele yaşadığı şehirlerden ayrılanlar için bu eğitim tam bir duygusal karmaşa özlem ve özgürlük ikilemi...
#ÜniversiteYeni eğitim yılı ile birlikte 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen ders başı yaptı. Eğitim ve öğretimin başlamasıyla birlikte ebeveynlerin şu anki en önemli gündemi, çocuklarının okula başlaması. Okula başlama, her çocuk için farklı bir deneyimdir ve çocuğun hayatının dönüm noktalarından biridir. Okul dönemiyle birlikte “okul korkusu” ve “okulu reddetme” gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor.
#Okul KorkusuYeni eğitim-öğretim yılıyla beraber milyonlarca öğrenci ders başı yaparken, okula yeni başlayan miniklerin ailelerinde de 'Çocuğum okul korkusu yaşar mı?' endişesi hakim oluyor. Uzmanlar çocuklar için büyük önem taşıyan okulun ilk günleri konusunda velileri uyarıyor: Okul korkusunu ciddiye alın ve çocuğunuzu iyi izleyin.
#Maltepe ÜniversitesiGünümüz şartlarında çocuklar ilgi ve yetenekleri, gelişim ve öğrenme süreçleri göz ardı edilerek bir yarışın içinde oradan oraya koşuşturuyor. Bu nedenle kişisel sosyal becerileri, bireysel farklılıkları, ilgi ve yetenekleri, farklı zeka türleri ve öğrenme modellerini göz ardı etmek zorunda kalan bir eğitim sistemine göre yetiştirilip değerlendiriliyorlar. Pedagog- Aile Terapisti Serap Melek Çavuş çocuklarımızı yarış atına çevirmeden eğitim hayatı ile ilgili neler yapmamız gerektiğini anlatıyor.
#Mutlu Ailelerin 101 SırrıOkuldan kaçma; çocuğun ailesinin haberi olmadan, sık sık uzun süreli, geçerli bahanesi olmaksızın okula gitmemesi ya da ders saatleri dahilinde okulu terk etmesi olarak tanımlanıyor. Eğitimin herhangi bir döneminde okuldan kaçma vakalarının görülebildiğini belirten Çocuk Psikiyatrisi Uzman Dr. Figen Karaceylan Çakmakçı, okuldan kaçmanın nedenleri hakkında önemli bilgiler veriyor.
#OkulÇocuğunuz hala okula giderken bahaneler buluyor, diretiyor mu? Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Dekanı ve Türk PDR Derneği İstanbul Şube Başkanı Prof. Dr. Engin Deniz, hala okula alışamamış çocukların uyum sorunu yaşadığını belirtiyor. Güven ortamının olmadığı yerde öğrenme sürecinin gerçekleşemeyeceğini söyleyen Deniz, bu noktada ailelere ve öğretmenlere sorumluluk düştüğünü hatırlatıyor.
#Yaz TatiliUzun bir yaz tatilinin ardından anaokulu, 1, 5 ve 9’uncu sınıflar okula başladı. Diğer sınıflar ise 17 Eylül’de okula başlayacak. Tatil boyunca istediği oyunu oynayıp istediği aktiviteye katılan çocuklarda; tatilin bitişi ve okulların açılma tarihinin yaklaşıyor olması strese neden olabilir. Peki bu süreçte aileler en çok nelere dikkat etmeli?
#Uyum EğitimBu yıl ilk kez okula adım atacak öğrencilerin ailelerini tatlı bir heyecan sardı. Ebeveynler, bu heyecanlarının yanı sıra çocukları ağlarsa ne yapmaları gerektiği, onlara okulu nasıl sevdirecekleri konusunda da çeşitli endişeler yaşıyor. Anne babaların kendi kaygılarını mümkün olduğunca en aza indirmesi ve çocuklarına “korkma, ağlama, kıyamam” gibi sözler söylememesi gerektiği vurgulanıyor.
#Okula BaşlamaSivas'ta, kaygı bozukluğu nedeniyle okula gidemeyen ve evde eğitim verilmeye çalışılan 10 yaşındaki Burcu, öğretmen fobisi yaşıyor. Normal zamanlarda gülüp eğlenen, kitap okuyup derslerine çalışan Burcu, okulda veya evde eğitim esnasında öğretmeni gördüğünde tepkisizleşiyor, iletişime kapanıyor, terliyor, titriyor, zaman zaman da ağlıyor ve burnu kanıyor.
#SivasSivas'ta yaşayan ve kaygı bozukluğu nedeniyle okula gidemediği için evde eğitim verilmeye çalışılan 5’inci sınıf öğrencisi Burcu Pehlivan, öğretmeni gördüğünde tepkisizleşiyor, iletişime kapanıyor, terliyor, titriyor, zaman zaman da ağlıyor ve burnu kanıyor.
#Okul FobisiBugün, 18 milyon 43 bin 15 öğrenci ders başı yapıyor. Yeni eğitim yılıyla okula ilk kez başlayanların kaygısı, TEOG ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerin ise stresi artacak. Psikolog Doktor Nevin Dölek, bu dönemin kolay atlatılması için ailelerin ve öğretmenlerin yapması gerekenleri anlattı.
#Eğitim