Obsesyon haberleri sayfasında Obsesyon hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 167 Obsesyon haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, salgın döneminde toplumda 'Masayı sildim mi', 'Kapı kolunu sildim mi' diye obsesif kompulsif bozukluk (OKB) göstermeye başlayan ve önlemlerden yorulduğu için umursamaz davranan 2 uç noktanın oluştuğunu belirtti. Özkan, 'Bu 2 uç nokta çok tehlikeli. Bundan sonra yeni normale geçtiğimizde bu 2 uç noktada kalırsak tekrar 2'nci bir dalga yaşayabiliriz' dedi.
#Seçil ÖzkanObsesyon ve kompulsiyonlar toplumdan topluma, kültürden kültüre değişiklik gösterebilir. Obsesif hastalar kaygı verici düşünceler ile bu düşüncelerden kaçarak ve kaçınarak başa çıkmaya çalışırlar. Ne var ki düşüncelerden kaçmaya çalıştıkça bu düşünceler daha da artmakta ve böylelikle kısır bir döngü oluşmaktadır. Peki, obsesyon nedir?
#Obsesyon NedirUsta müzik yazarı Naim Dilmener, takipçilerinin alışık olduğu keskin gözü ve üslubuyla yazdığı ilk romanı ‘Obsesyon’da, Türkiye’nin son yıllarda içinde bulunduğu, ne zaman atlatacağı öngörülemeyen hâl-i pürmelâlini ortaya koyuyor. Roman, kendisinin de gidişatı pek parlak olmayan bir plak koleksiyoncusunun penceresinden akıp gidiyor.
#ObsesyonHayatını plaklara adamış bir koleksiyoner... Evinin her yeri plak kuleleri ve CD’lerle dolu, adım atacak yer yok. Müzik yazarımız Naim Dilmener’in ilk romanı ‘Obsesyon’, yeni plaklar edinmek için muhafazakâr semtlerde porno resimler pazarlayan, yeri geldiğinde o yeni plak için hırsızlık yapan Selami’nin hikâyesini anlatıyor.
#Naim DilmenerTüm sivri cisimleri erkek cinsel organı olarak algılayan, kendisine tecavüz edilecekmiş gibi hatta tecavüz edilmiş gibi hisseden, bu yüzden mutfağa giremeyen, evin içinde dolaşamayan, halka açık hiçbir banka ya da toplu taşıma aracına oturamayan, eğer bunları yaparsa hamile kalacağını düşünen bir kadın düşünün. A. L.’nin başına gelen, duyabileceğiniz en garip obsesif kompulsif bozukluk hikayelerinden...
#ObsesyonBayramlarla yeni kıyafetler, ayakkabılar, çantalar ve aksesuvarların kullanımı özdeşleşmiştir. Her bayramda özellikle kadınlar gardrobun karşısına geçip ‘Bayramda giyecek hiçbir şeyim yok’ diyerek kendilerini alışveriş merkezlerine atarlar. Ancak önemli olan bu alışverişin bayramda yeni ve temiz giyinme amacıyla mı yoksa alışveriş hastalığınız nedeniyle mi yapıldığı?
#HastalıkAşk, sadakat ve ihanet üçgeninde geçen, izleyenleri daha ilk bölümünde ‘ters köşe’ yapmaya hazırlanan Senden Önce için nefesler tutuldu. Bu akşam 20.00’de Kanal D ekranında izleyici karşısına çıkacak olan dizi, iki kadın ve tuzağa çekilmeye çalışılan bir adamın tutkulu öyküsünü anlatacak.
#Senden ÖnceKişinin tek bir şeye odaklanıp başka bir şey düşünememesi durumuna saplantı denir. Saplantılı kişiler toplum nezdinde sabit fikirli olarak nitelendirilirler. Bu kişiler, tek bir fikre takılı kalırlar ve bu düşüncelerinden hiçbir zaman vazgeçmezler. Saplantı, birçok ruhsal bozukluğun da temel nedenleri arasında yer alır. Bulmacada saplantı ve sabit fikir cevaplarını sizler için derledik.
DC Comics ailesi üyelerinden ‘The Flash’ın ilk solo filmi, ana karakterin küçükken kaybettiği annesini yeniden hayata döndürmek için zamanla oynaması üzerine bir öykü anlatıyor. Günümüz ‘süper kahraman filmleri’ fazla fabrikasyon duruyor. ‘The Flash’ ise tamamıyla olmasa da birçok yönüyle orijinal, farklı, mizah dolu, zekice detaylara sahip bir yapım hüviyetine sahip.
#The FlashDış görünüşüne önem vermeyen yok denecek kadar azdır. Peki bunun sınırı ne olmalı? Dünyanın en güzel kadınlarından biri olarak kabul edilen Megan Fox’un geçtiğimiz günlerde yaptığı “Çok uzun yıllardır vücut dismorfik bozukluğu ile yaşıyorum” açıklaması, bu sorunu gündeme taşıdı. Biz de konuyu uzmanlarla mercek altına aldık. Haberler maalesef kötü: Bu bozukluğu yaşayanların sayısı Türkiye’de de giderek artıyor. İşte ayrıntılar...
#SağlıkAlman fütürist Gerd Leonhard, Hürriyet’e geleceğin dünyasından önemli ipuçları verdi: “2030 yılında şu an var olan mesleklerin yüzde 70’i kalmayacak. Makineyi insana karşı değil de insanla kullanan yeni meslekler gelişecek. İklim değişikliğinden etkilenmeyen şehirler kuran, doğayı, yeşili koruyan insanlar olacak.”
#Fütürist LeonhardPsikiyatri filmlerinde şizofreni, obsesyon ve paranoya gibi kişilik bozuklukları ele alınır. Bu tür sendromların yol açtığı dramatik sonuçlar senaryonun temelini oluşturur. Sadece dram değil, polisiye, gerilim ve aksiyon türündeki filmlerde de psikolojik hastalıklara yer verilir. Sinemaseverler için en çok izlenen ve beğenilen psikiyatri filmlerini derledik.
Hayat zorluklarına bir de pandemi dönemi endişeleri, hijyen takıntıları, yalnızlaşma eklenince toplumda son iki yılda mutsuzluk arttı, psikologlarda randevu bulamaz olduk. Kimi antidepresanlara sarıldı, kimi kendini yemeye içmeye vurdu. Pandemideki psikolojimizi konuştuğumuz Prof. Dr. Sinan Canan “Her gün 45 dakika fiziksel egzersiz yapabilirseniz, dertlerden yüzde 80-90 oranında kurtulabilirsiniz. Bizim en büyük sorunumuz fiziksel hareketsizlik ki bu, zihnimizi de çalışmaz hale getiriyor” diyor.
#Prof. Dr. Sinan CananSayısız belgesel, milyonları ekran başına toplayan dizi ‘The Crown’, Broadway’de perde açan müzikal ‘Diana’ ve bu hafta ülke sinemalarında da vizyona giren, şimdiden Oscar adaylığı fısıltıları kulaktan kulağa yayılan, Kristen Stewart’ın Diana’yı canlandırdığı ‘Spencer’. Her nesle kendini yeni baştan sevdiren, ölümünün üstünden geçen 24 yıla rağmen kültürel radarımızdan bir türlü çıkmayan Prenses Diana’nın sırrını masaya yatırdık.
#Prenses DianaOKB'nin nedenlerinin tam bir açıklaması yoktur. Bununla birlikte, genetik ve çevresel parametrelerin bir karışımından kaynaklandığı varsayılmaktadır. Biyolojik etkiler ve çevresel veya edinilmiş alışkanlıklar diğer parametreleri içerebilir. Peki, Obsesif Kompulsif Bozukluk nedir tüm detayları ile derledik.
#Obsesif KompulsifPandemi sezonu, yaz rehaveti derken durağan bir dönem geçiren yayın dünyası sonbaharla başlayan yeni sezona heyecan verici kitaplarla giriyor. Hürriyet Kitap Sanat’ın her sene hazırladığı yeni sezon dosyasında bu kez 29 yayınevinin, önümüzdeki üç ay içinde raflara çıkaracağı yerli-yabancı, edebiyat ve edebiyat dışı kitapları sizi bekliyor. Kitaplığınızı gözden geçirip yeni okumalara alan açmanın tam sırası...
#Yeni SezonTRT'de ekrana gelen Gönül Dağı dizisinin Selami karakteri Eser Eyüboğlu hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Dizi her hafta reytinglerde zirveye oynarken Selami'yi oynayan Eser Eyüboğlu'nun dizide söylediği şarkılar sosyal medyada viral oldu. Enerjisi oldukça yüksek görülen Eyüboğlu programda da güzel sesiyle şarkı söyledi.
#Gönül Dağı‘Sadakatsiz’ dizisindeki Selçuk karakteriyle popüler olan Taro Emir Tekin tektip rolün oyuncusu olmadığını söylüyor. Leman Sam’ın torunu, Metin Tekin’in ve Şevval Sam’ın oğlu olan, Londra’da oyunculuk eğitimi alan genç aktörle konuştuk.
#GazetehaberleriSurvivor Hanzade hayatı ve biyografisi ile yarışmanın takipçileri tarafından merak konusu oldu. Gönüllüler takımında yer alan Hanzade Ofluoğlu, Survivor 2021 Ünlüler Gönüllüler'de yarışmacı arkadaşları ile girdiği diyaloglar ile de dikkat çekiyor. Bir dönem obsesif kompülsif bozukluk ile mücadele eden ve son bölümde eşi ile yaptığı açıklama ile gündem olan Survivor Hanzade, 'Var mısın Yok musun' yarışmasıyla adını duyurdu. Survivor Hanzade zaman zaman oyunlardaki performansı ile eleştirilerin de hedefi oluyor. İşte, Survivor Hanzade'nin hayatı ve biyografisi.
#Survivor Hanzade KimYeni normal olan temizlik yaşamımızda öncelikli yerini aldı. Hepimiz pandemi öncesinden çok daha fazla elimizi yıkıyoruz. Ancak temizlik-titizlik takıntısı olan kişilerde sık el yıkama pandemi öncesinde de ritüel niteliğindeydi, yani biz elimizi bir kez yıkarken onlar 10–15 kez yıkıyorlardı.
#Cinsel TakıntılarSurvivor Hanzade'nin hayatı, yarışmanın son bölümünde merak uyandırdı. Bir dönem obsesif kompülsif bozukluk ile mücadele eden ve geçirdiği hastalıkla ilgili gündeme gelen Hanzade Ofluoğlu, Survivor 2021 Ünlüler Gönüllüler'de adından söz ettirmeye devam ediyor. 'Var mısın Yok musun' yarışmasıyla adını duyuran Survivor Hanzade'nin şampiyonluk yolunda adadaki akıbeti ise ilerleyen bölümlerde belli olacak. Peki, Survivor Hanzade kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte, o isimle ilgili merak edilen bilgiler.
#Survivor Hanzade KimdirSurvivor Hanzade Ofluoğlu, yarışmanın araştırılan isimleri arasında yer almaya devam ediyor. Bir dönem obsesif kompülsif bozukluk ile mücadele eden Survivor Hanzade, bu sorunun üstesinden gelebilmek için ciddi mücadeleler vermiş ve kendisini spora adamıştır. Survivor Hanzade bir dönem Var Mısın Yok Musun yarışmasında da mücadele etmiştir. Peki, Survivor Hanzade kimdir nereli kaç yaşında? işte, o isim hakkında bazı bilgiler
#SurvivorHanzade Ofluoğlu, Survivor 2021 kadrosunda yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde Hanzade Ofluoğlu geçirdiği hastalık ile ilgili açıklama yaptı. Bir dönem obsesif kompülsif bozukluk ile mücadele eden Hanzade, 2,5 yılda normale dönebildiğini anlattı.
#Survivor HanzadeSurvivor gönüllüler takımının sempatik ismi Hanzade geçirdiği ağır hastalık ile ilgili konuştu. Bir dönem obsesif kompülsif bozukluk ile mücadele eden Hanzade, 2,5 yılda normale dönebildiğini anlattı. Hanzade’nin açıklamaları ardından obsesif kompülsif bozukluk ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, Survivor yarışmacısı Hanzade’nin de bir dönem yaşadığı obsesif kompülsif bozukluk nedir?
#Obsesif Kompülsif Bozukluk Nedir?Pandemi sürecinde obsesif kompulsif bozukluğu olan kişiler için önemli tavsiyelerde bulunan Uzman Psikiyatrist Dr. Ali Dayi, “Kişiler arası iletişimin asla aksatılmaması gerekiyor. Akraba ve arkadaşlarla telefon ya da online görüntülü görüşme ile iletişime devam edin’’ dedi.
#Dr. Öğr. Üyesi Ali DayiUzman Psikiyatrist Dr. Ali Dayi pandemi sürecinde obsesif kompulsif bozukluğu olan kişiler için önemli tavsiyeler verdi. Dayi, kişiler arası iletişimin asla aksatılmaması gerektiğini vurgulayarak, ‘‘Akraba ve arkadaşlarla telefon ya da online görüntülü görüşme ile iletişime devam edin’’ dedi.
#PandemiObsesif Kompülsif Bozukluk (OKB), obsesyon yani takıntılı düşünceler ve kompülsiyon olarak adlandırılan yineleyici davranışların oluşturduğu bir ruhsal hastalıktır. Obsesif kompülsif bozukluğun 50 kişiden birinde görüldüğünü ancak her takıntıya obsesif kompülsif bozukluk demenin doğru olmadığını belirten Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, hastalıkla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Obsesif Kompülsif Bozukluk