Menemen her mevsim sofraların aranan lezzeti. Sadece kahvaltı da değil, her öğün keyifle tüketilen bir lezzet. Yazın güzel domatesler de kışlık menemen için oldukça uygun. Bol ve kıpkırmızı nefis domateslerle menemeni hazırladıktan sonra geriye kışın sadece ısıtıp üzerine yumurta kırmak kalıyor. Tercihe göre soğanlı veya soğansız olarak yapabilirsiniz. Peki konserve menemen nasıl yapılır? İşte kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Konserve Menemen Nasıl YapılırÇeşme denilince akla ilk gelenlerden biri de şüphesiz meşhur kumrusudur. Yolunuz Çeşme’ye düştüğünde, ‘Çılgın’, ‘Yengen’, ‘Basri’, ‘Psikopat’, ‘Asım’, ‘Yunus’, ‘Palet’, ‘Mecit’ diye bir şeyler duyarsanız bilin ki bunlar bu eşsiz lezzete verilen isimlerdir. Hangisini söylerseniz söyleyin asla pişman olmazsınız. Şimdiden afiyet olsun!
#1Ekşi maya ile yapılan ekmeklerin tadı ayrı güzel oluyor. Eğer ekmeğin ekşiliğini tercih etmiyorsanız, nohut mayayı deneyebilirsiniz. Tatlı maya olarak bilinen nohut mayasını evde kolayca hazırlamak mümkün. Peki nohut mayası nasıl yapılır, kaç saatte hazır olur? Nohut mayası nasıl saklanır? İşte evde nohut mayasından ekmek yapımı ve püf noktaları...
#Nohut Mayası Nasıl YapılırHerkesin kendi ekmeğini pişirmesi pandeminin yükselen trendiydi. Sonra karantina gevşedi, işlere dönüldü, bazı alışkanlıklar bırakıldı… Ama biz seni unutmadık ekmek! Bugün 16 Ekim Dünya Ekmek Günü vesilesiyle evinde ekmek yapmayan kaldıysa yapabilsin, bırakanlar tekrar başlasın diye ekşi mayalı ekmekler yeniden gündemimizde...
#EkmekTOKAT’ta yöreye özgü geleneksel lezzetler arasında yer alan Tokat çöreği, ramazanda iftar ve sahur sofralarını süslüyor. Hamuru nohut mayasından yapılan ve taş fırınlarda pişirilen çörekler;ÿsade, cevizli ve üzümlü seçenekleriyle, gramajına göre 12-16 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor.
#RamazanTürkiye'deki 100 olağanüstü kadının hayatı kitap haline geldi... O kadınlardan biri de Fatih'de küçük bir dükkanda mücadele veren Gürsel Altınöz... CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Ahmet Akpolat, Gürsel Altınöz'ü dükkanında ziyaret etti. Mersin'den İstanbul'a uzanan o hayatı görüntüledi.
#İstanbulTürkiye'deki 100 olağanüstü kadının hayatı kitap haline geldi... O kadınlardan biri de Fatih'de küçük bir dükkanda mücadele veren Gürsel Altınöz... CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Ahmet Akpolat, Gürsel Altınöz'ü dükkanında ziyaret etti. Mersin'den İstanbul'a uzanan o hayatı görüntüledi.
#Kahkeci Gül AblaKocaeli'nin Körfez ilçesinde dedeleri ve babalarının amcası tarafından 63 yıl önce kurulan yoğurthaneyi devralan Mızrak kardeşler, nohut mayası ve geleneksel yöntemle ürettikleri yoğurtları ilk günkü lezzetiyle sofralara ulaştırıyor.
#YoğurtSon dönemde evde yapılan ekmekler oldukça popüler. Birçok kişinin tercihi de ekşi maya. Ancak siz ekmeğin ekşiliğinden hoşlanmıyorsanız, tatlı maya olarak da bilinen nohut mayasını da deneyebilirsiniz. Sizin için hem ekmek hem de yoğurt yapımında kullanılabilen nohut mayasının hazırlanışını ve bu mayayla ekmek yapmanın püf noktalarını araştırdık. Afiyet olsun…
#Nohut MayasıMayalı ya da daha popüler ifadesiyle fermente gıdalar, son dönemde sağlıklı beslenmek isteyenlerin favorisi. Sirke, kefir, ekşi mayalı ekmek derken hepimiz birer maya uzmanı olduk çıktık. Son dönemde dikkat çeken bir diğer ürün de nohut mayası. Hem ekmek hem de yoğurt yapımında kullanılabilen nohut mayasını evde hazırlamak isteyenler için çok işe yarayacak bazı ipuçları derledik. İşte nohut mayasının yapılışı ve dikkat edilmesi gerekenler…
#Nohut Mayası1934’te faaliyete başlayan bu fırında tek sorun ne yiyeceğinize karar vermek çünkü odun fırınında pişen tüm ürünler çok lezzetli. Uzun zamandır bu kadar iyi galeta tatmamıştım. Fındık ve badem unuyla hazırlanan acıbademi çok beğendim. Beşiktaş semti sakinleri sabahları buradaki düzeyinde bir poğaça bulabildikleri için çok şanslılar.
#Oktay Kurabiye FırınıÇeşme’yi özel yapan sadece plajları ve eğlence makanları değil. Lezzetleri, Ege mutfak mirasının bütün özelliklerini taşıyor. Kumru, deniz mahsulleri, balıklar, sakızlı dondurma gibi. Ama Çeşme öyle uluslararası bir yer ki, has İtalyan pizzası da yiyebilirsiniz. Kısacası, Çeşme’ye gidenlerin mutlaka tatması gereken bazı yiyecekler var.
Ünlü bir turizm adresi olan Çeşme, bir yandan da tipik Ege kasabası özelliklerini yaşatıyor. Çeşme deyince birçok insanın aklına gelen ilk tatlar midye dolma, kumru ve süt darı (mısır). Çeşme merkezde, sakızlı dondurma ve sakız reçelinin yapılageldiği eski pastaneler; zeytinyağı, otlar, deniz ürünleriyle yapılmış envayi çeşit yemek ve mezeleriyle köklü restoranlar varlıklarını bugün de sürdürüyor.