Yeme-içme deyince, Nişantaşı havalı mekanlarıyla İstanbul'un vazgeçilmezlerinden! Sokaklara yayılan masalar, ara sokaklardaki kafeler, şıkır şıkır mekanlar sizi anında çembere alıyor, gün boyu menzilinden çıkarmıyor. Teşvikiye, Topağacı derken geniş bir alana yayılan semti turladık, ne var ne yok göz attık. Kahvaltıdan akşam yemeğine seçin, beğenin!
#Nişantaşı MekanlarSTAND-UP’ÇILAR: Şu sıralar stand-up’ta büyük bir yükseliş var ya... Bayram muhabbetlerimizde bu konuyu masaya yatırdık. Yeni nesil stand-up’çıların hangisinin daha komik olduğu tartışması yaptık. Cep telefonundan biraz Deniz Göktaş, biraz Salih Tıraş, biraz Cüneyt Nergis izledik. Üçünü de çok komik bulduk.
#Deniz GöktaşFahiş fiyatlı yemeklerin boykot edilmesiyle ilgili fikir ve yorumlar genelde ikiye ayrılıyor. Kimileri restoranların günah keçisi ilan edilmesine karşı; alım gücümüzün düşmesini sorumlu gösteriyor. Kimileriyse enflasyondan aldıkları güçle fiyatların çok fazla abartıldığını söylüyor. İşin aslını gastronomi sektörünün tecrübeli isimlerine sorduk, restoran müşterilerinin görüşlerini aldık.
#FiyatYıl 2012, henüz Radikal kapanmamış, farklı gazetelerden bir grup yazar Hüsnü Özyeğin’in davetiyle Özyeğin Üniversitesi’nde açılan Le Cordon Bleu’de, okulun master şeflerinin bizim için düzenlediği ‘workshop’a katılıp sos yaparak sembolik diplomalarımızı almış ve muhteşem bir yemek yemiştik.
#Müge Akgün‘Yaşamak için Anadolu Yakası, eğlenmek için Avrupa Yakası’ klişesi hükmünü kaybetmek üzere... Eğlence hayatında Kadıköy merkezin yükselişinin ardından son dönemde Bağdat Caddesi ve çevresinde art arda açılan canlı müzik mekânları, yeni nesil meyhaneler ve DJ’li barlar bu yakanın sakinlerinin ‘yürüyerek’ sıkı bir eğlenceye ulaşmasını sağlıyor.
#İstanbulFeriye’de pop-up restoran günleri başlıyor. 23 Nisan’da çocuklar için pizza eğitimi... Antakyalı Güzelburç Tugay Kasabı, Madera’ya konuk oluyor. MSA, dijital eğitimlerini başlattı. Bozukbağ Kahvaltıcısı sezonu açtı. Yeme-içme dünyasından en yeni haberler...
#Ramazan BayramıGünün her saati uğrayıp özenli lezzetler tadabileceğiniz, yormayan bir mahalle mekânı arıyorsanız Nişantaşı’ndaki The Bono’yla tanışın. Sokağın hareketinden kopmayan barı ve arkadaki sakin bahçesinde şaşırtan bir yemek çeşitliliği sunuyor. Zeytinyağlı gelin sarması, mancarlı pide, tava ciğer, rezeneli-rakılı fava, asma yaprağında ballı Ezine peyniri menüde bulabileceğiniz seçeneklerden sadece birkaçı...
#The BonoBir restoranın kapısından içeri girdiğimde beni ilk etkileyen şeylerin başında dekorasyonu, ışığı gibi özellikleri, karşılama ve servis ekibinin tavrı gelir. İlk izlenimlerim olumlu olur, iyi elektrik almış bir biçimde masaya oturursam huzurla menüye, yemekten alacağım tada yoğunlaşırım. Hafta içinde tam da bu düşüncelerimi paylaşacak, restoran tasarımı konusundaki merakımı giderecek, profesyonel olarak bu işi yapan mimar Ayşe Çetin ile tanıştım. Tabii bırakır mıyım, tüm merak ettiklerimi sordum...
#Müge AkgünTadım geceleri, harika bir kahvaltı, müzik dolu akşamlar... Yazın son demlerine yaklaşırken şehrin tadını püfür püfür teraslarda çıkarabilirsiniz. Günün yorgunluğunu açık havada ve harika manzaralar eşliğinde atabileceğiniz etkinliklere ajandanızda yer açmaya gayret edin.
#GazetehaberleriAşk-ı Memnu yıllar içinde tekrar tekrar yayınlandı. Her seferinde de çılgın gibi izlendi. Son seferi de aynı şekilde: Reytinglerce... Dokuz yıl aradan sonra yayınlanan ultra acılı finaline ilgi yine doz aşımıydı. Peki ama bu bitmeyen Aşk-ı Memnu bağımlılığının sebebi nedir?
#Yazar2016 Aralık... Hürriyet ve Karaca işbirliğiyle büyük bir eksiklik olduğunu düşündüğümüz bir restoran rehberi çıkarmaya karar verdik. Hedefimiz her geçen gün gelişen ve sayıları artan restoranlarımızın en iyilerinin, en çok emek verenlerinin, kalitesini sürdürenlerinin fark edilmesini sağlamaktı.
#Müge AkgünKoskoca bir yılı daha geride bırakıyoruz. Yaşam koşturmacası içinde bazen zor ve yorucu zamanların üstesinden dizilerle, filmlerle, kitaplarla, sergilerle, şarkılarla ve yeni açılan mekânlarla geldik. Yıl boyu, bu alanlardaki yenilikleri sizlerle paylaşmıştık. 2018’i uğurlamaya hazırlanırken sıra geldi, en iyileri seçmeye...
#İlhan ŞenGenç girişimciler Emirhan Paralı, Sinan Büdeyri ve Sarper Ulusel, “Wondercats” adlı bir ekip kurdu, sıra dışı yemek organizasyonları düzenlemeye başladı. Alışılagelmiş restoranlar yerine mutfaklarını bazen bir müzede, bazen bir sanat galerisinde kuran üçlü, hikayesi olan menüleriyle davetlilere farklı bir deneyim yaşatıyor. Wondercats’i Emirhan Paralı’dan dinledik.
#Emirhan Paralı2016 yılı boyunca birçok yeme-içme festivaline ev sahipliği yapan İstanbul’un, en popüler semtlerinden en iyi restoranlarına ve hatta 2016 yılı boyunca Zomato kullanıcılarının en yüksek puanlarla değerlendirdiği top 5 restorana kadar pek çok bilgiyi bu listede bulabilirsiniz.
#2016Yeni yıla sayılı günler kala İstanbul’un en keyifli restoranlarında eğlence dolu bir akşam planlamak isterseniz Zomato’nun hazırladığı bu özel listeyi kaçırmayın. 10 restoranlık yılbaşı programları listesinden daha fazlasını görmek isterseniz yılbaşına özel olarak hazırlanan Zomato derlemesine göz atabilirsiniz.
#Yılbaşı