Doğru nefes almanın vücudumuza pek çok etkisi var. Bunlardan biri de mide. "Nefes ne kadar iyi olursa tüm organlar ve sistem o kadar iyi çalışıyor. Nefes, mide rahatsızlıkları ile de doğrudan ilişkili" diyen Nefes Uzmanı ve Yazar Nevşah Karamehmet, konuyla ilgili bilgiler verdi.
#Doğru Nefes AlmakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısına destek verdiğini açıklayarak, "Ülke ve millet hayrına olan her meselede sayın Bahçeli ile tam mutabakat halindeyiz. Çağrısına ortağız." dedi. Erdoğan, İsrail Lübnan arasındaki ateşkesle ilgili olarak "İsrail Lübnan ateşkesinden memnuniyet duyuyoruz. Gazze'de kalıcı ateşkes için Türkiye olarak her türlü katkıya hazırız." ifadelerini kullandı. Teğmenlerin kılıçlı yeminine yönelik soruşturmayla ilgili de konuşan Erdoğan, "Disiplin TSK için hayati önemdedir" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanKronik obstrüktif akciğer hastalığı yani halk arasında bilinen ismiyle KOAH; akciğer dokusunu oluşturan hava keseciklerinin yapısının bozularak hava yollarının daralmasına neden olan, zamanla ilerleyerek nefes alış-verişimizi zorlayan ve yaşam kalitemizi bozan bir hastalık. 20 Kasım Dünya KOAH Günü vesilesiyle uzmanlar bu hastalıkla ilgili bilmemiz gerekenleri anlattı.
#Melis YılmazMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında konuşan Bahçeli, "Dileğim Allah'ın gazabıyla cehennemde ebediyen yanmasıdır. Bu teröristin Türkiye'de gömüleceği bir toprak yoktur. Nerede Türkiye düşmanlığı yapmışsa orada çürüyüp gitmelidir" dedi. Terörün bir an önce son bulması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın." ifadelerini kullandı.
#MHPOkulların açılmasıyla birlikte çocuklar, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele ederken, Covid-19 vakalarında da kayda değer bir artış gözlemleniyor. Acil servisler, son bir iki haftadır yoğun bir hasta akınıyla karşı karşıya. Ayrıca uzmanlar, özellikle Avrupa'da Covid-19'un yeni 'XEC' varyantının da hızla yayıldığına dikkat çekiyor. Prof. Dr. Ahmet Güzel ile koronavirüsün neden bir anda güçlendiğini, en sık görülen belirtileri ve XEC varyantının etkilerini konuştuk.
#SağlıkCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, sezaryen ameliyatın, "büyük bedelleri olan cerrahi bir operasyon" yerine, "pratik, hızlı ve ağrısız bir doğum seçeneği" olarak tanıtıldığına ve Türkiye'deki sezaryen oranlarının DSÖ'nün belirlediği makul sınırları aştığına dikkati çekerek, "Bütün anne adaylarımızı fıtratlarındaki bu mucizeyi, başka tecrübe ile edinilmeyecek bu eşsiz bilgeliği kucaklamaya davet ediyorum." dedi.
#Emine ErdoğanGünümüzde en büyük sosyal hastalıklardan bir tanesinin de horlama olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, “Horlama özellikle çiftler arasında çok büyük sorunlara neden olabilen bir rahatsızlık. Horlamaya eğer uyku apnesi de eşlik ediyorsa mutlaka önemsenmeli ve tedaviye hızlıca başlanmalıdır” diye konuştu.
#1Doğru ebeveynlik tartışmaları genellikle anneler üzerinden yürütülse de bu babaların tavsiye aramadığı anlamına gelmiyor. Bazen telaşlı bir çocuğu sakinleştirmek veya bir ergenle bağlantıda kalmak her zaman kolay olmuyor. Babalar Günü’ne özel, babalara ‘sihirli formüllerini’ sorduk…
#Babalar GünüBir milyonu aşkın öğrencinin katılacağı LGS ve 3 milyondan fazla adayın başvurduğu YKS için sayılı günler kaldı. Tarihler yaklaştıkça adaylarda stres de artmaya başladı. Eğitim uzmanı Dr. Esra Gül Koçyiğit, hem adaylara hem de ebeveynlere sınav kaygısıyla baş etmeleri için önemli tüyolar verdi...
#LGSNehir Tuna imzalı ‘Yurt’ filmi gösterime girdi. Şimdiden birçok festivalden ödülle dönen film için Tuna “Yarı otobiyografik hikâyem” diyor. ‘Yurt’ babasının yönlendirmesiyle tarikat yurduna yerleşen ve kolejde aldığı eğitimle tarikatta yaşadıkları arasına sıkışmış bir gencin sevgi arayışını konu ediniyor. Yönetmen Tuna’yla ve filmin başrol oyuncusu Doğa Karakaş’la konuştuk.
#YurtAstım solunum yollarının kronik olarak iltihaplanması sonucu oluşan ve hava yolunun daralmasına sebep olan bir hastalık. Dünya genelinde milyonlarca insanın yaşam kalitesini etkileyen bu rahatsızlık, doğru bilgi ve farkındalıkla kontrol altına alınabilir.
#Melis YılmazMental yorgunluk, fiziksel yorgunluktan farklı olarak, daha çok zihinsel kapasitenin aşırı zorlanması ve duygusal tükenme ile karakterize edilir. Çalışmalar öğrencilerin günlük eğitim faaliyetlerinin gerektirdiği dikkat, anlama, ilişkilendirme, yorumlama, belleğe yerleştirme gibi mental faaliyetlerin mental yorgunluğa neden olduğunu göstermekte. Psikolojik yorgunluk, problem çözme ve karar verme becerilerini, dikkati ve günlük işlevselliği olumsuz etkileyebilir.
#Konuk YazarGüzel bir insanla sohbetimi gerçekleştirdim. O kadar güzeldi ki sesi, sohbeti, gülüşü, seçtiği yolun sadece dışarıya yansımasıydı. Dünya müzik otoriterlerinin ‘Mantra müziğinin cennetten gelen sesi’ olarak tanımladığı Seda Bağcan, geçtiğimiz günlerde çıkardığı ‘Peace’ adlı albümü ile yine ruhumuza şifa olacak.
#1Güzel bir insanla sohbetimi gerçekleştirdim. O kadar güzeldi ki sesi, sohbeti, gülüşü, seçtiği yolun sadece dışarıya yansımasıydı. Dünya müzik otoriterlerinin ‘Mantra müziğinin cennetten gelen sesi’ olarak tanımladığı Seda Bağcan, geçtiğimiz günlerde çıkardığı ‘Peace’ adlı albümü ile yine ruhumuza şifa olacak.
#Sponsorlu İçerikSevgili Hürriyet okurları... Gebelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemidir. Ancak bu dönemde “tansiyon yüksekliği” görülmesi, karşılaşılabilecek sağlık sorunlarından biridir. Gebelik döneminin en hassas konularının başına gelen “tansiyon yüksekliği” ile ilgili tüm merak edilenleri, meslektaşım da olan İstanbul-Bahçelievler Medicana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. İsmail Alay’a sordum. Ve işte 8 soruda “gebelikte tansiyon yüksekliği...”
#Şenol KalyoncuStellantis CCO’su Ayça Furth, beyaz yakalıların yerini artık altın yakalıların alacağını belirterek, “Her seviyede liderliği üstlenen, yaratıcı düşünen ve başarı için değişik yol ve yöntemleri derin uzmanlıkla zorlayan yeni bir iş gücüne ihtiyaç var. İşte ben bu yeni iş gücüne altın yakalı diyorum. Bu profil çok yakında parayla pulla istihdam edilemez bir ekonomik özgür güce dönüşecek. Yarının altın yakalısı iş hayatının dönüşümünde gönüllülük gösterecek. İstihdam edilmeyecek ama faydanın parçası olması için ikna edilecek” diye konuştu.
#StellantisGüzelliği keşfetmek, özgüveni artırmanın, dış görünümü daha fazla vurgulamanın ve her gün kendimizi daha iyi hissetmenin bir yolu olarak karşımıza çıkar. Bu yolculuk, daha güzel görünme arayışında atılan adımlarla başlar. İşte bu adımlardan ikisi: Dudak renklendirme ve cilt bakımı.
#Emsal DoğanBazen gecenin bir vakti aslında hiç de aç olmadığınız halde kendinizi yemek yerken mi buluyorsunuz?Muhtemelen hayatımızın belli dönemlerinde hepimiz böyle bir kaçamak yapmışızdır. Bu normal ama eğer ki bu kaçamaklar artık bir alışkanlık haline geldiyse ve artık yemek yemeden uyuyamayacak gibi hissediyorsanız gece yeme sendromuyla karşı karşıya olabilirsiniz. Peki acaba bunun sebebi ne olabilir? Belirtileri nelerdir? Bu durumdan kurtulmak için neler yapılmalı? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Yelda BaşaranKemik iliğinde oluşan MON (Monosit) bağışıklık sisteminin temel yapı taşlarıdır. Kanser, mantar ve iltihapla mücadele eden Monosit, sağlık açısından değerlidir. MON (Monosit) nedir, MON değeri kaç olmalı, düşüklüğü ve yüksekliği nedenleri ile belirtileri neler sizler için derledik.
#Mon (Monosit) NedirFerritin, demirin çözünmesinden, depolanmasından ve salınmasından sorumlu bir tür protein kompleksidir. İnsanlar arasında demir depolaması olarak da bilinen ferritin, çoğunlukla hücrelerde ve az miktarda kan dolaşımında bulunur. Ferritin hakkında bilinmesi gerekenleri tüm detayları ile sizler için derledik.
#SağlıkPandeminin ardından artan doğa, yoga ve nefes etkinliklerine şimdi de ‘kişisel inziva’ kampları eklendi. Kiminde günlük 1750 lira ödeyen kendi evinde ‘kamp’ kuruyor, kiminde niyet bohçaları hazırlanıyor. Prof. Dr. Arif Verimli ise “İnsanlar kandırılıyor” diyor. Biz de bu kampların izini sürdük...
#Pandemi