Demirören Yayınları’nın iş birliği yaptığı kitabevleri arasında bulunan Booky Kitabevi'nin sahibi Buket Erol, çocuklar için kitap kulübü kurduğunu duyurdu. Erol, “İki kız annesi olarak, çocuklarıma ve diğer çocuklara nasıl daha fazla katkı sağlayabilirim? diye düşündüm. Kitabevini açarken, yaşayan çağdaş yazarlarımızın hikayelerini ve kitaplarını, okuyucularla buluşturmayı hedefledim. Kitap kulübümüzde aylık takvimler düzenleyerek, yazarlarımızı ve farklı alanlarda başarılı doktorları, akademisyenleri, pedagogları ağırlıyoruz. Sosyal sorumluluk çalışmaları da yapıyoruz. Özellikle kız çocuklarına yardım ediyoruz ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Kitap yardımları gerçekleştiriyoruz. Daha çok okuyan ve üreten kadınlar ve çocuklarla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz” dedi.
#Booky KitabeviDemirören Yayınları’nın iş birliği yaptığı kitabevleri arasında bulunan Booky Kitabevi'nin sahibi Buket Erol, çocuklar için kitap kulübü kurduğunu duyurdu. Erol, “İki kız annesi olarak, çocuklarıma ve diğer çocuklara nasıl daha fazla katkı sağlayabilirim? diye düşündüm. Kitabevini açarken, yaşayan çağdaş yazarlarımızın hikayelerini ve kitaplarını, okuyucularla buluşturmayı hedefledim. Kitap kulübümüzde aylık takvimler düzenleyerek, yazarlarımızı ve farklı alanlarda başarılı doktorları, akademisyenleri, pedagogları ağırlıyoruz. Sosyal sorumluluk çalışmaları da yapıyoruz. Özellikle kız çocuklarına yardım ediyoruz ve deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Kitap yardımları gerçekleştiriyoruz. Daha çok okuyan ve üreten kadınlar ve çocuklarla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz” dedi.
#Demirören YayınlarıDiyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Eğer silahları masum insanları öldürmek için üretiyorsanız bu faydasız ilimdir. Terör örgütlerini desteklemek için eğer silah üretiyorsanız insanlığı yok etmek peşinde sayılırsınız, o faydasız ilimdir. İlmi insanlığın ortadan kaldırılması için değil insanlığın huzuru için kullanmak lazım." dedi.
#Diyanet İşleri Başkanı ErbaşUzun yıllar boyunca çocuk kitabı editörlüğü yapan Sinem Çelebioğlu, yılların deneyimini bir çocuk kitabıyla taçlandırdı. 25m2 Kitap’tan çıkan “Çevremde Kimler Varmış?” kitabı çocukların başlarını ekrandan kaldırdığında çevresinde olup bitenleri fark etmeye başladığını gösteren bir öykü. Kitabı vesilesiyle bir araya geldiğimiz Çelebioğlu ile hem kitapları hem de yayıncılıktaki hızın kitap içeriklerini nasıl etkilediğini konuştuk.
#Ömür KurtÜlkemizin en ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor hem bir ekonomist hem de bir sosyolog. Yeni yayımlanan ‘Hesap Lütfen!’ adlı kitapta da okur olarak Milor’un sosyolog yönünden epey yararlanıyoruz. Gazeteci Nurhak Kaya’nın nehir söyleşi olarak hazırladığı kitapta çok yönlü bir aydının hayata, topluma ve birey olmaya dair görüşlerini kendi yaşam tecrübeleri eşliğinde okuyoruz… Sayfaları adeta yutarken “Evet yaaa, ne kadar doğru” hissiyatıyla küçük aydınlanmalar yaşıyoruz… Hürriyet Ekler’in yazarı Milor’la kitap kadar samimi bir söyleşi yaptık.
#GazetehaberleriSezen Ünlüönen 2017’de yayımlanan ilk romanı ‘Kıymetli Şeylerin Tanzimi’ ile kendi kuşağındaki yazarlar arasında dikkat çekmiş ve edebiyatta kalıcı olacağının sinyalini vermişti. İkinci romanı ‘İmtiyaz, Yahut Cici Kızlara Bir Roman’ ile yazarlığını bir üste seviyeye taşırken ince bir mizahla kurduğu üslubunu, derinliğini ve yerini sağlamlaştırıyor. Ünlüönen ile ABD ve Türkiye hattında buluştuk.
#Sezen ÜnlüönenEkonomiden sorumlu eski devlet bakanlarından Işın Çelebi’nin ‘Dünyanın Şu Haline Bak’ adlı kitabı bundan 30 yıl önce yıkılan Berlin Duvarı’nın yerine dünyada yeni duvarların örüldüğü bir döneme girildiğini işaret ediyor. Çelebi, “Globalleşme zenginleşmeyi sağlamadı. Önümüzdeki dönemde Çin ve Almanya yakınlaşması daha da artacak. Çin-Almanya yakınlaşması yeni bir merkez yaratacak” dedi.
#Gazetehaberleri2. Abdülhamid’in dönemi az araştırılmış, az bilinen ama üstüne çok konuşulan bir dönem. Çok daha fazla çalışma yapılması şart. Ancak bu şekilde onun hem uzun bir barış dönemi sayılabilecek hem sansür gibi meseleler yüzünden özellikle sosyal bilimlerin yerinde saydığı saltanat yılları anlaşılabilir.
#İlber OrtaylıHepimiz bu haldeyiz. Zihnimizin gerisinde Türkiye ile uğraşıyoruz. İçten içe endişeliyiz. Korkuyoruz. Tedirginiz. Herkesin dilinde aynı soru: N’olacak bu memleketin hali. Aynen Elif Şafak’ın son romanı ‘Havva’nın Üç Kızı’ndaki Mensur Bey’in dediği gibi, “Demokrasi olan memlekette bir adam sarhoş oldu mu, ‘Ah ne oldu benim güzel sevgilime?’ diye ağlar. Demokrasi olmayan yerde ise, ‘Ah ne oldu benim güzel memleketime?’ diye...” İşte biz bu haldeyiz. Ağlıyoruz.
#HürriyetHayal dünyası çok zengin ama içine kapalı bir çocuktu. Arkadaşlarından farklıydı. Bu nedenle çok dışlanmıştı. Çocukların farklı olana karşı bilindik acımasızlığından nasibini fazlasıyla aldı. İki üvey kardeşini çok yıllar ve dünyaca ünlü bir yazar olduktan sonra, farklı yerlerde tanımasına kadar gelen çocukluk hikayeleri ve arızalarını, kitap okuyarak iyileştirmeye çalışmıştı. Kitaplar ona çok şey öğretti, dost oldu.
Adalet Ağaoğlu son romanını yazdığından bu yana 18 yıl geçti. O 18 yılın içinde çok büyük bir trafik kazası geçirdi, günlüklerini yayımladı, çeşitli söyleşileri ve açıklamalarıyla kimileri tarafından şeytan kimileri tarafından melek ilan edildi. Ve bir gün kendi deyişiyle ‘çıldırıp’ yeni romanını kaleme aldı. Dert Dinleme Uzmanı, ismiyle müsemma. Türkiye’nin bütün dertlerini bir editörün günlüklerinde okuyoruz. Adalet Ağaoğlu Türkiye’nin hali pür melalini her zamankinden daha muzipçe anlatıyor.
Algida’nın bu süper kahramanı Aslan Max ‘Max Maceraları Kralın Doğuşu’ filmiyle 9 Mart’tan itibaren beyaz perdede boy gösterecek. Karakterleri Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Sezen Aksu, Yekta Kopan ve çocuk oyuncu Alpay Şayhan seslendiriyor. Zorluklara karşı birlikte mücadele etmenin önemini anlatan filmin seslendirmencileriyle buluştuk